E-Life
146 ogledov

Ta telefon pritegne zavistne poglede

1/8
Če ste se naveličali velikega ploskega telefona, ki ga težko pospravite v hlačni žep ali manjšo žensko torbico, potem je po širini prepogljivi P50 Pocket popoln. Toliko bolj, ker zaradi tovrstne zasnove ne trpijo njegove druge lastnosti.

Huaweiju je lani uspelo izdelati po višini pregiben telefon, pri katerem sta se polovici zložili brez špranje. Toda bili sta različnih oblik, kar je nekoliko omejilo ergonomijo uporabe. Tokrat sta polovici enaki, a se vseeno popolnoma spojita. Skrivnost se skriva v tečaju, ki zaslon v obliki kapljice zloži v ohišju in ne zunaj njega. Tečaj poleg tega daje občutek robustnosti in trajnosti, a z malce spretnosti je telefon vseeno mogoče odpreti in uporabljati le z eno roko.

Guba zaslona je skoraj neopazna, a jo začutite, ko podrsate s prstom preko nje. Značilnost vseh prepogljivih naprav, na katero se pravzaprav zelo hitro navadite, kajti nudijo vam druge prednosti. P50 Pocket je razprt tanek, kot se za sodobne premijske telefone spodobi (7,2 mm), zato zložen ni pretirano debel (15,2 mm). Dobite napravo oblike majhnega kvadrata, katere rebrasti vzorec bele površine iz utrjenega stekla pravzaprav lepo deluje na pogled in na dotik. Oblikovno zasnovo zaključujeta izstopajoča kroga na prednji strani. V enem so objektivi treh kamer, medtem ko se v drugem skriva okrogel zaslon. Podoben zaslonu pametne ure prikazuje osnovne informacije, toda za večino opravil boste morali telefon razpreti. Želeli bi več funkcij zanj in možnost narediti več, ko je telefon zložen. Ker zaradi zasnove podzaslonsko tipalo prsnega odtisa nima smisla, so ga prestavili v tipko za vklop. Primerno mesto zanj, poleg tega ga odlikuje še hitro in natančno delovanje.

 | Avtor:

Skoraj v vsem na visoki ravni

Čeprav so uporabili lanski procesor Snapdragon 888, je ta še vedno dovolj hiter, da so zmogljivosti P50 Pro na zelo visoki ravni. Nekateri tekmeci v premijskem razredu so sicer že opremljeni z letošnjim modelom, a je kljub temu še vedno izredno zmogljiv čip, ki bo kos čisto vsemu, kar boste od telefona zahtevali. Z lahkoto namreč poganja tudi grafično zmogljive mobilne igre in le pri tistih res najbolj zahtevnih bo opaziti občutnejše segrevanje in občasno upočasnitev takta procesorja v izogib pregretju naprave. Če kaj, potem moti odsotnost modema za omrežja 5G, ki ga ni zaradi ameriške blokade kitajskega tehnološkega podjetja.

17,5-centimetrski (6,9-palčni) zaslon je samosvoje ločljivosti (1188 x 2790 pik), ki za nekaj odstotkov presega polno visoko razločljivosti (1080p), in poleg prikaza milijarde barv (10-bitna barvna globina) nudi še 120-herčno osveževanje. Zaslonska tehnologija OLED nudi primerno svetilnost, kontrast in živahne naravne barve in se dobro obnese med uporabo na prostem. Pohvalimo še 8 GB delovnega in 256 GB vgrajenega pomnilnika, med katerima predvsem zadnji obljublja dolgotrajno mirno uporabo brez pogostega brisanja datotek in aplikacij. Podpora za pomnilniške kartice sicer je, toda te so tipa NM (Nano Memory) in niso razširjene kot tipa mikro SD.

Solidno velika baterija in hitro polnjenje

 | Avtor:

Z baterijo 4000 mAh sodi P50 Pocket v zlato sredini sodobnih pametnih telefonov, saj zaloga zadošča za celodnevno srednje zahtevno uporabo. Več kot o kapaciteti zadnje čase govorimo o hitrosti polnjenje. Znano je namreč, da je za baterijo najbolje, če je večinoma časa stanje napolnjenosti med 40 in 80 odstotki. To je mogoče doseči z več kratkotrajnimi polnjenji oziroma polnjenji, ko se pojavi priložnost, namesto preko noči, kar je za telefon daleč najslabše. Da pa je to sploh smiselno, P50 Pocket podpira polnjenje z močjo 40 vatov. Zaradi opisanega bi bilo uporabno brezžično polnjenje, toda žal je ta sposobnost tokrat izostala.

Za takšne kamere verjetno še niste slišali

Preklopni ali navaden, vse pogosteje se največ pogovarjamo o fotografskih sposobnostih. Čeprav zaradi zasnove lahko za selfije uporabite zadnje kamere, se v zaslonski luknjici glavnega zaslona skriva solidna 10-milijonska kamera. Zadaj pa so 40-milijonska glavna, 13-milijonska širokokotna ter posebnost, 32-milijonska kamera za zajem svetlobe na širšem spektru valovnih dolžin. Zaradi tega v aplikaciji ogledalo poleti zlahka preverite kakovost nanosa sončne kreme oziroma s fluorescentnim učinkom nadgradite fotografije predmetov v temi. Zraven kamer je še 10-kanalno večspektralno tipalo, zaslužno za izboljšano nastavljanje beline, in osvetljevalec, ki pomaga pri omenjenem fotografskem učinku. Kameri z večjima tipaloma sta zaslužni za odlično kakovost fotografij v vseh svetlobnih razmerah, medtem ko se pri širokokotni na žalost pozna nekoliko slabša optika. Glavna kamera ima fizično največje tipalo, ki je tudi najbolj občutljivo na svetlobo. Sicer fotografski sklop nudi približno podobne barve ne glede na uporabljeno kamero, razlike so v svetilnosti in kakovosti objektiva, kar je posebej očitno v primeru širokokotnih fotografij. Od vseh ima ravno slednja najmanj popolne fotografije, saj so na robovih preprosto manj ostre. Težava, s katero se sicer srečuje večina kamer s širokim pogledom.

 | Avtor:

Vse več aplikacij, toda težave še niso popolnoma izginile

Pametni telefoni so še vedno pomemben del Huaweijeve ponudbe. Z razmerami so se sprijaznili in začeli graditi svoj ekosistem povezanih naprav. Uspelo jim je najti zamenjavo za večino Googlovih aplikacij. Zemljevide in Googlov iskalnik na primer menjata funkcijsko podobni aplikaciji Petal. Ravno tako so prepričali večje globalne in pomembnejše lokalne razvijalce, da so aplikacije uvrstili trgovino AppGallery oziroma so na voljo za prenos in namestitev s spletnih strani ponudnikov. Večino ostalega rešuje GSpace, ki z virtualizacijo obide prepoved in med drugim omogoča uporabo Googlovega računa in še posebej aplikacije Youtube, za katero razen uporabe v brskalniku za neuke uporabnike nepriporočljivega klona Vanced dolgo časa ni bilo alternative.

Oglejte si še video o P50 Pocket!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.