E-Life
1022 ogledov

"Terasa" je za vse, ki tudi na vrtu ne morete brez televizije!

1/3
Samsung nima niti enega modela z zaslonsko tehnologijo OLED, pa mu kljub temu nekako uspeva držati prvo mesto med izdelovalci televizorjev. Tudi zato, ker popolnoma izkorišča malo prednosti, ki jih imajo njegovi izpopolnjeni televizorji LCD dvoumno označeni kot QLED!

Televizorji »Terrace« so že na voljo onstran Atlantika, tostran pa naj bi po predvidevanjih obiskali v prihodnjih mesecih. Namenjeni so zunanji uporabi, zato je debelejše ohišje zaščiteno s standardom IP55. Nudi delno zaščito pred prašnimi delci in zaščito pred curki vode iz vseh smeri. Praktično to pomeni, da ga ne bo priporočljivo namestiti, kjer koli, temveč pod nadstreškom, da ne bo nanj ravno lilo kot iz škafa. Poleg zaščite pa jih odlikuje svetilnost zaslona, ki doseže do 2000 nitov, kar pomeni, da je zaslon solidno viden tudi v neposredni sočni svetlobi. Poleg televizorja pa je novost tudi enako zaščitena zvočna letev z močnimi zvočniki, primerni za predvajanje zvokov na prostem.

Ameriške cene so 3500 za 55 palčni, 5000 za 65 palčni in 6500 dolarjev za 75 palčni model, kar je veliko več, kot Samsung zahteva za podobno kakovostne modele za notranjo uporabo. Cene v Evropi še niso znane, gotovo pa bodo zahtevali tolikšen ali celo še večji znesek v evrih.

 | Avtor:

Če potrebujete televizor za letno kuhinjo, bo model Terrace v kovinskem ohišju kot naročen. Ni znano, ali bo na voljo tudi v Sloveniji, na modele The Frame smo namreč čakali več leti, a tudi če ne, boste lahko ponj odšli v Nemčijo. 

Za še več tehnoloških vsebin odklikaj na portal Tehnozvezdje!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.