E-Life
8666 ogledov

Test ure Huawei GT 3 Pro: Luksuzen videz, izjemna funkcionalnost, toda ...

Huawei GT 3 Pro
1/8
D. J.
Huawei je predstavil dve novi različici svojih ur iz razreda GT. Zelo na kratko bi lahko novosti povzeli takole: Dve različni velikosti (46,6 mm in 43 mm), dva različna materiala (titan in keramika), nove funkcije (golf, potapljanje, nadzorovanje EKG), hitrejše brezžično polnjenje.

Huawei GT 3 Pro | Avtor: D. J. D. J.
Na Žurnalu24 smo imeli možnost preizkusiti manjšo različico ure. Ena zanimivejših idej, ki jih je tokrat udejanjil Huawei, sta urino belo keramično ohišje in pas. Izjemno elegantna, pravzaprav luksuzna in hkrati edinstvena. Zlati poudarki na zgornjem delu ohišja so izviren kontrast uri, ki je sicer pretežno bele barve.

Zaradi materiala, ki ga je izjemno težko obdelati, izdelava ene ure traja kar 10 dni, poudarjajo pri kitajski multinacionalki. Je pa prav zaradi materiala zelo odporna proti koroziji in vročini.

Keramični deli ure so tako spolirani, da smo imeli na testu kar precejšnje težave skrajšati oziroma podaljšati pas. Material je namreč tako gladek, da kljub spretnim prstom polzi iz rok. A pomanjkljivost smo oblikovalcem pripravljeni spregledati, vendarle dolžino pasa v veliki večini primerov uporabnik nastavi le enkrat.

Kakovost izdelave in materiali so premijski, o tem nikakor ne moremo dvomiti, malce se zatakne pri programski opremi, ki v primerjavi s tisto pri konkurenci, še malce šepa. Huawei čaka še veliko dela, da bodo izpilili govornega asistenta, tudi odgovarjanje na sporočila je še vedno omejeno. So pa v velikanski množici lastnosti, ki jih ura ima, te pomanjkljivosti pravzaprav zelo relativne. Marsikdo namreč nikoli ne uporablja govornega asistenta ali pa mu na kraj pameti ne pade, da bi na sporočilo odgovoril prek ure.

Zaslon je prekrit s plastjo safirnega stekla (eden najtrših materialov, trši je le diamant), ki nudi izredno odpornost na morebitne praske. Z enakim materialom je zaščiteno optično tipalo srčnega utripa na dnu ohišja.

Vrhunska baterija, ki ob zmerni uporabi zdrži en teden

AMOLED zaslon na uri s premerom 34 milimetrov je, tako kot na predhodnicah, vrhunski. Digitalna številčnica prek dneva namreč spreminja podobo. Tudi odzivnost zaslona na dotik je impresivna in izjemno hitra.

Ura dokaj natančno zazna premik proti obrazu, takrat se vklopi zaslon. Sem ter tja se sicer zatakne in je treba premik z roko bolj izrazito nakazati. V nastavitvah lahko izberete tudi, da je urin zaslon neprestano vklopljen, a ta možnost, iskreno, nima prav veliko smisla, le baterija se bo izpraznila veliko hitreje.

Huawei GT 3 Pro | Avtor: D. J. D. J.

Ena od novosti, ki jih prinaša zadnja izvedba Huaweievih ur GT, je hitrejše brezžično polnjenje. Pospešili so ga skoraj za tretjino, 10-minutno polnjenje tako zadostuje za en cel dan uporabe. Huawei sicer obljublja, da baterija v keramični različici ure zdrži sedem dni oziroma štiri pri zahtevni uporabi. Brez zadrege lahko poudarimo, da je Huawei pustil konkurenco daleč zadaj, ko gre za dovršenost delovanja baterije.

Na desni bočni strani je nameščena vrtljiva krona, s katero se – tako kot v predhodnicah GT 3 in GT Runner – lahko pomikate po urinem meniju. V spodnjem funkcijskem gumbu je nameščen tudi senzor za merjenje EKG. Tehnologija deluje presenetljivo zanesljivo, kako so rezultati primerljivi s profesionalnimi napravami, pa težko sodimo. Možnost merjenja EKG sprva evropskim kupcem sicer ne bo na voljo, kitajski tehnološki velikan namreč še čaka na zeleno luč pristojnih institucij za uporabo. Huawei nam je za potrebe testiranja možnost merjenja EKG kljub temu omogočil. 

Huawei GT 3 Pro | Avtor: D. J. D. J.

GT3 Pro je podedovala tudi kopico športov, za katere lahko spremljamo treninge, pa tudi nekatere lastnosti ure GT3 Runner, ki za pozicioniranje uporabnika uporablja kar pet navigacijskih satelitskih sistemov (GPS, Beidou, GLONASS, Galileo in QZSS), kar omogoča izjemno natančno določanje lokacije. Z možnosti Route Back Navigation pa vas bo tudi brez povezave pripeljala nazaj na izhodišče.

Že uveljavljenim načinom spremljanja vadbe so dodali še golf in potapljanje (tudi v slani vodi). Huawei obljublja, da se z urami GT 3 Pro brez težav lahko potopite do 30 metrov globoko, pri čemer vam bo ura prikazovala vse potrebne podatke o potopu.

Boljša polovica, ki je nekaj dni nosila uro GT3 Pro, in sicer uporablja malce starejšo Huaweievo uro GT 2 (29 g), je prvi dan malce tarnala, da je testna ura malce težka (50 g), a se je nanjo zelo hitro navadila.

Pod črto, keramična ura GT 3 Pro je vrhunska, elegantna, hkrati pa tudi izjemno uporabna ura, sploh če veliko telovadite. A boste morali zanjo kar globoko seči v žep. Cena keramične različice znaša malce zasoljenih 549 evrov.

Huawei GT 3 Pro | Avtor: D. J. D. J.

Komentarjev 1
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 11:52 05.junij 2022.

    Ponovno, ta ura je pametna samo v pivezavi s telefonom. Nanj ni mozno nalagati aplikacij, uporabljas lahko samo to, kar je proizvajalec predvidel. To ni Android naprava.