Svet
59384 ogledov

11-letnik zmrznil, našla ga je mama

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 19:38 23.februar 2021.

    Če elektroke zmanjka za eno noč in otrok zmrzne, je še marsikaj narobe kot samo oskrba z elektriko.

  • rd2dmk2 20:43 23.februar 2021.

    večina ljudi je že pozabila na žledolom v sloveniji, ko je bilo kar nekaj območij brez elektrike skoraj 14 dni. in danes ? vsi na TČ, pasivne hiše, da ne rečem še kaj, ogrevanje preko IR panelov ali ventilaciskega sistema, ...prikaži več, da bi pa kdo doma imel vsaj zibro kamin ( ne rabi dimnika in dela na čisti petrolej ), ja kje pa..kaj vam pomaga fotovoltaika na strehi, če pa dela na omrežje. in kdo od teh novodobnikov ima recimo omrežje prirejeno na 12Vv ali ločeno zasilno omrežeje za agregatno napajanje.

    • matevz96 08:13 24.februar 2021.

      S tvojim komentarjem se lahko le deloma strinjam. Res je TČ potrebujejo elektriko za delovanje vendar jo potrebuje tudi peč na sekance ali pelete. Pasivna hiša pa je v tem primeru le plus saj jo praktično ni potrebno ogrevati zaradi ...prikaži več super izolacije in pravilne orientacije da izkoristi največ sončne energije. Fotovoltaika potrebuje napetost iz omrežja ampak to lahko obidemo s pravilnim načrtovanjem, poleg nje namestimo še Teslo Powerwall (ali konkurenco) in bo še vedno delala ko se loči od omrežj

    • Pepe007 08:16 24.februar 2021.

      Vsekakor med žledom v Sloveniji ni noben zmrznil, čeprav je ponekod trajalo precej dni, da so lahko vzpostavili električno omrežje. Ljudje so imeli težave z raznimi sistemi in ne samo z ogrevanjem. Denimo električne rolete. Kaka hiša je bila v ...prikaži več temi še čez dan, ko bi naravna svetloba zadoščala, vendar brez elektrike niso mogli dvignit rolet.

    • rd2dmk2 09:21 24.februar 2021.

      hvala obema, ker sta me dopolnila, ne moreš napisat referat, amapk se da opozorit. je pa takole letošnjo zimo je bilo pri nas skoraj cel mesec odsotnost sonca. glede načrtovanja pa.. sem spoznal projekt , zelo moderen, sončni paneli ( ...prikaži več tisti na vodo , ne fotovoltaika ), v načrtu agregat in vse ostalo. izvedba - po škotsko. ko je pa en dan bila redukcija sredi poletja so pokale pa šipe. in še neki, pred 20 leti so ponujali plinske peči brez zalogovnika vode, varčno ? za koga ? in danes ?

    • Fredi34 09:29 26.februar 2021.

      Vsak pameten ki ima gretje na TČ, ima v rezervi še vedno alternativo. Vemo, da skoraj vsaka grelna naprava ne dela brez elektrike, pa naj bo to oljna peč, plin, ipd.. Mi imamo majhno samostoječo 8kw peč v dnevni sobi. ...prikaži več Rabimo jo bolj malo, ampak backup je dober. Zmrznili nebi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.