Slovenija
283 ogledov

Ambrus: Oseba umrla v zbiralniku vode, domačih gasilcev niso aktivirali

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • eosss 13:43 14.oktober 2016.

    Gasilci na intervencijo ne smemo kar tako "po lastni presoji" oziroma če bi kdo recimo poklical direktno poveljnika ali pač nekoga od odgovornih. Točno so predpisani protokoli, kdaj in kako se aktivira katero društvo oz. enota, vedno mora biti obveščen ...prikaži več ReCo (regijski center za obveščanje), kot je lepo obrazloženo v članku, postopki pa so napisani v operativnem gasilskem načrtu, ki ga sprejme občina. Tukaj je lahko problem birokracija, lahko pa tudi neopremljenost lokalnega gasilskega društva za neko določeno vrsto nesreče, ker če neko društvo recimo ni opremljeno za tehnično reševanje, ga ti pač ne moreš poslat na tehnično reševanje.

  • Avatar Džoser
    Džoser 12:59 14.oktober 2016.

    Tako birokratsko je lahko le v BUTALAH(Sloveniji)

  • Žurnalček 17:40 14.oktober 2016.

    To ni birokratsko , to je idiotizem njihovega Župana , ki je naredil plan !! Za koji kurac imajo pol po vaseh gasilska društva ???? A za veselice ?

  • Boris Odreitz 17:53 14.oktober 2016.

    takšna je cela slo9venija. Državo je treba tožit in odgovorne poklicat na odgovornost, pa jim pobrat vse, da bodo videli kako to izgleda. Če se ne bo to zgodilo bodo kmalu padale glave. So znana imena, priimki8, celotni naslovi. V ...prikaži več V kratkem bo veljalo vojno pravo !

  • porko2 08:33 15.oktober 2016.

    Beri to: ”zveza pa ni pristojna za pregledovanje in nadzor izvajanja alarmnih načrtov”Za kaj po so pristojni? Da vlečejo plače iz proračuna, prostovoljni gasilci pa ščijejo kri, če je potrebna intervencija.

  • porko2 08:35 15.oktober 2016.

    Res je. Vsako akcijo, ki naredijo, je potem žurka. Zato tudi sami kaj zažgejo.

  • porko2 08:40 15.oktober 2016.

    Jaz sem že doživel, ko je poveljnik lokalnih gasilcev prišel k sosedovim gasit v paradni uniformi. Potem pa so montirali pumpo, da bo vlekla vodo iz vodnjaka, narobe. Tako da je vleklo zrak v štirno, namesto vodo iz štirne.

  • tapravgasilc 16:04 17.oktober 2016.

    Ti si bolan!

  • Anton Blažič 15:44 05.november 2016.

    Pa da vas ni sram pljuvat po gasilcih. Ko vam rešujejo vaše premoženje so dobri, prvič ko je kje veselica pa so nesposobni pijančki. Ma niste vredni da vam pridejo pomagat ko boste rabili.

  • Anton Blažič 15:45 05.november 2016.

    Napaka, ne državo, v tem primeru občino in odgovorno osebo na občini, to pa je župan.

  • Avatar Zala
    Zala 10:37 14.oktober 2016.

    Kaj se bodo Ambružani hudovali? Poklicali so na regijski center in tam so, razumljivo, ravnali po protokolu. Tako mora biti, ker v nasprotnem bi dežurni vsakokrat po svoje presojal koga bo kam poslal. To ne gre. In Ambružani menda vedo, ...prikaži več kdo je pri njih vodja prostovoljnih gasilcev, bi ga aktivirali in akcija bi hitreje stekla. Tokrat je bila gospa že mrtva in ji tudi domači gasilci ne bi mogli pomagati. .... ..... ...... A, nesreča ne počiva in se lahko hitro ponovi. Naj danes razmišljajo, katere gasilce bodo klicali na pomoč, da ne bodo kasneje stokali, da je pomoč prišla prepozno.

  • korisnik_362 11:57 14.oktober 2016.

    V članku je izpostavljeno, da je protokol alarmiranja gasilskih društev lahko tudi drugačen, ključno vprašanje, ki se pojavlja ob tej nesreči je, ali je primeren. Center za obveščanje je ravnal tako, kot je predpisano. Glede klicanja lokalnega poveljnika pa mislim, ...prikaži več da gasilci ne morejo na intevencijo kar na svojo roko, poleg tega to ni najbolj praktično, saj bi bilo potem treba posebej klicati še reševalce in policijo.

  • Žurnalček 17:38 14.oktober 2016.

    Obema : Po vaše je boljše da umre ali pa mu bajta pogori do tal ! Gasilsko društvo v posamezni vasi je merodajno za odhod na kraj dogodka -nesreče lokalnih prebivalcev , kajti to je njihovo društvo , društvo vasi ...prikaži veči in nebenega drugega. O čemu sploh debatirate !!!!

  • stanekos 18:36 14.oktober 2016.

    Točno tako - za veselice. Gospodje nekajkrat na leto organizirajo 'kao' vaje, ki so dober izgovor, da se ga nalokajo, z veselicami pa potem tekmujejo s sosednjimi vaškimi gasilci, kateri ima lepši novi avto. In niti se ni bi ...prikaži več čudil, če se izkaže, da je bila utopljenka predstavnica romske skupnosti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.