Slovenija
101 ogledov

AMZS: Ukrepi za varnost na cesti se ne izvajajo, posredovati bi morala ministra

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ljimonad 16:46 14.julij 2015.

    dokler bodo policaji igrali skrivače za grmovjem in drevesi, ter lovili voznike ki vozijo 5-10 km preko dovoljene hitrosti, kaj drugega ni za pričakovati. imamo toliko multi nov, ali kako se jim že reče, pa na avtocesti nekateri počnejo kar ...prikaži večr hočejo, gospodje policajci pa lepo sedijo v avtih in samo čakajo če se bo kdo slučajno pripeljal po popolnoma prazni cesti več kot 150km/h. in potem se čudimo odkod toliko mrtvih. pa poglejte no kakšne ceste imamo, pa saj ni za vse kriva objesnost ali alkohol, kot tako radi poudarjajo vsi "veliki" strokovnjaki kateri po vsaki nesreči pametujejo po dolgem in počez. vse bi jih bilo treba iz teh državnih agencij, katere ne delajo nič, lepo nagnati, denar katerga porabijo pa dati za obnovo cest, pa bi bilo zanesljivo dosti bolje.

  • Papaja Popi 16:16 14.julij 2015.

    Važno, da dobivajo nagrade in da policaji štrajkajo za plače.

  • benč 17:14 14.julij 2015.

    Država bi morala za naj majn 60% zmanjšat tovorni promet. Podobno kot je storila Avstrija.Seveda se država noče odpovedat visokim cestninam (denar od cestnin tovornjakov čudežno izginja!), Boljše nekaj deset mrtvih več!

  • Srečni Felix 20:51 14.julij 2015.

    Dokler bo skorumpiranec in podkupljivec vodil AVP, bo še slabše.

  • dragec 07:35 15.julij 2015.

    Franc, ali je to res, da si tudi ti presegal število kazenskih točk????? Poln si hvale o uspehih?, Osebno menim pa, da te agencije sploh ne potrebujemo (to je leglo birokracije in odlagališče nesposobnega kadra).

  • miho 10:34 15.julij 2015.

    Verjetno je vsaj deloma krivo tudi vreme - poletna vročina.

  • dragec 07:31 15.julij 2015.

    Agencija se ukvarja s pobiranjem denarja od avtošol, pripravi neumnih testnih pol, noben v tej SLI ni sposoben, da bi izvedel celovite analize in UKREPAL (kako to delajo Švedi).

  • Franc Pojbič 17:42 14.julij 2015.

    Grozno stanje varnosti v cestnem prometu gre pripisati vsem dejavnikom (vozilo, človek, infrastruktura in okolje).Dejstva so pa naslednja:V državi je v DZ RS pod mojim vodstvom AVP bila sprejeta resolucija o programu varnosti v CP, na osnovi te ...prikaži več resolucije je bil s strani VRS imenovan odbor direktorjev in medresorska delovna skupina za spremljanje in izvajanje resolucije. AVP bi morala pripravljati dvoletne obdobne načrte, vsako leto poročati DZ RS o njihovem izvajanju. Po mojih informacijah noben organ ne deluje, obdobnih načrtov ni in tudi nobenega sistematičnega in zakonsko obveznega poročanja. To kaže na nesposobnost samega vodstva AVP s svetom agencije na čelu, kajti nedopustno je, da AVP molči in porablja ves proračun (preko 3 mio EUR/letno) samo za plače. Takšne agencije in organov NE POTREBUJEMO. AVP bi morala biti neodvisni proračunski porabnik in ne gledati kako se bo s starimi programčki prebijala skozi mesec. To je še en dokaz slabega managementa tako aktualne vl

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.