Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
7582 ogledov

Bi, šolniki, danes prijeli za kramp in lopato?

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Jožef Koprivnikar 17:23 17.februar 2018.

    Mladi prav gotovo nebi prijeli ne za lopato in ne kramp, so jih pa polna usta ko se norčujejo iz polpreteklosti.V šolah jih očitno premalo seznanjajo koliko je bilo zgrajeno samoprispevki, prostovoljnim delom, z NOB, v večini pa pljuvajo po ...prikaži več preteklosti.Zdaj novodobni kapitalisti za drobiž kupujejo v preteklosti ustvarjeno ter si polnijo žepe ter brez meja pluvajo po starem sistemu, ko so bili neki drugi časi.Ko bo ta sistem sposoben to ustvariti kot pretekli mu bo lahko stopil ob bok.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 08:53 23.februar 2018.

    Hm, na isti način bi se lahko vprašali, če bi novinarji šli danes v delovno brigado, tam delali in potem še zastonj poročali za svoj časopis. Včasih se je namreč tako delalo, vsi so bili mladi, srečni, veseli, zdravi, hrana ...prikaži več je bila za vse, skrbi je bilo bistveno manj... Ampak to je bilo takrat, danes je drugače... Če sam(a) ne bi, zakaj potem druge očitajoče pehaš v nekaj? Čista hipokrizija... Raje se vprašaj, kaj nas je pripeljalo k temu, da smo človek človeku volk.

    • barbara.barbic 20:49 05.marec 2018.

      Če me že obtožujete hipokrizije ... Pridite kdaj v Dolenjske Toplice, kjer opravim številne brezplačne ure zvečine vodenja prireditev, tudi kot novinarka sem opravila kakšno neplačano uro. Še vedno jo. A ne gre za seštevanje mojih in vaših neplačanih ur; ...prikaži več gre za stanje duha. Ki je bilo, ja, se strinjam, v času delovnih brigad v primerjavi z današnjimi časi zavidljivo. Vsem nam, predvsem pa našim otrokom želim takšnih časov, ki jih, če se mene vpraša, vsaj delno lahko tudi sami skrojimo. Srečno!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.