Slovenija
323 ogledov

Bo Slovenija medicinsko konopljo uvažala ali gojila sama?

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zala
    Zala 20:05 18.oktober 2016.

    Pred petdesetimi leti je vsaka belokranjska (lahko še kje drugje v Sloveniji) kmetija imela zasajene nekaj industrijske konoplje. Potrebovali so jo za izdelavo vrvi in olja, ki je osnova za izdelavo "firneža" , barve, lake ...... za zaščito lesa. Nihče ...prikaži več je ni kadil ali se z njo kako drugače "zadeval". Ne vem kdaj točno je farmacija zlobirala in iz zakonskega besedila je izginila besedica industrijska .... ostala je samo konoplja in od takrat je prepovedano sajenje vseh vrst.

  • moder 17:15 18.oktober 2016.

    Strinjam se glede tobaka in alkohola, vendar trditi, da konoplja ni za človeka, je zgrešena in plod nevednosti, ki je posledica 70+letne prohibicije. Človeško telo ( in tudi vseh ostalih vretenčarjev ) ima Endokanabinoidni sistem, ki kot hranilo porablja kanabinoide. ...prikaži več Te pa tvori telo samo ( endokanabinoidi ) in pa rastlina konoplja ( fitokanabinoidi ). Torej je trditev, da konoplja ni za človeka, precej podobna kot, da bi trdil, da kisik ni za človeka ali pa voda. Brez kisika se zadušimo, brez vode dehidriramo, brez kanabinoidov pa zbolimo, ker je naloga Endokanabinoidnega sistema homeostaza telesa. Homeostaza pa je samo strokovni izraz za samozdravljenje, kar pozna vsak zdravnik. Tu pa dobite tudi odgovor zakaj je sploh bila na prvem mestu prepovedana, ker je več denarja v bolani populaciji, ki ji potem prodajaš *zdravila*, kot pa da ima populacija dostop do goriva za samozdravljenje. Zato konoplja zdravi, kar so s težkim srcem priznali tudi na MZ, ampak samo šele sedaj, ko so *njihov

  • moder 17:22 18.oktober 2016.

    Tam je konoplja popolnoma legalna, kar se tega tiče je severna koreja svetlobna leta pred vsemi ostalimi glede svobodne uporabe konoplje.

  • mirror 09:29 18.oktober 2016.

    To bi bil proizvod z največjo dodano vrednostjo. Vendar ga uradno nikoli ne bo.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:50 18.oktober 2016.

    kriminalci ??????????????????

  • Avatar Leon
    Leon 09:59 18.oktober 2016.

    Začetek proizvodnje v Sloveniji ne pride v poštev dokler bodo posamezniki na oblasti služili na račun preprodaje droge v Sloveniji .

  • Božidar Dinič 10:41 18.oktober 2016.

    uzdaj se use i svoje kljuse

  • moder 13:22 18.oktober 2016.

    Bo uvažala, da bodo lahko dosedanji prohibicionisti v navezavi z farmacijo imeli monopol, država bo pa ohranila prohibicijo, da lahko tlačijo naprej narod in kujejo izjemne denarje s farmacijo in uvozom konoplje slabe kvalitete.

  • moder 17:18 18.oktober 2016.

    ko so *njihovi* pripravili monopol za uvoz in kasneje za gojenje do včeraj prohibicionistov, jutri ekskluzivnih uvoznikov, pojutrišnjem pa s ekskluzivnimi koncesijami za pridelavo v Sloveniji. Narod bojo pa še naprej preganjal in vzdrževali prohibicijo za vse, ki niso *njihovi*. ...prikaži več Videno že tudi drugje po svetu, ta legalizacija je samo pesek in sol v oči narodu.

  • mirror 18:36 18.oktober 2016.

    Ta izjava medijev, da cigarete vsak dan ubijejo 5 Slovencev je čista laž, ki se vztrajno ponavlja že leta. Primerjava nikotina in alkohola pa ne zdrži. Alkohol je veliko bolj škodljiv. Poraba alkohola v naši državi je tudi močno pretirano ...prikaži večno prikazana. Statistika ni verodostojna, novinarji pa radi pišejo udarne novice. Glede konoplje pa mislim, da nikoli ne bo legalizirana. To je samo prva stopnica na poti v hujšo odvisnost.

  • Avatar praufo
    praufo 15:32 19.oktober 2016.

    če so nekaj začeli, naj speljejo do konca, zakaj pa v sloveniji ne bi bilo možno dobiti licence za to dejavnost, ... aja spet morje birokratskega dela, ubogi uradniki, saj ne veste kje mate vaše prepolne betice, ... ker če ...prikaži več lekarna nekaj prodaja, pa ja mora biti preverjeno, vsak pač ne zna hašiša "kuhat", no sicer pa ostali še vedno iščete zadevo na črnem trgu, ki ne bo kar tako ukinjen, samo cene bodo pa padle (najbrž), pa konec koncev če nekdo doma posadi par grmičkov, pa ja ne bo zato šel v čuzo, če dokaže da ni preprodajalec ali drogeraš pač pa to počne samo zarad zdravja

  • Avatar praufo
    praufo 15:35 19.oktober 2016.

    konoplja nima veze z odvisnostjo, problem je družba, ki se ukvarja s to robo, ki jo zanima samo zadetost, zato se potem nadaljuje pot v pravo mamilaštvo, ... tako kot družba pivskih bratcev, ki se pač druži ob popivanju

  • Avatar praufo
    praufo 15:36 19.oktober 2016.

    ni prepovedano sajenje vseh vrst

  • allstarr111 13:43 18.oktober 2016.

    Jest sicer ne kadim trave ali jemljem kake droge, ampak mi dvigne tlak ko vidim kako neka skupina v SLO hoče zlobirati neko kvazi legalizacijo za politev njihovih žepov. Če bodo to uspeli kr na tihoma narest jim bo uspelo ...prikaži več vse kar se bodo lotili, kake licence in koncesije lepo prosim, treba zadevo LEGALČIZIRAT da jo lahko gojiš doma ali pa kmet zaseje in požanje, ter prodaja vsak ki hoče seveda da plača ddv. Ne pa kr neka legalizacija s figo v žepu.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 16:26 18.oktober 2016.

    Naj že enkrat legalizirajo prasci retardirani! A smo neka Severna Koreja ali pa Savdska Arabija da si upajo kar tako malo v tri kosmate prepovedovat stvari po nepotrebnem! Na zadnje ko sem pogledal na koledar nismo leta 1600 ali muslimani ...

  • Basiliscus 16:52 18.oktober 2016.

    Ljudje nismo narejeni za te svari. Pri nas sta legalizirana alkohol in tobak, pa sami presodite, koliko sranja smo sposobni zagrešiti samo z njima. Po mojem mnenju bi bil korak k boljši dostopnosti do zdravja ne legalizacija konoplje, temveč ...prikaži več popolna prepoved prodaje tobačnih izdelkov. Cigareti vsak dan ubijejo vsaj 5 Slovencev. Ogromno bolezni je povezanih s kajenjem, posledično pa to za sabo potegne finance, čakalne vrste, medicinsko osebje.

  • Ogard Novkar 07:03 19.oktober 2016.

    Lublanski Butalci zavajajo. Spoštujejo naj OZN konvencijo (mednarodne obveznosti so nad zakoni) o drogah, ki je v 28. členu zapisano:Nadzor nas konopljo (cannabis)1. Če pogodbenica dovoli gojenje rastline konoplje za proizvodnjo konoplje ali konopljine smole, uporabi sistem ...prikaži več nadzora, kot je predviden v 23. členu za nadzor nad opijskim makom.2. Ta konvencija se ne uporablja za gojenje rastline konoplje izključno v industrijske namene (vlakna in seme) ali vrtnarske namene.3. Pogodbenice sprejmejo ukrepe, ki bi bili lahko potrebni za preprečevanje zlorabe listov rastline konoplje in nedovoljenega trgovanja z njimi. Vir: Božidar Radišič, prravilen prevod

  • stanko75 22:07 18.oktober 2016.

    Prej ko bodo to področje uredili (seveda gojenje v sloveniji) več bo imela država od tega. Seveda se birokrati ponovno otepajo dela ki ga bodo imeli (in za katerega so plačani). Gojenje marihuane v medicinske namene (tudi z večjo vsebnostjo ...prikaži več THC-ja) bi bil ob nadzoru dober posel za državo. Ta bi morala tudi urediti prodajo ostalih produktov, od olja, smole in pridelava ostalih (stotin) izdelkov. Ampak naši bodo raje spet tako kot vedno zadaj capljali ker drugega pač ne znajo.

  • wizeman 23:43 19.oktober 2016.

    Pravzaprav cigaretev SLO ubijejo dnevno 6,5 ljudi.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.