Slovenija
363 ogledov

Bolniških iz leta v leto manj, a jih želijo še znižati

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 09:48 09.marec 2017.

    1. Kot so še drugi napisali, je razlog za večje število dni bolniške pri nas glede na tujino bolj ali manj izključno ZZZS, ki s svojimi plani generira čakalne vrste.2. Število dni v breme delodajalca je treba skrajšati. <br ...prikaži več />3. Kot zdravljenje, mora biti tudi znesek bolniške, ki jo izplača ZZZS neodvisen o višine vplačila. Denimo 80 % minimalne plače. Kdo od nas želi več, naj se dodatno zavaruje drugje.

  • mirac 19:43 09.marec 2017.

    Tisti, ki je res bolan in je v bolniški, je že tako z boleznijo oškodovan, oz. zaradi tega trpi. Veliko pa je takih, ki jih malo zaboli, ali pa so že "predolgo delali" in morajo spet malo na "odmor". Ja, ...prikaži več prav se bere - tudi takšni so. Takih bi se pa firma morala po hitrem postopku znebiti. Pa zdravnike, ki dajejo "bolniške na lepe oči (kot se reče)", bi bilo potrebno kontrolirati in sankcionirati,... Ali bolje, nagrajevati tiste, ki niso v bolniški. Stimulacija (v finančnem smislu) bi zagotovo bolniške zmanjšala ...

  • Avatar Leon
    Leon 09:00 09.marec 2017.

    Največ kršitev zlorabe bolniške je v državni in javni upravi ter vodilnih na političnih položajih .Dokazno je da vsi ko jih dobijo s prsti v marmeladi niso dostopni za javnost ,ker so v bolniškem staležu. To je bilo tudi na ...prikaži veča ministrstvu za zdravje ,delo,policije ..........................dajte se zmenit med seboj in ne mahat s tujimi jajci po koprivah .

  • Igorgeus 11:49 09.marec 2017.

    5% goljufov ni opravičilo, da se vsepovprek zmanjšujejo pravice. Očitno je problem v kontroli. Z znižanjem bolniških bodo spet nasrkale ženske, ki bodo doma zaradi otrok, posledično bodo imele nižje pokojnine in še bolj se bodo približale revščini. Ne glejte ...prikaži več enostransko, en prihranek tu, še ne pomeni, da ne more zato biti večje izgube tam. Takšno ozko gledanje, ki ga je prevzela tudi politika, nam škoduje, ker ne gradi na dolgoročnosti in blaginji za vse, ampak zaradi kratkoročnih finančnih koristi uničuje marsikaj.

  • stanko75 09:26 09.marec 2017.

    Za veliko dolgih bolniških je kriva kar ZZZS sama z njihovim načinom dela, poznam kar nekaj takih primerov. Namesto da bi človeka poslali takoj na operacijo (tudi v tujino) je čakal pri nas več kot leto in bil ves ta ...prikaži več čas na bolniški zaradi načina dela. Kljub temu da je klical in prosil ZZZS če lahko uredijo da bi bil prej operiran in šel nazaj v službo je bil njihov odgovor NE. V zadnjih 3 letih poznam 5 takih primerov. Če bi ga poslali na operacijo takoj bi bil po 3-4 tednih nazaj da delovnem mestu tako pa je vse skupaj trajalo 16 mesecev da o poslabšanju v času čakanja niti ne govorim.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:54 09.marec 2017.

    zato ker je delo preslabo plačano in je vse na minimumu in ko greš na bolniško je avtomatsko že nemogoče preživeti in ti se ne sme dati manj.zato treba plače dvignit in bolniške se bodo zmanjšale ,zdaj ti je pa itak vseeno

  • Avatar praufo
    praufo 10:23 09.marec 2017.

    država ni naredila skoraj nič, da bi se znebili stare socialistične egalitarne miselnosti, kar se smatra za nižji ali srednji razred - plača minimalc (za vse enako, da vsaj prežvijo)... ja zakaj pa tako čivkajo v parlamentu, koliko naj znaša ...prikaži več minimalc? le kaj bi bilo, če bi ga ukinili? katastrofa! ali pa tudi ne ... no in ker se vse vrti in meša v tem socialnem (socialističnemu) zosu, ne more bit drugač in tako mamo javno zdravstvo in še enkrat, dokler bo nedelo (ali pa bolniška) skoraj ali pa isto plačano kot delo, se ne bo delalo in ne pričakujte rezultatov te države ... pa tudi če se dela in je nekdo nagrajen, ga država olupi z visokimi davki ... v socializmu lahko delimo, če imamo kaj delit, če nimamo, pa nimamo, odločiti se je treba kaj je bolje, vsi bogati ali pa vsi revni, no sicer vprašanje pa je zakaj smo revni, ... butasti ali nesposobni

  • Majazmaja 11:05 09.marec 2017.

    Imeli smo 2 zaposleni, ki sta v 7. letih rodili 3 otroke. Vse super ampak... Obe sta bili od začetka na bolniški zaradi 'rizičnih nosečnosti' (vseh 6!), seveda nihče ni spraševal, kaj to pomeni (se ne sme? / ne spodobi?), ...prikaži več smo se pa čudili, ker sta na facebooku stalno objavljali slike z morja (pri obeh so imeli prikolici v južni Dalmaciji), s hribov (ne gričev, ena je šla v 6. mesecu 'rizične' na Triglav!), rekreacije - ena je bila skoraj do zadnjega na fitnesu, od koder je redno objavljala selfije. Opravljali sta lažja administrativna dela (tajnici oddelkov). Dejstvo je, da sta tudi po porodu nadaljevali bolniško - če ni dal dr., sta pa jemali po 3 dneve, da ni bilo treba po bolniške liste (torej: 3 dni doma, 1 - 2 dneva v službi). Predrzno, ker sta bili zaposleni preko agencije. Zdaj sta bivši sodelavki, ki vsakemu, ki ima 5 min časa, razlagata, kakšna krivica ju je doletela.

  • NeAnonimni 09:16 09.marec 2017.

    Glede na to kako bedno zdravstvo imamo, smo kr dobri, da sm v sredini.

  • Avatar praufo
    praufo 09:17 09.marec 2017.

    zato ker je bolniška predobro plačana, ker to je slovenija, kjer je delo ali ne delo včasih skoraj enako plačano, seveda v javnem sektorju, privat se pa pač rado odpusti ne-delavce ... tukaj je naloga zavarovalnic, da krijejo izpad dela, ...prikaži več seveda je pa spet problem koliko in katere in koliko se plača ... dohtarji zelo radi napišejo bolniški list, no pa sej to je njihovo delo, pa kakšne tablete in to je to

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:51 09.marec 2017.

    ja in ko zračunaš koliko zdravstvo plačuje da si doma na bolniški ,pa še bolan si in sploh te ne zdravijo,bi bilo cenejše in učinkovitejše,tudi simulantov bi bilo manj,vsakega ki je bolan takoj na pregled bodisi kri urin slikanje itd ...prikaži več in postaviti diagnozo takoj in vedite da bolniš bi bilo bore malo

  • kapibara 10:20 09.marec 2017.

    Dobri- razumljivi predlogi.- ki pa ta glavnim ne pašejo - žal

  • Igorgeus 11:44 09.marec 2017.

    Da je šla v 6.mesecu rizične nosečnosti na Triglav, verjamejo samo največji populisti. Če se vam je zdelo, da goljufa, bi jo pa prijavili. Ali je boljše zdaj da zaradi 5% goljufov, ki se vam jih ne da prijavit, vsi ...prikaži več ostali, ki so pošteni nastradajo?

  • Igorgeus 11:45 09.marec 2017.

    Vsak, ki prejme do 1500 eur mesečno, si ne more privoščiti kakršnihkoli dodatnih stroškov, kamoli bilokako dodatno zavarovanje.

  • Igorgeus 11:46 09.marec 2017.

    Mogoče je v tem štos. Skinejo bolniško, ker invalidsko je bistveno nižje, ali pa prej umreš in prihranek je tu.

  • maresem 13:56 09.marec 2017.

    kapitalistična mafija bi B ukinila, če bi jih le lahko. Vse za svoje smrdljive riti.

  • kapibara 09:31 09.marec 2017.

    Kolarci je v interesu da bolnika porine med invalide, ne pa, da ga pozdravi v enem letu :-(

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.