Slovenija
48 ogledov

Brez države bodo težko preživeli

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mirko 12:12 20.april 2014.

    SOCIALNO PODJETNIŠTVO je še ena od levičarskih neumnih idej, ki z tržnim gospodarstvom nima nič skupnega in se zopet gre za eno obliko sesanja davkoplačevalskega denarja. To pomeni, malo bi delali, da bi zaslužili nekaj denarja, ostali del, da bi ...prikaži več bi se lahko preživljali, bodo pa plačevali davkoplačevalci. Torej lagodno življenje na račun tistih, ki se borijo z trdim garaškim delom z svetovno konkurenco. Vse dokler v tej državi ne bo zaživel pravi svobodni tržni sistem (ki je res krut ampak edini prinese izhod iz krize), ne bo nikoli boljše. Ogromno preveč je privilegijev v tej družbi in ti privilegiranci imajo preveč močan vpliv na politiko. Dokler ne bomo imeli tistih pravih kapitalistov (dolgoročna vlaganja v razvoj dobičkov) v tej državi, ki bodo imeli ključen vpliv na politiko, bo tako kot je in lahko še slabše.

  • Lenka Puh 09:34 21.april 2014.

    Sicer mi članek ni všeč, ker so v njemu same neumnosti, če rečem na hitro. Se pa ne strinjam s Mirkotom, da je to neumna ideja, sploh pa to ni ideja od politikov, ki so se na tak ali drugačen ...prikaži večn način prilepili na novo ekonomijo, ki prinaša velike uspehe v mnogih okoljih že več generacij ...in če sofinanciran razvoj socialnega podjetništva ni to nič čudnega...saj se vlaga v vse veje podjetništva... pri nas že več generacij poznamo tak način organiziranja na gospodarskem področju.- zadružništvo, vračanje dobička v okolje......in ni prav, da se to predstavlja kot nekaj novega in ne vem kdo ima pravico reči, da kar cela branža ne bo preživela brez podpore države...je pa res, da se rabi trg, da se rabi naročnika, potrošnika, ki bo verjel, da taka podjetja delajo nekaj dodatnega, družbeno odgovornega, kar je skupna skrb in je ceneje, da je organizirano na podjetniški način kot v javnih inštitucijah....za to pa mora imeti podporo v lokalnem okolju, kjer se tudi odraža ta dodana vrednost - s

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.