Avto
8239 ogledov

Za toliko naj bi se pocenili avtomobili

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 08:22 20.december 2025.

In svizec bo zavil čokolado.....

• Jernej65 09:08 20.december 2025.

Električni avtomobili so v vzponu, ICE pa v zatonu, pa naj kdo tu gor piše kar hoče. Je pa prav, da se to ne dogaja s prisilo. V višjih segmentih so električni že praktično cenejši, v nižjem še pa bodo.

peter4 23:02 20.december 2025.

@Jernej65 Vi jutri kupite Teslo Y, kot jaz sem vceraj vzel Octavijo. Pa da vidiva kdo se bo naslednjih 12-15 let vozil in za kaksne stroske. Pa kdo bo se nekaj dobil za rabljenega. Delam pa 10k km letno in ...prikaži večo in zivim v bloku. Parkirisc imamo dovolj naokoli. Do sluzbe imam 1,5km in praviloma ne rabim avta. Nekje 3x letno gremo v gore in 3x na morje. Sorodnike imam pa v 120km krogu. V primeru el vozila bi moralo bit 60 odstotkov kapacitete baterij vsaj 240km avtocestnega dosega, tudi po 12 letih.

• Jernej65 23:24 20.december 2025.

peter4, ti si kar kupi Oktavijo ker je zelo dober avto. Jaz in žena imava vsak svoj el. avto in sva zelo zadovoljna, filava doma ker imam tudi sončno elektrarno. Kupujem vedno nove avtomobile in jih nikoli nimam več kot ...prikaži več 8 let. Če bom dobil nekoliko manj zanj kot ti, se ne sekiram, ker imam elektriko praktično zastonj. Čez osem let bom tudi novega električnega dobil ceneje, kot ti novo Oktavio. In bova oba zadovoljna. Nimamo vsi enakih potreb.

peter4 23:26 20.december 2025.

Zavarovanje imam 770 eur, za teslo y pa je 1300 eur. Jaz porabim za gorivo 900-950 eur letno. Dvoletni servis je 220 eur za Octavijo(2leti ali 30k km), veliki pa je okoli 850eur. In če me racunanje se sluzi,to pomeni ...prikaži več 6k eur razlike v 10 letih uporabe, tesla je pa vsaj 10k eur drazja, pa to naj ne bo odlocilno, lahko bi imel karoq ali kodiaka. A bog ne daj da imas s Teslo kaksno nesreco vecjo od nedolzne praske. Popravila in deli so dragi in tega nikoli ne nadomestis z razliko v porabi.

• Jernej65 23:31 20.december 2025.

Nimam Tesle in zavarovanje plačam 300 evrov, ker nikoli v življenju nisem imel kasko zavarovanja in ga tudi ne bom imel. Kar sem čisto na vrhu napisal je dejstvo, ki se dogaja. Polemizirati kdo ima kakšne stroške in koliko kaj ...prikaži več stane je brez pomena, ker sva si najbrž precej različna in imava tudi zelo različne potrebe.

peter4 23:33 20.december 2025.

Res je, se strinjam. In srecno voznjo.

• Jernej65 23:34 20.december 2025.

Enako, srečno vožnjo.

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.