Slovenija
33313 ogledov

"Če se upokojim zdaj ali čez dve leti, dobim povsem enako pokojnino"

Komentarjev 17
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • atamama 06:51 22.september 2025.

Kam smo prišli? Zajamčena pokojnina za cca 40.000 privatnikov, s.p-jev, ki so plačevali minimalno v pokojninsko blagajno. Tu prištejmo najmanj še enkrat toliko delavcev pri njih, ki so enako prejemali minimalca, ostalo pa v gotovini. Vsi zadovoljni, država in ostali ...prikaži več pa? Gledam v okolici Kamnika. Privatnik, grad, avtomobili. Nisem ''fouš'' ampak ko se je pohvalil da so mu penzijo dvignili mi je dvignilo pokrov. Kako, po kakšnem ključu? Kdo? Celo življenje skrival pred državo, pa še nagrajen?

• atamama 06:56 22.september 2025.

Ja, imamo CSD-je, za tiste, ki nimajo. Ne pa da se daje tistim, ki imajo. V oko mi je padlo pred leti na Dolenjskem. Moška debata v vaški gostilni pri toplicah. Debata o vrtcih, pa se pohvali eden, da je ...prikaži več plačeval minimalno. Malo povprašam kako je potem tako hišo zgradil. Pa mi razložijo, da je delal-vozil pri privatniku, minimalna plača, ostalo na roke. Vprašujem FURS, od kje takim toliko premoženja? Na moj račun vem, da mu je razlika v penziji. Fuj taka politika, poštenje pa nič vredno, kajne?

• oneh 07:15 22.september 2025.

Ne morš verjet kako smo Slovenci degradirani z levičarsko agendo. Zaradi nekaj ekscesnih primerov izkoriščevalcev sistema bi na stradanje postavil množico delavcev (poleg gospodarstva tudi v javni upravi), kateri so večino življenja komaj priključevali konce meseca. Vsakdo, kateri je 40 ...prikaži več let plačeval prispevke si več kot zasluži tisto mizerijo, katera se imenuje minimalna pokojnina. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

Leon 07:20 22.september 2025.

Kaj pravi Rupar ? Gremo pred parlament na sendvič in pivo ?

• FejstDogaja 09:31 22.september 2025.

Oneh, a znaš ti brat? Ravno zaradi levih strank so pri nas trenutno zajamčene penzije 700 evrov. Na Hrvaškem ljudje še vedno dobivajo po 400 evrov. Taka mora biti penzija za 40 let delovne dobe - tudi za tiste, ki ...prikaži več so plačevali minimalno. Ker so plačevali minimalno, tudi dobivajo minimalno - 700 evrov. Tako kot vsi z minimalno plačo. S.p.-ji so si izračunali, da se dodatno vplačevanje ne splača, ker so kljub temu dobivali mizerijo.

• oneh 09:51 22.september 2025.

Le kako vezo ima izkoriščanje sistema z minimalno penzijo? Pa kako levaki skrbijo za delavce se dobro vidi s višanjem starosti za upokojitev in pa seveda obdavčitvijo plač. Tako kot raste minimalna plača in obdavčitev plač, bomo kmalu vsi na ...prikaži več minimalcu. Ker pa bo to hkrati max plača bomo vsi obdavčeni z max davki. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• atamama 19:26 22.september 2025.

Oneh, predlagam vam da preberete o čem se govori. -Glede plesa pa, na foxtrot se dobro onehanira....

• maček 08:53 22.september 2025.

Pober se maljavec, pober se mesec in golob in pokljukar. Prosim odselte se iz slovenine, ker si jo ne zaslužite. Sram naj vas bo.

• dusan712 07:35 22.september 2025.

ti pomagam odpreti s.p.

• renata59 15:03 22.september 2025.

JA PA JA,300 EUR NA LETO NE PA NA MESEC HALLOOOO,PA ŠE TO,ČE IMAŠ DOBRO OSNOVO,NA MINIMALCU SE NE POZNA NIČ,VEM

• AnzeSmolej 07:56 22.september 2025.

ah pokojnine... Jaz sem za ameriški sistem. Nakazano dobiš bruto in si sam odgovoren za vse. Tako bi z malimi vlaganji v recimo S&P500 dobil pri 45ih letih toliko da se upokojim in ne bi rabil biti suzenj sistemu do 65

• oneh 08:53 22.september 2025.

In kdo ti preprečuje, da ne vlagaš recimo v S&P500 pa se upokojiš pri 45 letih? Ko pa boš star 65 boš pa dobil še penzijo od ZPIZ. In ker so levaki taki bedaki pa imamo svobodo in levaki- a še plešete?

• FejstDogaja 09:33 22.september 2025.

Jaz plešem vsak dan, ko nas desna falanga ne ponižuje s položaja moči in se dela norca iz nas. Odgovor bo vsakič enak, pa če milijonkrat vprašaš.

• FejstDogaja 09:34 22.september 2025.

Ti bi Ameriko? Ob vseh brezdomcih in bedi, ki jo tak sistem sproducira?

Leon 11:17 22.september 2025.

Anze pejd v Ameriko in poglej kako živijo bivši uslužbenci in podjetniki ! Pri nas vsak propadli podjetnik dobi socialno pomoč do smrti .

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.