Slovenija
152 ogledov

Če "zlahka" razumete, slovenščina ni potrebna!

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:05 25.avgust 2016.

    "V razsodbi sodišče prav tako navaja, da od vseh generacij ni mogoče pričakovati, da razumejo angleško,"Ja od zdajšnjih generacij pa ne moreš pričakovat da bodo znal srbo hrvaško !!Kakšen limun; ti bom jz dal limun. Ti morm ...prikaži več prlimunat kljun da utihneš s tujkami al kaj?

  • Avatar Džoser
    Džoser 16:08 25.avgust 2016.

    V ustavi je zapisano,da je uradni jezik "Slovenščina" in to se mora spoštovati povsod neglede na to kaj lahko kateri državljan razume.Zato pa na ulici in v javnih ustanovah še vedno slišiš govorjenje v nam danes v tujih jezikih.Tega drugje ...prikaži veče po svetu ni.Torej kdor ne zna govoriti slovensko naj gre natečaj ali pa vrne državljanstvo,ker ga je pridobil z prevaro o znanju jezika.

  • Zmago 07:43 25.avgust 2016.

    "zlahka razumljivemu jeziku". Kot nam je pojasnila glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić...........Brez komentarja !

  • mokmelk 10:30 25.avgust 2016.

    Dovolj je, če osebi poveš, da je ne razumeš.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:54 25.avgust 2016.

    Da ne bo kdo mislil da ciljam na nasilje; prilimam pomešano z limun tujko = prilimunam. Ja sam izdelka ne morm vprašat kaj pomeni. Da bi moral pa v svoji lastni državi počutit tujca in spraševat prodajalke je ...prikaži veče pa žalitev. Slovenščina je na ozemlju Slovenije standarad in pika.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:59 25.avgust 2016.

    Ne rab bit velik jezik. Imaš majhne jezike ki so ponosni in se ne zadovoljujejo z nadomestki iz tujih jezikov. Naš jezik mirno lahko temu sledi. Velikost jezika je pomembna samo komu ki se hoče počutit vele pomembnega al pa ...prikaži več močnega. Zame osebno ne gre za moč ampak za princip in spoštovanje naših dedkov; babic; pradedkov, prababic itd ki so se borili in ki so sanjali o tem da bi bila slovenščina na ozemlju Slovenije žarela od ponosa. Ne rab bit največji al pa najenostavnejši jezik da si ponosen nanj.

  • kapibara 11:35 25.avgust 2016.

    Žal ne gre brez komentarja, kot vidiš.. Imaš pa prav.. !!vse povsod so se razlezli tile ... iĆ... :-(

  • jozicamurn 15:02 25.avgust 2016.

    100% strinjamo vsi. Google voice command in text ter search ne bi smeli trziti pri nas, ker nimajo urejene intonacije za slo.

  • dd 15:03 25.avgust 2016.

    Naši predniki so se bojevali, da sedaj bivamo v svoji državi in, da lahko govorimo svoj jezik.Prav ni nas treba potujčevati.

  • jozicamurn 15:04 25.avgust 2016.

    To sem odgovorila evforicnim slovencem, ki mislijo da so nekaj vec od drugih... mogoce arijska rasa?

  • mirror 15:16 25.avgust 2016.

    Za inšpektorico to ni težava, ker je multikulturna in meni da "limun" ni nerazumljiv izraz. Take imamo potem za inšpektorje. Pri prevodih filmov in nadaljevank v slovenščino je še bolj drastično. Tam skoraj ni več Slovencev. Ti se prepirajo med ...prikaži večd seboj, ostali pa lepo skupaj držijo in še nobenega ne pustijo zraven.

  • mirror 17:06 25.avgust 2016.

    Žal pa v ustavi ne piše, da je Slovenija država Slovencev. V ustavah drugih držav piše da je Hrvaška država Hrvatov, Srbija Srbov, Makedonija Makedoncev, v naši pa piše da je Slovenija država državljanov Slovenije. To je le eno od ...prikaži več mnogih kukavičjih jajc, ki nam jih je podtaknila levica.

  • Papaja Popi 17:38 25.avgust 2016.

    mirrorIn kje misliš da je bila desnica ?Na kavi ?

  • sprehajalec 18:05 25.avgust 2016.

    "Nikakor ne najdem slovenskega napisa okusa na embalaži," se nam je pritožil Ljubljančan, ki je kupoval enega od izotoničnih napitkov v domači trgovini. Vedno se pa pritoži Ljubljančan na kaj takega. To pa je kar pravilo.

  • dragec 07:53 26.avgust 2016.

    Tvoji mami je podtaknila domobranca

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:11 26.avgust 2016.

    Ko se je delala ustava so desničarji in levičarji bili še skupaj. Ustava je bila narejena po vzoru Nemčije. Tako da ne nabijaj.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:18 26.avgust 2016.

    Nespoštovanje uradnega jezika nima veze z multikulturnostjo. Ima veze z trapastimi politiki ki to dovoljujejo; oziroma ne naštimajo zakonov tako da bi se to preganjalo in ustrezno sankcioniralo. Prava multi kulturnost je tista ko se prebivalec določene države ustrezno prilagodi ...prikaži večdi novi kulturi; jo sprejme; ima pa v ozadju še vedno nekaj unikatne kulture; ki pa je podrejena kulturi države. To ne poman da zdej ne govori slovensk. Te k ne govorijo slovensk niso nič kaj multi kulturni ampak so enokulturni. Tak k ne sprejme naše kulture in našega jezika nima kej delat tle. Naj pa ima najprej vsak pošteno priložnost da to naredi. Sam če se to ne nadzira; če ni dovolj inšpektorjev z nenapovedanimi prihodi in pod krinko; potem normalno da ne bo nič. Sej vidš..k Švicarji pridejo k nam se obnašajo k Balkanci....zakaj? ker vedo da ne kontroliramo zadev tko k je treba! In to je bistvo problema. KONTROLA!

  • jozicamurn 10:13 25.avgust 2016.

    Ko je bila še juga se tega nismo sramovali, ampak je to bil le plus. Več jezikov znaš več veljaš. Sedaj pa v rit lezemo nemcem in angležem, ker se jim hočemo prikupiti, nekdo ki pa govori srbo-hrvaško je pa ...prikaži več avtomatično okarakteriziran kot "nekulturni balkanec". Samo da povem, skupaj imajo ti balkanci več kulturne zgodovine in veliko več močnih igralcev v kulturi po svetovnih merilih, da jim slovenci ne sežemo niti do kolena. Smo enostavno premajhni. Kot se spomnem so vse na -ić bile zelo dobre v osnovni šoli in imele slovenski jezik 4 ali 5, medtem ko so slovenke jokale zakaj imajo pa one 3. Tako da ne fantaziraj o našem jeziku, da smo mi kaj MOČNI ali več od drugih navzven. Vsi ščijejo po nas in na pamet jim ne pade, da bi se začeli učiti slovenščino in se prilizovati 2 MIO ljudem. Slovenski jezik enostavno NI svetoven.

  • mokmelk 10:28 25.avgust 2016.

    Ni svetoven, je pa uradni in za nas najbolj relevanten, ker je naš. Edini naš ;)

  • Hi5 10:47 25.avgust 2016.

    Briga mene kdo je izza, balkanska firma ali nemška. Živim v Sloveniji in imam pravico do tega, da na vsakem proizvodu piše v slovenščini, bodisi na izdelku bodisi na deklaraciji. Vse ostalo lepo pofotkat in poslat na inšpekcijo. Vem ali ...prikaži več ne vem kaj je "limun", pač to ni moj jezik v moji državi. Kaj ni komu jasno?

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.