Slovenija
18471 ogledov

Cena elektrike se je skoraj podvojila

Komentarjev 19
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • pericarežeracirep 07:14 04.september 2018.

  Za 5 ali več največjih ponudnikov napišite pregleden stolpec za redne, akcijske cene ter pogoje v tem trenutku, 20.000 odjemnikov vam bo hvaležnih.

 • jakec1575 08:27 04.september 2018.

  zaradi teša 6 in bitcoin farm.

 • mirror 08:14 04.september 2018.

  Včasih pred 1991 se je elektrika redno podražila spomladi in jeseni. Distributerjem se cedijo sline po tistih zanje dobrih časih.

  • Papcar 16:31 08.september 2018.

   Od 2007 dalje distributerji s prodajo in ceno nimajo popolnoma nič. Vsi ki jih srečujete vsak dan na ulici in po poljih zgolj krpajo omrežje. Čeprav težko razumljivo ampak ti delavci od prodaje nimajo popolnoma nič, ker so to ločeni ...prikaži več računi! Če iščete ljudi, ki se jim cedijo sline, sedijo ti v neoznačeniih pisarnah v kravatah in razmišljajo o tem kako bi se dalo da bi jaz in moji kravatarski podporniki še kaj zaslužili.

 • Waltter 18:20 06.september 2018.

  Ne razumem kako je možno da postrežejo s toliko lažmi, recimo da so se cene emisijskih kuponov dvignile zaradi gospodarske rast??? Pa ne lagat padec gospodarske rasti in BDP pred krizo še ni dosežen zaradi tega tudi še vedno ni ...prikaži več dviga in je podražitev čista laž, vsaj iz tega konteksta. Vodostaji rek v Nemčiji niso bili kritični naj si pogledajo poročilo njihovih vremenskih služb. In nemci niso letos mogli izvoziti vse el. energije ki bi jo lahko proizvedli s pomočjo veternih elektrarn. Laž..

  • TistoPravo 13:50 07.september 2018.

   Vsekakor se tudi tukaj pšenica draži na račun vemo koga...manipulantje

 • jozicamurn 11:32 08.september 2018.

  Komaj čakam avstrijski e-on in podobne, da uničijo te slovenske kradljivce.

 • Peter Panter 09:32 05.september 2018.

  Zalaznik, napišem relevanten pogled, ki ga ponuja Delo, brez tvojih bombastičnih naslovov in kakopak ga brišeš. A si mogoče slišal za argumentirano pojasnilo? Bravo, prava medijska svoboda! Nikoli bil in nikoli ne boš novinar.

 • Boris 10:08 04.september 2018.

  Spet belgijske vtičnice. Je z24 pobraten z kom/čim od tam/tu ?

  • janez.zalaznik 10:48 04.september 2018.

   Hvala za opozorilo, smo popravili. Fotografija je v arhivu in ko jo dodajaš k članku ni tako velika, da bi videl razliko.

 • TistoPravo 16:52 08.september 2018.

  En razlog zvišanja cen je zmanjšana konkurenca, ko je Gen-i prevzel podjetje Elektro Energija...po domače povedano ga je odkupil, in to je bil dolgoročni slab namen Gen-ija...s tem so vse ki jih podpiramo v njihovi politiki dostopnejših cen elektrike za ...prikaži več vse, zelo zelo razočarali...namesto, da bi višek sredstev porabili v ugodnejše količinske zakupe električne energije, če je treba tudi iz tujine....so investirali v nakup operaterja, ki od nekdaj dela znajvečjo dodano vrednostjo in po domače...

  • TistoPravo 16:57 08.september 2018.

   ..povedano lupi državljane....do nedavnega je bilo to podjetje v lasti vseh nas. Drugi razlog je, da je dolgoročna politika lastnikov Gen-i prodaja elektrarn...torej vsak si naj sam kupi elektrarno po zelo visokih cenah, in le ta bo dobil ugodnejše cene ...prikaži več energije kar mu je 1000x preplačana elektrarna na lastni strehi ne bo pridelala...res bolano, davkoplačevalci plačujemo projekte Teš6...potem nam pa tkole nabijajo cene, in nas poskušajo okrog prinašat z zgrešenimi investicijami v 1000 eurih.Bruh

 • TistoPravo 11:52 05.september 2018.

  Od trenutka, ko je Gen-i kupil Elektro Ljubljana...so se kar na1x cene na svetovnih trgih močno podražile. Vsekakor je resnica ta, da se je konkurenčnost zmanjšala...in kdor je spremljal ta prevzem, je vedel...kaj bo dobil. Namesto, da bi se trudili ...prikaži več in denar vložili v čimvečji zakup električne energije na tujih trgih, so denar vložili v kupce ki pri Elektro Ljubljana itaq najbolj pleplačujejo energijo. Mogoče kakšen članek v to temo, ker prave temé imamo sredi dneva dost vsepovsod. Tudi tukaj

  • TistoPravo 13:47 07.september 2018.

   Gen-i je kupil Elektro Energijo...Elektro Ljubljana je samo distributer..Elektro energija pa glavni distributer energije v državi

 • fiston 23:36 04.september 2018.

  No jaz sem ECE zamenjal z GEN-I in je bilo občutno ceneje. Obakrat ko je bila akcija zveze potrošnikov je tudi ECE ponujal neke nižje cene, prvič nisem menjal zaradi tega, pa potem od nižjih cen ni bilo nič. Drugič ...prikaži več pa sem zamenjal, ker gre osel samo enkrat na led. No kaj bo pa sedaj, pa ne vem, če bo treba se bo pa spet zamenjalo. Problem je samo, če dobiš kak popust ki je pogojen z vezavo. No cena elektrike niti ni tak problem, večji problem je vse ostalo kar je država obesila na ceno.

  • matermila 18:08 05.september 2018.

   Res je,elektrika je na računu za "elektriko",še najmanši strošek.

 • Papcar 16:25 08.september 2018.

  Pozabili so povedati, da se s povečevanjem razmerja med ekonomsko spornimi obnovljivimi viri, na račun klasične proizvodnje povečuje negotovost dobave želene količine v predvidenem času, ta negotovost pa viša ceno energije. Svoje naredi še trgovanje, kjer trgovec težko dela z ...prikaži več velikim rizikom. Časi, ko se je energijo plačevalo po proizvodni ceni so mimo in dokazano je da je vpliv trga energije na potrošnika negativen, ker ima med proizvajalcem in sabo i trgovca, ki ga v prejšnjem sistemu ni bilo.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.