Slovenija
39 ogledov

Cenejši nadomestek ali nakup čez mejo

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:31 05.december 2014.

    boste mel pa manjše marže. nevem kaj se delate tok boge k res to niste.

  • Tupamaros 16:59 04.december 2014.

    Bomo pa pili pivo, vino in žganje. Ropanje je itak nacionalni šport.

  • punca05 11:06 05.december 2014.

    eni boste podprli davek ta in oni, in vedno našli opravičilo. Če bi to delal desna vlada, bi bil štrajk še kako upravičen, kaj ne?

  • jjkaj 18:42 04.december 2014.

    Ali se bodo naši financarji že končno zbudili in pobrali denar kjer se ponuja sam, ali bodo spet zakopali glave v pesek in popustili pred vinogradniškim lobbyem, ki je res lahko upravičeno »židane volje« ob dejstvu, da je vsak pomislek ...prikaži več o uvedbi realne stopnje trošarine na vino zatrt že v kali.V Sloveniji imamo v Zakonu o trošarinah že od leta 2004 tudi opredeljeno trošarino na vino in peneče vino, vendar z ničelno stopnjo. Zanimivo je, da je v Sloveniji pivo relativno zelo visoko obdavčeno (trošarina za pivo znaša 0.29645 EUR za eno steklenico Union ali Laškega piva, tako da spadamo po višini trošarine na pivo med »top five« držav v EU 27). V obdobju 2004-2014 je večina članic EU dvignila trošarine na pivo med 15 in 25%, Slovenija pa občutno višje, za 67%). Vino pa praktično – ob upoštevanju dejstva, da se večina vina proda mimo registriranih transakcij – sploh ni obdavčeno, kljub neprimerno višji stopnji alkohola v vinu in s tem bolj škodljivim posledicam za zdravje. To dejstvo

  • Hi5 18:48 04.december 2014.

    "Predvidena trošarina Multisolo, je deset centov na liter te pijače". Se pravi Multisola pol litra bo dražja za 5 centov? In potrošnik bo za en Red Bull plačal 5 centov več in iz tega vsega delate cirkus? "V ...prikaži več Pivavorni Union pričakujejo, da bo prodaja sladkih pijač padla za deset do 20 odstotkov, kar pomeni milijon do dva milijona evrov. "Ena od posledic bo vsekakor odliv potrošnikov v nakupe čez mejo,“ pravijo v Unionu." Joj joj joj. Govorimo o nekaj centih za potrošnika in da se bi zaradi tega vsedel v avto in peljal v tujino?? In da bo prodaja padal za 10-20%? Ste kaj pojedli norega, ko ste sestavljali ta članek??Ne se norca iz folka delat. Pač bo kak direktor v Unionu, ki je naročil ta članek, ob kak bonus, da pa bo folk zganjal histerijo zaradi tega je pa absurd.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.