Slovenija
14 ogledov

"Cerar naj takoj pošlje novo ime!"

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Piran 00:18 08.oktober 2014.

    Tale Dubravka, ki je Alenki očitala komunizem, je bila v komunistični partiji Hrvatske do leta 1992. Med tem ko pa Alenka ni bila nikoli v partiji. Tale Dubravka me spominja na komunajzerja Jajota.Da ne bo pomote, ne simpatiziram ...prikaži več Bratuškove. Tokrat branim tole zame prečudovito pesem.

  • DasAuto 23:55 07.oktober 2014.

    že to, na kakšen način je prišla do kandidature, je več kot sporen. ko oseba, ki je opravila magisterij, ne obvlada angleškega jezika kot se spodobi, sploh pomisli na delo v tujini je totalen absurd.bandiera rossa... v času ''demokracije'' ...prikaži več poveličevat komunizem (mnogi to še vedno razumejo tudi kot poveličevanje rusije in kitajske)?! to si lahko privošči širša ljudska množica, ne pa ''demokratično'' izvoljena predsednica vlade v eu!!!

  • maliking 10:38 08.oktober 2014.

    Nobeni komunisti niso uničili SLO in ne sramotijo. Takšni paraziti kot ste janšisti ste vse skupaj sprovocirali,ker vam je šlo v nos, da bi Alenka postala komisarka. Očitati ji, da se je samokandidirala je sramotno in nizkotno. A se ni ...prikaži več Janša sam promoviral na mali milijon položajev? Zdaj ste vsi pametni. Namesto, da bi žensko podprli ste ji metali polena pod noge.

  • sintesi 06:45 09.oktober 2014.

    fraceljček, za razliko od bolnikov kakršen si ti, podporniki levice priznajo(mo), da je Bratuškov pohlep sramota za slovenijo, kljukci ki se rekreirate pred sodiščem pa nikoli ne boste priznali da je janšo ravno tako POHLEP spravil na Dob! In tu ...prikaži več je razlika med oblastniki pred 1991 in po 1991!!!!!!!!!!!!

  • titty 08:22 08.oktober 2014.

    Kdo sramoti Slovenijo v svetu? Francek Francek, ne veš v katero smer se svet vrti!

  • mph 21:46 07.oktober 2014.

    ... nelegitimne, .. in podobno. Te bi bilo takoj za odpoklicat.

  • francek 07:36 08.oktober 2014.

    Komunisti zafurali ste YU uničili SLO sramotite nas v Evropi in po svetu,

  • sivka 09:18 08.oktober 2014.

    kaj če KPK ugotovi da je sporen celoten predlog vlade glede na mešetrarjenje. Mi pa že ponujamo Fajonovo

  • Kranjica 09:21 08.oktober 2014.

    Kdor pričakuje, da bo Cerar storil karkoli v zvezi z Bratuškovo, je naiven.

  • Tupamaros 09:40 08.oktober 2014.

    Ne bo dobro če bi Bratuškovo za komesarko zamenjala Fajonova. Potem bi postal evropski poslanec namesto Fajonove komunajzar Igor Lukšič. Bljak. Raje vidim tam komesarko Bratuškovo kot poslanca Lukšiča

  • maliking 10:35 08.oktober 2014.

    Kranjifca, zakaj se ti zdi sporno,če jo prepeva predsednica vlade in ne države? Sram naj vas bo vseh,ki očitate petje te pesmi. Bi bilo bolje, da se pojejo ustaške ali domobranske? Sram naj vas bo vse skupaj.

  • mph 11:54 08.oktober 2014.

    @francek, resnica je malo drugačna, dejansko proklerikaldomobranci družno z levaki kradete že četrt stoletja, kar je bilo ustvarjeno v komunizmu. In še je ostalo za krast. To samo pomeni kompliment prejšnji državi.

  • mph 17:52 08.oktober 2014.

    Minusarji, kaj se potem krade zadnjih 25 let? Kar so morda kapitalisti ali domobranci ali cerkev ustvarili? :-)

  • mph 19:05 08.oktober 2014.

    To je samo pesem, ki poveličuje zmago na vašimi zavezniki v II. svetovni vojni.

  • Kranjica 09:18 08.oktober 2014.

    To, kar si o pesmi in njenem nastanku napisal, drži. Vseeno pa se mi ravno zaradi tega, ker so jo zlorabljali, ne zdi prav, da jo javno prepeva predsednica države. Sicer pa za AB na zaslišanju to ni bilo usodno, ...prikaži več, pač pa pomanjkanje strokovnih in konkretnih odgovorov.

  • mph 19:04 08.oktober 2014.

    Fiju, 643.234 x manj kot pa tisti, ki domobrance. Komunisti so v Yu bili zaslužni, da so bili edini sposobni organizirat upor okupatorju, klerikalci in drugi pa so bili samo sposobni organizirat tečaj speleologije.

  • mph 21:45 07.oktober 2014.

    Če bi bilo po moje, ne bi nikoli Bratuškova niti prišla do EU kot samopromovirana komolčarska komisarka. Tudi Juncker je odigral neko sumljivo vlogo, morda pa je samo izrazil s tem hvaležnost za nadaljevanje neoliberalne razprodaje Slovenije, ki jo je ...prikaži več začel Majer. Njeni odgovori so bili vse prej kot navdušujoči, se strinjam, precej bla bla ... ampak v ničemer ni bila slabša od večine kandidatov, kar sem jih par poslušal. Vidi se, da so večinoma profesionalni politiki v EU, ki živijo od in za bla bla. Zdaj, ko sem to povedal, pa naprej. Najbolj odurno je bilo poslušat očitke glede Bandiera Rossa ... s čem se ima ta ušlatana EU čas ukvarjat (ne morejo in ne smejo nasesti provokatorjem še posebaj ne iz Hrvaške, kjer se ultraklerikalizma in proustaštva ne manjka, sram jih je lahko za sproducirano vprašanje) ... ne dvomim pa niti malo, da so to uspeli organizirat janševistični agenti v EU parlamentu, ki dejansko sramotijo našo državo, širijo novice, da so bile zadnje volitve nel

  • jej30 05:47 08.oktober 2014.

    Bandiera rossa, je pesem, ki je nastala pred vzponom B. Mussolinija na oblast, če se ne motim pred 1. sv. vojno. In sicer to ni ne Ruska ne Kitajska komunistična pesem ampak Italijanska delavska pesem (nastala je iz dveh Italijanskih ...prikaži več narodnih pesmi pod roko Italijanskega avtorja), ki so jo kot upor pred zatiranjem peli člani Italijanskih delavskih gibanj. Seveda je bil takrat socializem in komunizem način upora pred izkoriščanjem delavcev. V času pred in med 2. svetovno vojno pa je bila rdeča zastava tudi simbol upora proti fašizmu. Zato je lahko petje pesmi Bandiera rossa bolj kot poveličevanje komunizma (pogosto se v pesmi uporablja tudi beseda socializem namesto komunizma) spomin na krivice in delavska gibanja v času po industrijski revoluciji v 19. stoletju. Če so jo po drugi svetovni vojni zlorabljali različni režimi pa to ne spremeni razloga zakaj je pesem nastala.

  • Kranjica 09:13 08.oktober 2014.

    Oprosti, toda tisti del pesmi, ki poveličuje komunizem, zame ni prečudovit in verjetno tudi za večino Evropejcev ne.

  • francek 13:13 08.oktober 2014.

    Kako primitiven mora biti človek, da podpira komuniste.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.