Slovenija
35 ogledov

Delodajalci, ki ne vidijo dlje od svojega plota

Komentarjev 12
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • titty 09:28 04.marec 2015.

    Francissco, takih "firm" je v Sloveniji mnogo. Delavci minimalca, za mulca lastnika pa malica v šoli na račun firme, avto, motor, skuter, domača čistilka, spar, mercator,..... vse na račun firme! To je slokapitalizem! Edino kar me tolaži je, da ima ...prikaži veča palca dva konca in enkrat bo tudi take zadela in upam, da bo fajn bolelo!

  • Avatar čavez
    čavez 08:08 03.marec 2015.

    Delodajalci, IN VLADAne vidijo dlje od svojega plota.

  • dragec 08:08 03.marec 2015.

    Kaj se "bunimo", želeli smo si kapitalizma, no,zdaj ga pa imamo (sicer na SLO način)

  • samo.jst 08:32 03.marec 2015.

    motiš se, seveda vidijo! Kako drugače bi bili vsi njihovi sosedje in prijatelji zaposleni pri njih?

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:31 03.marec 2015.

    Pametni delodajalec se ne ubada s tem vprašanjem, ker dela z s.p.-ji in zaposluje samo moške. Kruta resnica.

  • Pepe007 10:32 03.marec 2015.

    Sedaj si pa očitno parazit JS?

  • samo.jst 12:58 03.marec 2015.

    A ta firma še obstaja? Verjetno ne, pa če pa je še pr življenju ima sigurno/varno vnaprej zagotovljen posel (koliko ovinkov do države?). Si kdaj slišal da bi kakšno ministrstvo bankrotiralo? Jst ne, tako ali drugače pridobijo dovolj serdstev od ...prikaži več davkoplačevalcev (ja, tebe in mene in še cca 600k drugih). Vem da se nepotizem dogaja tudi v privat sektorju, vendar je tako skregano s principom "kapitalizma", da slej ko prej gre firma pod gladino, če ga je preveč! Slab proizvod oz. storitev je strošek... strošek brez dobička je minus... minus je smrt. Velja isto za gospe in gospode na ministrstvih in parlamentu? Kdaj je bilo na zadnje da je kdo odgovarjal za karkoli?

  • samo.jst 08:03 03.marec 2015.

    "vodja sektorja za enake možnosti na ministrstvu za delo"... Draga javna uprava, dajte si priznati že enkrat, da vaša plača in socialna varnost ni odvisna od vaše produktivnosti, medtem ko v privat sektorju to na žalost ne velja... moramo narediti ...prikaži več toliko da lahko sami preživimo pa še druge moramo nahranit... aja, vas naprimer! Torej, delo mora biti opravljeno, za to so potrebni ljudje, če ljudi ni se delo ne bo samo opravilo... sedaj pa pridemo do problema odsotnosti in zakaj so določeni bolj "rizični" od drugih. Papir in teorije prenesejo ogromno, realnost pa je mal drugačna.

  • Francissco 09:26 03.marec 2015.

    Zdaj pa že malo nakladaš. Vedno, ko sem delal v privat firmi, sem moral delati dvojno prav zaradi nesposobne ni arogantne žlahte lastnika firme, ki je tam bila samo za število. To ti je domač privat sektor. Enak kot državna ...prikaži več uprava. Bil sem plačan, vendar je zelo trpelo tudi zdravje. Potem sem izkalkuliral, da se pri nas ne izplača, prav zaradi stresa, mobinga in podobnih sranj, ko ne smeš odpreti kljuna in moraš požreti vse, tudi to, da se moraš obnašati, kot družinski... nevem kakšna žival.

  • Pepe007 10:36 03.marec 2015.

    Nekam čuden svet. Delodajalca moja družina naj ne bi zanimala, ko pa bi rad koristil očetovski dopust, kak dodatni dan zaradi otrok, pa bi ga naj zanimala? Če kandidat odstopa po kvaliteti od drugih kandidatov, potem so te dileme ...prikaži več postranske. Če pa padeš v sivo povprečje, pa odloča tudi situacija v zasebnem življenju.Pri nas se precej ve o zasebnem stanju zaposlenih. Tako se lažje usklajujemo in razumemo drug drugega. Brez tega ne gre, saj nismo roboti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:03 03.marec 2015.

    najbolj zaposlit par iskalcev zaposlitev pod krinko in ob kršitvah lepo posredovat pristojnim da jih po hitrem postopku kaznujejo. jz res mislm da v nekaterih primerih bi morala zakonodaja dovolit postavljanje pasti. ker drugač ljudje kr misljo da je tok ...prikaži več težko dokazljiv da so oni kej narobe nardil da lahko to delajo v nedogled...nevem kako to da noben ne nauči da pač ni treba izkoristit to da enga naplahtaš samo zato ker ga lahko. da lahko tud čist lepo živiš če ne izkoriščaš drugih.

  • Francissco 19:49 03.marec 2015.

    Tej firmi gre vedno bolje, iz enega vzroka, ki je skupen vsem slovenskim firmamin je državna posebnost in kot taka strogo zaščitena : Vedno delaš še za šefov Audi ali BMW. Tega zunaj nisem nikoli doživel in ravno zato jim ...prikaži več gre toliko bolje. Pri nas so vse svoje bonitete vkalkurirali v sistem. To bistvo. Tudi država ali pa neka kvazistanovanjska firma ti pošlje visoke položnice z argumentom, da gre za neko kot kao evropsko zakonodajo. Ko pa prideš ven delat, pa je edina položnica poleg najemnine stanovanja (tam itak vsi rentajo)mogoče še dvajset evrov za elektriko ali internet. Tukaj v Sloveniji je ogromno zajedalcev, ki so na nekaj priklopljeni. Zato v Sloveniji ne moremo govoriti o kapitalizmu. Prej je to zajedanje.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.