Slovenija
54 ogledov

Delodajalci pogrešajo iskrive mlade

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • trojka 10:26 11.februar 2015.

    Ne, resnica je, da delodajalci želijo mlade ljudi, brez obveznosti, z delovnimi izkušnjami na istem delovnem mestu vsaj 3 leta, s čim višjo izobrazbo iz dveh ali treh smeri istočasno, pripravljenost delati 24/7 in to za minimalno plačo ali pa ...prikaži več še to ne. Za stroške pa naj si vsak sam poskrbi. Aja pa Bog ne daj, da vprašajo za višino plačila! To bi bila sramota. Srečni bi morali biti, da dobijo službo. Kot da iz dolgcajta hodi folk delat, pa zato ker ima direktorčka/lastnika firme tako rad, da mu imperij gradi, zase pa še osnovnih potreb ne more pokriti!!

  • mb 09:00 11.februar 2015.

    kako "Dilema družboslovje ali naravoslovje ni poglavitna" !??kdo pa potrebuje antropologe, andragoge, teologe, malo morje novinarjev, umetnostne zgodovinarje , diplomante primerjalne književnnosti ipd kader ?in koliko takšnega kadra potrebujemo oz kako je tak kader zaposljiv ? država ? ...prikaži več smo tako bogati ? zakaj ej potem toliko družbosovcev nezaposljivih ?

  • bfilipe 10:08 11.februar 2015.

    ..hehe, medtem ko se eden naravoslovec ukvarja z razvojem in s proizvodom za dvig BDP države se pet družboslovcev ukvarja z naravoslovcem, kako ga obdavčiti, ga narediti socialnega siromaka ..skratka živinče na kateremu se pase golazen, ki je pridobila zelo ...prikaži več uporabna znanja na FDV, FVV raznih fak. za državne študije in poln k.. nekih kvazifakultet brez vpisanih študentov.. itd., kjer so potem študenti zelooooo zaposljivi..te fakultete kjer študenti po zaključku niso zaposljivi, bi preprosto ukinil ali omejil vpis na št, ki ga lahko trg dela absorbira..

  • bfilipe 09:00 11.februar 2015.

    ..a pogrešajo iskrive mlade, ki bi jim delali zastojn ali minimalca in, da jih potem še država opljačka ter, da kakemu nadutemu zavaljenemu kvazipodjetniku kakšna iskrica fino potegne vsak dan..jaaa seveda jih pogrešajo, saj ti mladi zi iskricami v očeh ...prikaži več predvsem pa v glavi gredo ven.. kdo pa bo v tej bolani državi perspektivo iskal..bedniki

  • Bozidar.Frelih 07:33 11.februar 2015.

    Delodajalci si želijo zaposliti mlade ljudi, ki v podjetja prinesejo drugače pogled, zanos, svežino in razmišljanje izven okvirjev.In to za minimalno placo, za dolocen delovni cas! Neprecenljivo!

  • 42dc846b75a8058564f70854b45ab91ee17c5f62 08:09 11.februar 2015.

    Jst pa iščem vesoljce.

  • sreca 08:57 11.februar 2015.

    zgrešil si v komentarju, delati moraš kot prostovoljec (za prehrano in prevoz, kakšna plača)

  • mph 14:55 11.februar 2015.

    Točno tako. Ko pa bodo izgoreli ali postali delovni invalidi, pa naj grejo živet v park in živet od miloščine. Še najbolj pa bi bili kapitalisti zadovoljni, če bi spet legalizirali klasično sužnjelastništvo (no, saj kapitalizem je sužnjelastništvo, vendar je ...prikaži več nekaj več pravni in formalnih ovir, ki zelo motijo večjo "učinkovitost" in polnjenje žepov kapitalistiom).

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:13 12.februar 2015.

    treba bi blo uvest med višješolsko in med visokošolsko stopnjo kjer bi bil način šolanja direktno oblikovan s strani večjih podjetij ki točno vedo koliko bodo potrebovale in katerih zaposlitev v prihodnosti. Da se tem študentom / praktikantom štipendijo pa ...prikaži veča se jih zaposli v določenem podjetju za x let. Ta program naj financirajo podjetja. In da se lahko po preteku tega roka če je bil zaposlen tam za tok k so se zmenil da lahko spet se izobražuje če mu pač niso podaljšal za kako drugo delo. Dandanes je tko narejen da se je treba karnaprej izobraževat za poklice da te delodajalci pohovajo. In problem je ker delodajalci pa nč ne pridejo nasproti in sami ponudijo kako izobraževanje. In to bi ta vmesna stopnja ki jo predlagam rešila. Treba je povezat višje kvalificirane poklice z praktičnim izobraževanjem. Nujno.

  • bfilipe 12:28 11.februar 2015.

    ..ja mladi res se mejte radi pa ne računat na kakšno kariero v slo, če ni vaš foter del lumpenproletarijata..res se mejte radi pa čimprej spizdite iz te gnile države..kjer bog nedaj da ste ambiciozni in niste potomec kakšnega jajkoviča, ...prikaži več jajeglavega, kahlija, tureka itd..marš daržava gnila zahojena..ki spodbuja negativno selekcijo in nepotizem..kozla se mi že ob vseh teh traparijah zblojenih..

  • the_master 09:10 11.februar 2015.

    Mladi - imejte se radi in ob koncu šolanja znižajte svoja pričakovanja na minimum. Del problema je tudi ta, da dokler sam ne prideš do dejanskega iskanja zaposlitve, ne veš kakšno je stanje ker ti ne bo nihče povedal. Komentarji ...prikaži več spodaj to stanje zelo slikovito opisujejo.Za delodajalce si nujno potrebna smet, ki mora vse znati (saj tvoje izobraževanje njih samo stane), treba je kimati in ne misliti s svojo glavo, kakršna koli pričakovanja o plači nad minimalcem so utopija.Kar se pa tiče deficitarnih poklicev pa odprite stran zavoda in boste videli kaj se rabi. Varilce in elektroinštalaterje(o inženirji elektrotehnike ni pri nas nobenega povpraševanja, kot je zgoraj navedeno) za v Nemčijo ter razne CNC operaterje...In ne nisem zagrenjen pesimist, vsa čast tistim podjetnikom, ki se trudijo ampak tudi njih dušijo birokratske ovire in skorumpiranci na vsakem koraku.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.