Slovenija
10740 ogledov

Zaradi bolniške ob božičnico

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Pepe007 13:46 07.december 2022.

    Če sem bil dalj časa iz takih ali drugačnih razlogov na bolniški, sem presneto težko prispeval k uspešnemu delu podjetja. Prav je, da sodelavci dobijo moj delež. Delavec, ki si tega ne prizna, je krivičen do sodelavcev.

    • smoljo 14:58 07.december 2022.

      Kje pa piše ,da so sodelavci naredili v tistem času več in bolj kakovostno...se pač dogaja ,da so nekateri samo za številko na delovnem mestu ..drugi jim pa rit zanašajo...pol pa ta zboli ,na koncu je pa lenuh na bolšem ...

    • tlacan 15:12 07.december 2022.

      So tudi delovna mesta, ko te delo čaka, da se vrneš in moraš nadoknadit zamujeno. Dobiš covid v službi, si prikrajšan že pri plači in ko se vrneš moraš delati za dva oz. nositi delo domov in potem ti za ...prikaži več nagrado še vzamejo kos božičnice. Taka podjetja si zaslužijo iskat delovno silo, kot nekateri gostinci.

    • rd2dmk2 18:12 07.december 2022.

      pepe007 ker si na bolniški ne dobiš polne plače - razen v primeru poškodbe na delu. torej si že tu prikrajšan. drugič normalna podjetja imajo osebno stimulacijo, tudi tu si prikrajšan , ko si odsoten. ampak ko si prisoten si ...prikaži veči pa zelo priden in nadpovprečen, zelo nadpovprečen , pa saj si pepe007 torej tistih nekaj dni v letu narediš več kot oni, ki prespi celo leto tam nekje v kotu pisarne. ampak ta dobi vse , a ne ? verjetno si celo zasluži , da mu ti prostovolno daš še tvoj nižji delež ?

  • Majazmaja 16:02 07.december 2022.

    Pravilno! Pri nas je 40-letna sodelavka iz administracije na bolniški že več kot 6 let (delati želi 4 ure, ampak takega delovnega mesta nimamo,), ni ji nič. Dobi 13 plač po cca. 850 eur in mislim, da še regres. Gre ...prikaži več za tuje podjetje in nihče ji ne more nič. Sprašujemo se, kdo ji sploh lahko odobri tako dolgo bolniško.

    • Majazmaja 16:02 07.december 2022.

      850 eur je neto znesek.

    • rd2dmk2 18:02 07.december 2022.

      maja zmaja.. bolniško ne plača firma-- plača jo ZZZS, ( preveri na tem linku :https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/nadomestila/nadom_place/ ) tako da je vse v bistvu na osebnem zdravniku bolnika, ki mu podaljšuje bolniško preko komisije, ki preverja stanje bolezni. je pa čudno da ...prikaži veča nekateri res tako malo veste stvareh, ki se vas tičejo.

    • tlacan 19:44 07.december 2022.

      @majazmaja; Zdravnik predpiše bolniško (mogoče bi bilo tudi za nič kot pišeš) a grejo izvidi na komisijo ZZZS, ko začnejo oni plačevati bolniško nadomestilo in niso ravno radodarni. Po enem letu odloča še invalidska komisija ZPIZ, če je bolnik mogoče ...prikaži več za invalidsko upokojitev, da ne bremeni zdravstvene blagajne v nedogled.

  • oneh 13:54 07.december 2022.

    Naredi delodajalec kriterije, kako se bo delila božičnica pol pa največji zabušanti in delomrzneži takšno delitev minirajo. Oni bi imeli enako (ali še več- pač nižja plača zaradi odsotnosti iz dela, socialna stiska...) kot nekdo, kateri je opravljal svoje delo ...prikaži več in še del njihovega. Vodstvu se dvigne plafon in vsi dobijo enako božičnico, katera sega do višini dvignjenega sredinca leve roke. Je pa svoboda in levaki plešejo.

    • rd2dmk2 18:07 07.december 2022.

      oneh, ne vem kako je pri vas, ampak običajno je tako da delavec deluje v podjetju, ki je razdeljeno na enote. njegova plača pa je setavljena iz osnovne plače sklenjene po pogodbi o zaposlitvi in dodatkov, kot so delovna doba, ...prikaži veča, zahtevnost delovnega mesta izmensko delo, delo med prazniki in dela prostimi dnevi in pa tudi stimulacijami osebno, oddelčno in kolektivno. torej tu lenuhe kaznuješ. pri regresu in božičnici je pa kot pri nadomestilu za malico in prevozu na delo- vsem enako.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.