Slovenija
38298 ogledov

Družinska pokojnina: Po smrti očeta ne dobita ničesar

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zala
    Zala 16:17 05.september 2017.

    Gospa Likovič, Primc in še kdo imajo zgolj in samo polna usta praznih parol. To je njun domet. Vse tisto kar bi zahtevalo čas in trud, ne to pa ni zanju. Predstavljen primer, ko zakon v nekaterih primerih ne predvideva ...prikaži več pokojnine po umrlem staršu bi bilo potrebno natančno prebrati, pregledati in najti ustrezne rešitve. Otrok ni "kriv", da mu je starš umrl preden je slednji dopolnil pogoje po katerem bi mu pripadal nek denar za preživetje. Ja, tu pa res gre za otroke. Vse se da, če se hoče.

  • Peter Panter 10:48 10.september 2017.

    Moder....saj ne gre za to. Glede na zakonodajo je vplačeval premalo časa in otroci bi posledično dobili sam drobiž, ki pa ne bi kaj prida pomagal. Za ta namen so drugi inštrumenti in tukaj bi bilo potrebno pogledati kaj se ...prikaži več da in kaj se ne da. Če pa tudi tukaj ni dovolj mehanizmov potem pa je dejansko nekaj narobe..

  • Avatar Leon
    Leon 15:27 05.september 2017.

    Kako je bilo tisto ;ZA NAŠE OTROKE GRE ? Kaj gre za naše otroke ? Kdo gre za naše otroke ? Ne nasedajte njim in podobnim, sledite domorodcem,njihovi praksi in vztrajate do konca tudi z grožnjo ,drugače nič ne dosežeš ...prikaži več ! Danes uspejo samo predrzni ,nesramni in vztrajni !

  • Snežinko 11:54 05.september 2017.

    Hja, kakorkoli že, dejstvo je, da iz nič ne moreš dobiti nič. To ne velja samo za ZPIZ ampak za vse zavarovalnice. Tu ni problem napačne zakonodaje glede ZPIZ-a ampak bi v tem primeru dotična oseba morala dobivati državno pomoč ...prikaži več neposredno iz proračuna. Računati, da bo nekdo zato "prikrajšan" za 35.000 evrov pa je popolnoma narobe. Prikrajšan bi bil, če bi moral dobivati, pa ne bo, v danem primeru pa ne bo prikrajšan niti za en cent, saj mu ne pripada nič.

    • moder 16:13 05.september 2017.

      Govoriš, kot da pokojni nebi nikoli plačeval prispevkov za pokojnino,....

  • opel87 16:21 05.september 2017.

    Kaj pa tisti ki plačujejo 40 let umrejo prvi mesec penzije kam gre pa ta denar. Ali niso otroci naše največje bogastvo. Kako naj mamica vdova sedaj spodobno preživi 2 otroka z 1 plačo. Ke je sedaj solidarnost. Ta demokracija ...prikaži več je res zakon, vsak zase ostali pa vsi ppcrkajte

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.