Slovenija
145 ogledov

Država se bo kmalu preselila v oblak

Komentarjev 2
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tomaz 11:29 16.februar 2015.

    Ja prihranki "bodo ogromni"...verjetno podobno kot je sedaj z uveljavitvijo izstavljanja računov proračunskim uporabnikom. Preje smo samo pošiljali račune, sedaj moramo to preko posebne aplikacije vnašati v sistem in še prilagati račune, dvojno delo v primerjavi s prejšnjim. Pa še ...prikaži veča še vmes nekdo malo pokasira, k preje ni. Tako izgledajo pri nas "prihranki".

  • Boštjan Tavčar 20:49 16.februar 2015.

    Ne razumam, kako lahko preprosto pobereš strežnike po ministrstvih in jih povežeš v oblak, saj so ti strežniki vendar v uporabi in na njih tečejo raznorazne aplikacije, ki jih ne moreš kar tako preseliti v oblak.Varnost v oblaku ...prikaži več je praviloma manjša, ker se bodo podatki prej pretakali le po internih omrežjih ministrstev sedaj pretakali po javnih omrežjih lahko tudi v lasti tujcev.Kako bo oblak deloval ob velikih naravnih in drugih nesrečah ne zna nihče povedati.S prehodom v oblak obstaja velika nevarnost da se bomo ujeli v zanko licenčne odvisnosti od tehnologije na kateri bo zgrajen oblak, kar nas bo v bodoče zelo veliko stalo.Dilem je še zelo veliko, zato je nedopustno, da v razpravo ne vključijo širše strokovne in druge javnosti. Vse odločitve se sprejemajo v zelo ozkem krogu posvečenih, podatke pa se skriva.http://piratskastranka.si/obsezna-nedolocenost-drzavni-informacijski-oblak/http://piratskastranka.si/konec

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.