Slovenija
58 ogledov

Fakulteta ji želi prodati mačka v žaklju

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • radsemastimzmesom 23:37 22.september 2016.

    Naj pristavim še svoje mnenje, nekakšno primerjavo: Sosed FF je FS, kamor sem se vpisal leta 2007. Takrat je UNI program še zadnjič potekal po starem programu. Leta 2008 se je že začel izvajati Bolonjski program. 9 semestrov sem uspešno ...prikaži več zaključil, čeprav so nam vsako leto grozili s "padcem" v Bolonjski program, brez možnosti ponavljanja. Opravil sem vse vaje, izpite, semestrske naloge, 2x prakso ter uspešno diplomiral leta 2013. Sedaj sem že 3 leta zaposlen. Izpite sem moral delati sproti, v referatu se nisem vsak teden spraševal, kakšna bo minimalna meja KT, da bom lahko napredoval v višji letnik in nikakor nisem mogel biti 1 leto miren, kot v članku opisuje svoje študijske dejavnosti in občutja študentka FF. Glede življenjskih razmer: leta 2009 mi je pri 20 letih za posledicami raka umrla mati. Ta dogodek se mi je zgodil v 2. letniku fakultete, pa sem vseeno stisnil in opravil vse obveznosti v roku.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:37 22.september 2016.

    Ma cel visokošolski sistem je ena birokratska floskula. Noben se je ne upa dotikat da ne bi bil česa kriv. Boljš da je zanič po sistemu predhodnikov k pa da bi sami kej izboljšal pa tvegal da stolček ...prikaži več pade. Sedit na zadnjici pa delat nič je pač preprosteje. Pa kaj pol če se morajo študentje sekirat o najbolj trapastih zadevah; sej stolčkarji so se moral še bl. Izboljšave v Sloveniji v javni službi niso mogoče razen če nam niso vsiljene od zunaj.

  • Majazmaja 14:47 22.september 2016.

    Diplomska naloga IN diplomski izpiti? Resno, filofax? Zakaj pa? Ste o tem opozorili študente, ko so se vpisovali?

  • Avatar skeptik
    skeptik 15:12 22.september 2016.

    Roko na srce, fakultete niso več zibeljke znanja ampak samo še profit-makerji. Vse je podrejeno biznisu, profesorji predavajo na izrednih programih cele popoldneve, dopoldne pa se v miru pripravljajo in vlečejo še eno plačo. Znanja ni več, vse so samo ...prikaži več še kupljeni nazivi, kot npr. mag. in dr. Prišli smo celo tako daleč, da se magistri nočejo več podpisovati z mag., ker jih je sram tega razvrednotenja

  • kmetek 15:49 22.september 2016.

    kako lahko zagovarjaš diplomo pred koncem vseh izpitov?

  • Boris Odreitz 20:19 22.september 2016.

    ne samo fakultete tudi srednje šole. V murski Soboti na zdravstveni8 je ravnateljica tako zabita da za radi nedolžnih študentskih šal kliče policijo in aktivira kriminaliste, v resnici pa bi morala cela šola z prfoksi vred pod drobnogled in večina ...prikaži večna prfoksov sedet za nekaj deset letij !

  • Luka Krulc 21:33 22.september 2016.

    Zibelka se napiše brez j.

  • Žirafa 21:41 22.september 2016.

    Če je samo eden diplomski izpit, si lahko srečen.

  • primoz.g 00:55 23.september 2016.

    moje Iskreno sožalje , in bravo za uspešno končano šolanje.

  • primoz.g 00:59 23.september 2016.

    pol pa srečaš dipl ing strojnika, ki ne zna držat v roki izvijača, v bistvu niti ne ve kako se mu po slovensko reče, ve pa kako se mu reče po bratsko, kao recimo шрафцигер

  • marmije 08:40 23.september 2016.

    Dipl. strojnik ni delavec, da bo izvijač držal. In kaj imate vi v bistvu proti 'bratom'? Moja žena je enkratna ženska!

  • sončnica30 09:28 27.september 2016.

    V takšnih primerih, ko je študent že opravil vse obveznosti fakultete skupaj z diplomo (dokončal študij in ne ostal nekje na sredini!), in manjkajo le diplomski izpiti, bi morali dati možnost dokončanja študija po starem programu (npr. vsaj še en ...prikaži več ali dva roka za diplomske izpite). Če pa ne pa za dokončanje študija postaviti takšnim študentom jasne informacije pred vpisom na bolonjski program, kateri izpiti se priznajo s tem prehodom.

  • Kljuka 19:39 22.september 2016.

    Jasno, tik pred skrajnim rokom bodo vsi, ki niso uspeli diplomirati našli razlago, kakšne žrtve so. Gospodična v članku pa pozabi povedati, da je bil ta deadline določen in oglaševan že PRED njenim vpisom na faks. Objavili so ga namreč ...prikaži več že daljnega leta 2004!Povsem dovolj časa je imela.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.