Slovenija
19318 ogledov

Slovenski profesor: učenci morajo takoj začeti uporabljati ChatGPT

Komentarjev 38
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • rd2dmk2 09:00 04.junij 2023.

    gospod Gams, ne rabimo več tebe na IJS, bo kar CHATGPT 4.0 zadost. spokaj kufre in čao. aja pa na plačo in penzijo pozab, to dobi ChatGPT.

    • PasjaProcesija 10:09 04.junij 2023.

      To ni bilo ravno vljudno, četudi bo ponoči polna Luna in je bilo mišljeno s ščepcem humorja. Internet ima dober spomin. Si pozabil, ko si med korono želel, da ti prerokuje tvojo pričakovano življenjsko dobo ? ;) https://www.zurnal24.si/slovenija/komentarji-in-kolumne/po-bitki-bi-bili-vsi-radi-svedski-generali-381162 Bo revež ...prikaži večž spokal kufre v avtodom, ga čez dan zastonj parkiral na tvoji parceli, delal gnečo okrog jezera, zvečer pa šel na Pokljuko pod najlepšo smreko. To bo šele jamranja.

    • rd2dmk2 13:59 04.junij 2023.

      pasjaprocesija.. eh...takole bom rekel, 2 leti nazaj je doktrska distercaija in magisterij še kaj pomenil. dons pa .. kot je žeavtor sam omenil in še marsikdo vzameš UI , in evo ti spiše doktorat in še kakšno dober strokoven članek ...prikaži več da si preskrbljen za cel mesec. ali drugače povedano.. otroc v šoli bodo spisali spise za petko kako ? samo prvi in osnovni primer. do sedaj smo imel CAD,CAM CAE, zdej pa imamo AI. vse skup vržeš u lonc pa čao. sicer pa nekoč so delavci uničevali stroje, dons pa ?

    • PasjaProcesija 15:07 04.junij 2023.

      Sam sicer ne bi uvedel UI v osnovne šole in zagotovo ne pred npr. 7. razredom. Uvedba UI v šole je podobna nekdanji uvedbi kalkulatorjev. Namesto, da se čas namenja izvedbi osnovnih operacij, se ga nameni vrednotenju rezultatov. Vrednotenje je ...prikaži več pomembnejše od strojepisništva. Če pa z uničevanjem strojev ciljaš na ogroženost delovnih mest... Cca. 10% prebivalstva lahko materialno preskrbi svet. Kot doslej bo preostanek delal drugo in bo plačan bolje. Druga možnost je univerzalni temeljni dohodek.

    • rd2dmk2 17:34 04.junij 2023.

      prejšni teden sem gledal prispevek o kitajski. tam so vsi šli študirat in imajo sedaj diplome in doktorate. potem pa je ratal problem kdo bo obiral sadje in zelenjavo. in sedaj oblast šiba te doktorje inžinerje in magistre na deželo ...prikaži več molst krave in past ovce. po drugi strani pa so kitajci uničili populacijo čebel in danes letajo z metlicami po sadovnjak in oprašujejo drevje. matr, res rabimo UI.

    • rd2dmk2 17:37 04.junij 2023.

      po drugi strani pa.. primer. v eni slovenski vasi se potijo obnove ceste skozi vas. postavijo table in naredijo obvoz.. če imajo še kakšnega Kozorga ( ne gamsa ) jim to situacijo postavi na medmrežje. ampak programi so kunštni in ...prikaži večn tujci (turisti ) zelo invazivni ) in tišijo na območje del in s tem programski opremi neke multinacionalke povedo, da tisti bučki od domačinov že ne bodo jebali UI in na medmrežju se pojavijo nove oznake , ki kažejo da del NI in da so ceste prevozne.

    • rd2dmk2 17:41 04.junij 2023.

      torej.. kot prvo tolk o UI. in kot drugo, tisto zame najbolj pomembno, že en usren garmin je osvajalec tipa napolen ali julij cezar. on ima komando, ne prebivalstvo države.. zdej pa hvalte UI,če jo hočete. dons ni treba vojske ...prikaži več z puškami, da vam dokaže da na svoji zemlji nismo več gospodar. kaj bo šele ko tale UI prevzame naše stroje, pa ni treba peršinge , bodo dost semaforji na cestah in računalniki v proizvodnjah tablet in prehranskih dodplnil. pa dober tek in na zdravje.

    • rd2dmk2 17:43 04.junij 2023.

      aja.. pa če niste umerkal, gospodu gamsu sem se malo pohecal.. saj res, sedaj bo naslednji članek spisal mu CHATGPT, medtem ko bo sam pripravljal roštilj.

    • PasjaProcesija 00:36 05.junij 2023.

      Izobrazba in znanje se lahko izključujeta, čeprav imajo Kitajci oboje. Pozabi stereotipe o slabih izdelkih, so izredno napredni in jih poganja čredni nagon. Tudi pri nas bi cvetove opraševali ročno, če bi imeli toliko prebivalcev kot eno njihovo mesto. Glede ...prikaži več avtorstva članka pa je to v bistvu že program, ki je tudi zajel prestare podatke. Skiro s solarnimi celicami lahko neseš v rokah, z njim bi prečkal puščavo. Zakaj bi ga nosil po rokah? Še sod cvička na rame in Martin Strel preplava Saharo.

    • rd2dmk2 06:50 05.junij 2023.

      pasj procesija, mislim da si še edenod mnogih, ki bere pa ne prebere. še enkrat o opraševanju sadja na kitajskem. oni MORAJO na roke opraševat, pa ne zarad tega ker imajo preveč ljudi. oni NIMAJO čebel.. in zato morajo opraševat. ...prikaži več o ostalim pa ne mislim več debatirat. ti svoje mnenje imaš in ga boš imel pa naj se na pol dam. četudi bo jutri sonce ugasnilo, boste premnogi trdili da še vedno sveti, samo zarad tega, ker tako vi pravte.

    • rd2dmk2 06:56 05.junij 2023.

      p.s. piramide so zgrasili brez strojev, in tud danes se prez motorke insekularja lahk naredi marsikaj. sam je treba imet znanje in nekaj kar se včasih reče mcgayver.. že CADmCAE je pozročil da so danšašnji izdelki slabši, ker novodobni inžinerji ...prikaži več se zanašajo na pomoč programov. če nimaš znanja si samo prste odrežeš ne pa dilo. in UI bo napaka velika napaka.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:01 04.junij 2023.

    ChatGPT je zgolj pomanjkljiva zbirka podatkov in se ravna glede na objave v literaturi in v spletu...V bistvu mainstream znanost...Treba ga je znati uporabljati, saj je v verziji za splošno rabo precej pomanjkljiv...

    • Avatar Leon
      Leon 11:16 04.junij 2023.

      Spomnim se dr.Gamsa iz neke zgodbe vladavine Janšizma https://www.mladina.si/211238/zaposleni-na-institutu-jozef-stefan-nad-informacijsko-pooblascenko/

    • LudvikK. 17:16 04.junij 2023.

      Več kot zasluženo je dobila bodečo nežo. V času golobizma pa kar sam premier pred kamero razlaga katere oddaje in voditelje pričakuje na 'neodvisni' rtv. Kako to komentiraš ti idiot z rtv kipcem v avatarju?

  • lojs 10:22 04.junij 2023.

    na še tako enostavno vprašanje ti "naučniki" odgovorijo z romanom ... pa kdo bo to bral? katastrofa ... sicer pa na kratko, tisti šerifi, ki mislijo da je kugla sveta njhova, se že dolgo časa trudijo, kako populacijo iztrebit na ...prikaži več kakršenkoli možen način ... vse ostalo so bučke

  • martin282 08:54 05.junij 2023.

    na oblastne položaje globo banksterski židje namenoma postavijo najbolj neumne posameznike in možnost neumnih potez je tako zagotovljena in tudi zaželjena....

  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 12:32 04.junij 2023.

    Vecina človestva bo še bolj poneumljena. Banalen primer: vcasih je imel povprečen uporabnik telefona v glavi 10-20 telefonskih številk. Dvomim,da ta cifra danes presega 5. Ko bo sla enkrat vsa ta tehnologija v božjo mater, ne bo ostalo nic. Pamet ...prikaži več se je preselila na procesorje in diske, kjer je shranjena v obliki 1 in 0, in ko bo to slo v maloro, bojo ostale prazne glave.

    • LudvikK. 17:19 04.junij 2023.

      Ne sodi drugih po sebi

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 17:27 04.junij 2023.

      Ludvik, goni se v kurac. Dam jajca stran,če ves 5 telefonskih na pamet, trol kurčevi. Zakaj isčes prepir? A ti je baba spizdilla ko si tako tele in mas preveč cajta?

    • LudvikK. 17:33 04.junij 2023.

      Preber svoje komentarje pa boš hitro ugotovil, da si ti tisti, ki išče prepir. Mimogrede, še pod eno drugo temo sem ti odpisal.

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 19:02 04.junij 2023.

      Jaz imam svoje mnenje in imam do njega vso pravico. Ti pa si se najdu tle srat.

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 19:03 04.junij 2023.

      P.S. pod uno drugo temo te bompa ŠE pislal v kurac

  • norigolobizem 10:10 04.junij 2023.

    in bodo milenijce še bl neumni

  • PasjaProcesija 08:49 04.junij 2023.

    Sklepam, da utegne biti na nekaterih področjih tudi UI še šibka. Prva mi pade na pamet teologija, pa recimo podrobneje obstoj boga(ov). Odgovor „To je pravljica.“ ni dovolj. Za religijami stojijo tisočletja naključij in načrtnega dela. Eden izmed osnovnih dejavnikov, ...prikaži več ki je vplival na razvoj človeških verovanj (v najširšem pomenu), je bila starodavna televizija – nebo, predvsem zvezdnato. Iz naše perspektive naključna postavitev nebesnih lučk (z izjemo Osončja) je izoblikovala verovanja in mite.

    • PasjaProcesija 08:57 04.junij 2023.

      Tako naključna stvar je v preteklosti ljudem dajala odgovore na neodgovorljive stvari in tudi izoblikovala socialno-družbeno ureditev. Politeizem je bil takoj za vogalom, prehod v monoteizem je bil nekako razumen, ker stvari poenostavi. Vendar so že v osnovi religije... nerazumne? ...prikaži več Tudi nepotrebne? Verovanja govorijo o stvareh, ki so v nasprotju s stvarno logiko. Mi bo program utemeljil kako in zakaj naj verujem ali ne? Svetoval najprimernejšo religijo oz. ateizem? Izumil svojo, primernejšo vero?

    • PasjaProcesija 09:04 04.junij 2023.

      Podobno je s tehnološkim razvojem človeštva. Če želimo naprej, moramo vedeti od kje prihajamo. So bile pred znanimi civilizacijami druge, enako ali bolj napredne? Ne, ker bi že one za svoje delovanje izpraznile rudna nahajališča in druge naravne vire. Vse ...prikaži več to je vezano na biološko sebičnost in nepremišljenost, kar pa je programu (še) tuje. Zato je UI uporabno orodje za predvidevanje bodočega tehnološkega dometa, presoja vplivov medčloveških stikov na civilizacijo pa naj ostane v človeških rokah.

  • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 13:15 04.junij 2023.

    Tega Gamsa včasih preberem, očitno se spozna na vse. Od covida, do človeške psihologije, elektromagnetnih sevanj vetrnic in seveda AI oziroma slovensko UI. Morda je čas, da gre pri 69 v penzijo in nas razbremeni svoje prisotnosti!? Mislim,da pri svojih ...prikaži več letih kot profesor nima dodane vrednosti, čas ga je povozil. Mlajšim naj odstopi prostor.

    • LudvikK. 17:17 04.junij 2023.

      Idiotsko razmišljanje. Kaj, ko bi nas še ti razbremenil svoje penzije ali socialke?

  • Naklonsky 15:31 06.junij 2023.

    Naša vrla vlada še za gospodično Siri ni slišala, kaj šele za CHAT GPT... mogoče pa ne bi bilo napačno, da bi dr. dvoživka mr. Taubiju vgradil kakšen čip novega apija...

  • Avatar Leon
    Leon 11:11 04.junij 2023.

    Tega Gamsa bi morali z lopato zaposliti potem ne bi takšne mlatil na žurnalu .

  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 07:53 04.junij 2023.

    "... če ne bodo naši politiki naredili vrste neumnih napak, bodo vse nevarnosti pod kontrolo..." Če jih lahko nardijo jih tud bojo.

    • Avatar Suli
      Suli 09:42 04.junij 2023.

      Napredku se ni mogoče izogniti, če se še toliko upiraš. Zloraba pa pride kasneje kot posledica pohlepa - želje po prevladi🤔

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 09:56 04.junij 2023.

      Paradoksalno je, da bo napredek človestva v končni fazi pripeljal do njegovega propada. To se je zgodilo vsem velikim civilizacijam in nasa ne bo izjema. Razlika je, da je bilo včasih več centrov in je propad ene civilizacije omogočil vzpon ...prikaži več druge, tokrat pa je civilizacija globalna, zato po propadu ne bo ostalo nič.

    • Avatar Jud_Süß
      Jud_Süß 09:59 04.junij 2023.

      In še: tak razvoj ni omejen samo na ljudi, ampak na vsa živa bitja, ki so preveč uspešna in uničijo ravnovesje. Ko enkrat presežejo sposobnost okolja, da podpira njihov razvoj oz. obstoj, nujno sledi zaton oz. krčenje.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:31 04.junij 2023.

    UI čim prej dati v parlament,ker slabše že ne more bit

  • Kmodri 16:51 04.junij 2023.

    Problem je, da si izmišljuje dejstva. Vse kar pove je treba preveriti! Pogojno uporabno!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.