Slovenija
205 ogledov

Glasbene kvote: "Glasbene urednike že zbadljivo kličemo računovodje"

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 13:54 23.november 2016.

    Tri mesecu po uveljavitvi zakona o medijih, ki je določil nove glasbene kvote, se zdi, da so s spremembami zadovoljni le na ministrstvu za kulturo, ki ga vodi Anton Peršak.Predlagam,da TAKOJ ukinejo okoli 200 agencij,komisij,zavodov in postalih parazitskih legel ...prikaži več ,ki neupravičeno zapravlajo denar tistih ,ki plačujemo davke .1. SLOVENSKA NACIONALNA KOMISIJA ZA UNESCO2. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠTUDENTSKA VPRAŠANJA3. MEDRESORSKA DELOVNA KOMISIJA ZA ČLOVEKOVE PRAVICE4. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA MEDNARODNO HUMANITARNO PRAVO5. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA INVALIDE6. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA DUŠEVNO ZDRAVJE7. SVET ZA INTEGRACIJO TUJCEV8. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA MLADINO9. STROKOVNI SVET ZA IZOBRAŽEVANJE, USPOSABLJANJE IN ZAPOSLOVANJE MLADIH10. SVET ZA TURIZEM11. STROKOVNI SVET ZA PROTIPOTRESNE UKREPE12. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VPRAŠNJA NARODNIH SKUPNOSTI PRIADNIKOV NARODOV NE

  • Avatar Leon
    Leon 13:55 23.november 2016.

    268. ODBOR REPUBLIKE SLOVENIJE ZA PODELITEV DRŽAVNIH PRIZNANJNA PODROČJU PROSTOVOLJSTVA269. STROKOVNA KOMISIJA ZA ČLOVEKOVE PRAVICE IN CIVILNESVOBOŠČINE - ZA POSAMEZNO PODROČJE PROSTOVOLJSKEGA DELA270. STROKOVNA KOMISIJA ZA KULTURO, UMETNOST TER TURIZEM - ZAPOSAMEZNO PODROČJE PROSTOVOLJSKEGA DELA<br ...prikaži več />271. STROKOVNA KOMISIJA ZA REKREACIJO, ZDRAVJE TER VZGOJO INIZOBRAŽEVANJE - ZA POSAMEZNO PODROČJE PROSTOVOLJSKEGA DELA272. STROKOVNA KOMISIJA VARSTVO OKOLJA IN OHRANJANJE NARAVE TERČLOVEK, NARAVA IN DRUŽEBEN VREDNOSTE - ZA POSAMEZNO PODROČJEPROSTOVOLJSKEGA DELA273. DELOVNA SKUPINA ZA IMPLEMENTACIJO DIREKTIVE EVROPSKEGAPARLAMENTA IN SVETA 2005/36/ES O PRIZNAVANJU POKLICNIH KVALIFIKACIJ274. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA SPODBUJANJE RAZVOJAPROSTOVOLJSTVA, PROSTOVOLJSKIH IN NEVLADNIH ORGANIZACIJTukaj se konča ! Pa sami presodite .

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:15 23.november 2016.

    zdej se pa še delate revčke češ da dobre slovenske muske ni zadost. ne to je sam vaše izsiljevanje za to da bi se zakon podrl in da bi lahko spet dobil keš od znanih tujih izvajalcev."grob poseg ...prikaži več v uredniško politiko. "Ti bom jz dal grob poseg v uredniško politiko. Kaj pa to k ste plačani s strani določenih izvajalcev da se njihova tuja muska vrti. O tem ste pa tiho ane. To je uredniška politika. Plačilo iz tujine.

  • Boris Odreitz 13:14 23.november 2016.

    kar slabo mi je če po pomoti najdem slovensko postajo pšotem p0a razbni slovenski o9nesnaževalci zvočnega prostora , duhovnega pa tudi estetskega zaserjejo moja ušesa.Samo sranje vrtijo. Radia sploh več ne poslušam ker tako primitivnega programa ne prenesem. Fuj ...prikaži večFuj zdaj pa še tzo. Ko bi le našli dobr4o musko katere ja kar nekaj, ampak je vse podkupljeno. Podkupujejo pa sami kreteni, taki ki splojh niso glasbeniki, da se ven mečejo, pač večina Slovenceljnov akceptira samo to kar dobi v medijih. Primitivizem na primitivizem fuj !!!! sramota !

  • Boris Odreitz 13:24 23.november 2016.

    aja sidarta to pa res ne more biti glasba. vokal je grozen, nekdo ki ima posluha tega ne more poslušati. To je grozno. Radijske posrtaje nimajo več svobode, to je totalitarizem.Vsak naj vrti to kar mu je tematika in kar ...prikaži večar mu je koncept vsebine. Pa naj bo Slo ali brez SLO .Jaz Slovenske muske ne poslušam, razen izjem, teh pa niti enkrat ne slišim po radiju. Sramota !Pa naj dam primer : Karamela Koper, Cantemus, Zmajev rep, pa še je takih.Tro9tlni niti ne vedo da to sploh obstaja ppa naj poslušajo vokale če sploh razumejo, slišijo in dojemajo kaj je to dober zvok. Pomeni Vokal-glas in odličen instrumental !

  • Joe Porkamotorka 13:30 23.november 2016.

    Znameniti slovenski pisatelj Fran Milčinski je v svoji bogate dediščini zapustili tudi še znamenitejše delo na temo slovenske bistroumnosti. Očitno so to modrost slovenski zakonodajalci temeljito premislili in prebavili, tako da z lahkoto izločajo take silne modrosti, kot so SLO-muzik-kvote ...prikaži več na nacionalnih medijih (in ostale modrosti).Butalci vaše dežele, napolnite SLO-parlament! (če bo placa zmankal, bomo pa porinili)

  • brencl47 09:48 23.november 2016.

    Se strinjam! Žal pa imamo na ministrstvih preveč raznoraznih že po cipresah zaudarjajočih senilnih fosilov, kateri še vedno žive v preteklosti in jo hočejo udejanjati še dandanes!

  • brencl47 09:50 23.november 2016.

    Vsaj eden od najbolje sprejetih in poslušanih radijev! Izbirajo naj poslušalci namesto raznoraznih pobebavljenih dušebrižnikov!

  • Papaja Popi 09:51 23.november 2016.

    Ali pa radio Kranj, kjer je sama spodnja muzika, kot da sem v Srbiji ali na Hrvaške.Sploh ni občutka , da je to slovenka radijska postaja.

  • tomaz 10:10 23.november 2016.

    Butasto je to, da predpisujejo kvote našim radijem, na razpolago imamo pa cel kup tematskih tujih radijev (nelojalno), ki "prosto po Prešernu" predvajajo glasbo, ki gre v ušesa....radije posluša le še starejša populacija, mladi pa tako ali tako le svoje ...prikaži večle svoje izbrane komade...Te kvote so pisane na kožo močnim lobijem kolektivk in ne na kožo poslušalcev.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:13 23.november 2016.

    Če ne znaš najdt dost kvalitetne slovenske muske si enostavno len. Je samo slabo poznana ker ni dobila priložnosti. Če bi se potrudil bi imel kvalitetno slovensko musko. Ker se niste lotil se je država lotila prisile ker očitno drgač ...prikaži več vaše lene riti ne znate premaknt.

  • Ludvik Miholic 17:39 23.november 2016.

    vsaj jas neposlusam nobeno slovensko postajo preko jutuba si nakluc skopiram muziko in imam celi dan muzike in to boljse kot so slovenske ta jeclavi minister ni sposoben za nobeno delo ce se ga spomlite kdaj je bil poslanec samo ...prikaži več toliko da je vlekel davkoplacevasko placo

  • Ludvik Miholic 17:42 23.november 2016.

    kdaj ste pa imeli slovenci dobro muziko vecinoma slovenske so vse ponaredtki

  • Ferluci 09:07 23.november 2016.

    Naj bodo računodje, če se jih drugače ne da osvestiti. Čudi me pa, da še vedno veselo oddaja radio aktual po vseh trgovskih centrih, trgovinah in bifejih.

  • eosss 09:27 23.november 2016.

    Joj s čim se mi ukvarjamo... še v življenju nisem bil pozoren, koliko je na neki radijski postaji predvajane slovenske glasbe... in potem "na silo" uvrščajo v program neke tretjerazredne slovenske komade, samo da zapolnejo kvote, ušesa poslušacev pa trpijo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.