Slovenija
8496 ogledov

Groza na naši eko kmetiji: osem poginulih krav, od ene so ostale le kosti

Komentarjev 10
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 19:23 16.marec 2023.

    Jebala vas taka EKO kmetija, da vas ni sram basat folk s tole pizdarijo EKO in BIO!!

  • Avatar Leon
    Leon 19:41 16.marec 2023.

    Ta EKO kmetija je prejela 143.000 € subvencij v zadnjih 15 letih ! Vprašanje za odgovorne !

    • Avatar Leon
      Leon 19:41 16.marec 2023.

      Morda vedo direktorji VURS-a kaj o tem ?

    • rd2dmk2 19:52 16.marec 2023.

      še ko sem bral mi je prišlo skoz možgane EKO kmetovanje in certifikat, tule bodo subvencije, ker je eko in še mogoče na težkem terenu, če je oseba dobila take subvencije, kar pomeni 9500 €/leto je to več kot minimalna ...prikaži večna neto plača. in da dobiš sam kosti, no če ni bil v bližini hud pesjan, ki jo oglodal do kosti, to traja tud let. tole jestvar, da se pošteno pregleda razne odločbe in da ne zazvonijo zvonci amapk ta veliki zvonovi.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 06:16 17.marec 2023.

    Tu je kriva izključno inšpekcijska služba......Zakaj je trajalo pol leta od ugotovljene kršitve, do ponovne preverbe, če gre očitno za problematično kmetijo, kjer je glavni cilj pobiranje subvencij....In potem greste pisat populistične naslove, ki v slabo luč spravljajo vse podobne ...prikaži veče kmetije..Pri BIO kmetijah, kjer ne padajo podkupnine pa stojijo vsak teden...Treba je vedeti, da so BIO normativi zelo strogi in se jih kmetje v ogromni večini tudi držijo, saj mnogi počnejo to iz prepričanja ....

  • rd2dmk2 19:56 16.marec 2023.

    razni certifikati.. ko se delajo preverbe za pridobitev se vse da pospravit pod tepih, ko pa pregledniki odidejo pa..niso samo kmetije vse sorte od hotelov, kmečkega turizma, pa do raznih bio in eko mcdonaldov . ta sistem bi moral imet ...prikaži večet letne kontrole, če moramo imet tehnični pregled za avto in dimnik, pa naj še za to bo. če že znajo zaračunat nam kupcem tole bio-eko sranje, naj pa še za kontrole imajo dnar.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 06:24 17.marec 2023.

      Kontrole so in to pogoste ter strogo preverjajo uporabo fitofarmacevtskih snovi in drugih normativov...Ampak očitno tam, kjer dobijo kakšen pršut v prtljašnik hodijo le enkrat na pol leta, pa še takrat, ker morajo, npr. na prijavo občanov...In razlika v ceni ...prikaži veči ni takšna, da bi se jim to splačalo, ampak je takšna pridelava po manjših gorskih kmetijah že od nekdaj tradicionalna in so rabili manjše priolagoditve za pridobitev certifikata.. S pljuvanjem po takšnih kmetih si pljuvate v lastno skledo.

    • rd2dmk2 09:14 17.marec 2023.

      srečko, krave so pocrkale ker so jedle plastiko iz silažnih bal. tolk sem pa kmeta da vem da se bala lahk kupi in dobiš travo od travnika ki gre zrave avtoceste. in kot drugo prava krma je v kozolcu posušena ...prikaži veča trava.in še tole pojdi poleti na pokljuko in se ustavi na eni od planin pa si naroči kislo mleko in za sabo vzemi kak liter svežega mleka. boš ugotovil zakaj ljudje tam stojijo v vrsti par ur da pridejo do tega mleka in za primerjavo se lahko še ustaviš na bledu na mlekmatu.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 10:04 17.marec 2023.

      Kje si zdaj krmo iz kozolca našel...Bi rad, da krave še izključno radensko pijejo ?! Lahko si srečen, ker "bio krave" ne jedo močnih krmil z gensko spremenjene soje, tako kot velika večina govedi v Sloveniji in drugod..

    • rd2dmk2 10:20 17.marec 2023.

      srečko. dej malo počij. pomoč kmetom zaradi draginje goriv ni prvenstveno uvedena zaradi traktorja amapk zaradi mašine ki meša - še enkrat - KI MEŠA - hrano živalim. kmet mora tiste futr zmešat in za to rabi eno velko mašino, ...prikaži več i kuri na stotine litrov nafte. tolk. in bio kmetija . jano dargi srečko, pejd na zbirni center odpadkov pa mal praši kolk te plastike za bale pripelje en kmet. pa eno ta velko škatlo pomirjeval vzem sabo, kmetija bio. pa prdela par ton plastike za par ton mleka.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.