Avto
204 ogledov

Grožnje dizlom že zalegle, a se obetajo nedolžne žrtve

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • AnzeSmolej 10:05 15.junij 2017.

    Nikakor si ne morem razlagati gonje proti osebnim vozilom (v smislu onesnaževanja in hrupa) kot siljenje k več in višjim DAVKOM!""""!!!!Kajti 1 sam prelet aviona naredi več škode kot 1000 avto dizlov na tleh.Enako podobno tudi 1 kamion ...prikaži več naredi škode za 100 osebnih vozil.Nekako si pa vsi zatiskajo oči pred NAJVEČJIM onesnaževalcem...levičarjem

  • mitjap 10:25 15.junij 2017.

    Pri električnih je imel najem baterije samo renault. Sedaj ima vsak opcijo ali želi kupiti tudi baterijo in se s tem izogneš najemu. Sicer je pa gonja proti osebnim vozilom ker smradijo v mestih kjer so ljudje in s tem ...prikaži več povzročajo zdravstvene probleme. Kamion ki vozi po avtocesti je odmaknjen od naselij in ljudi, avion/ladje pa še toliko bolj. Se pa strinjam da so te tudi ogromni onasneževalci.

  • Pepe007 11:18 15.junij 2017.

    Torej onesnaževanje spraviti k siromakom na vas. Tak je odgovor kvazi "ekologov".Voziti električne avte, ker pravega "ekologa" ne zanima, kako so prišli do redkih rud potrebnih za izdelavo vozila in kako se pridobi elektrika.

  • Pepe007 11:22 15.junij 2017.

    Bluenje na kvadrat. Tudi v bližini avtoceste živijo ljudje, res pa je, da oni niso toliko vredni kot "pomembni" prebivalci v mestnih središčih.mitjap si se ti že sploh kdaj peljal po avtocesti? Kje v Sloveniji je avtocesta odmaknjena od ...prikaži več naselij?Ljudje denimo ob cesti Ptuj Gruškovje poleti gotovo poberejo precej več svinjarije iz zraka skozi svoja pljuča kot kleni Ljubljančani, vendar se tam ne izvajajo nobene meritve in tudi nobene ekološke cone ne bo.

  • popokatopetl 13:12 15.junij 2017.

    Dobro se izpuhov nadihajo tudi tisti ki se vozijo v avtih po prometnih cestah. Ampak mislim da to da je v mestnih središčih to zelo opazen problem sploh ni sporno (čeprav je pozimi ca 70% onesnaženja od kurjave). Nima smisla ...prikaži več tle nekej relativizirat, seveda je onesnaženje tudi drugod, ampak vprašanje je kakšni ukrepi so izvedljivi.

  • francl12 18:47 15.junij 2017.

    Bolj učinkovito kot metanje jeklenih kroglic, bi bila lepa beseda.Škodo sosedu povzročajo največji izrodki in telebani! Takšno dejanje je bolano!!!Če bi men nekdo vrgel jekleno kroglico na avto, bi mu vrat zavil!

  • an.star 08:10 15.junij 2017.

    Nateg!Spravljajo se na osebna vozila, ki imajo itak majhno porabo...Koliko je v pogonu tovornjakov, delovnih strojev, letal, da ne govorimo o ladjah in ogrevanju..Forsirajo električna vozila, ki so pa še večji nateg zaradi baterij, za katere moraš plačevat ...prikaži več mesečno najemnino.Dejstvo je, da se da, iz dizelskih motorjev iztisniti, daleč največ navora, pri še vedno zelo nizki porabi. Ravno to je glavni razlog, da forsirajo bencin in hibride.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 09:23 15.junij 2017.

    Če si dobr prebral,kar pa zgleda nisi,članek govori o izpustih in ne porabi,pa vse se nanaša na centre mest,kjer veliki tovornjaki ne vozijo in kar je najbolj zanimivo je to,da o teh ukrepih razmišlja tudi župan najlepšega mesta na svetu.In ...prikaži več prav je tako,da se smrdljivci in onesnaževalci odstranijo iz mestnih središč.

  • an.star 09:58 15.junij 2017.

    A ladje, avioni, toplarne, tovornjaki, nimajo izpustov??Električni avtomoblili, ne bojo čez noč nadomestili, vseh motorjev z notranjim izgorevanjem, zato se bo povečala prodaja bencinarjev, ki pa trošijo več od dizlov in s tem se bo posledično, povečala proizvodnja in ...prikaži več predelava naftnih derivatov..Da pa Pingvinović razmišlja o davkih, ni pa nič presenetljivo, je pač levičarski parazit.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:39 15.junij 2017.

    Pepe007 ne boš verjel v trojanskem predoru ni naselja zraven!Nehej jajca v dlaki iskat ti in tebi podobni?Članek striktno govori o MESTNIH SREDIŠČIH in ne o ruralnem okolju,sem pa prvi za ukinitev vseh vrst dizlov,ker so smrduhi in onesnaževalci.Men doma ...prikaži veča pod oknom parkirajo dizlarji na rikverc,tako,da ko zjutraj to svojo dizel govno pržge zasmradi celo sobo in je konc s spanjem.Ampak sem našu način,kako odvatit te ignorante,jeklene kroglice,ki "slučajno" padejo z neba so učinkovite,verjemte.

  • popokatopetl 10:21 15.junij 2017.

    > A ladje, avioni, toplarne, tovornjaki, nimajo izpustov?? Seveda jih imajo, ampak izven mestnih središč in obremenjenih prometnih poti to ni tako hud problem. Sej izpuhe lahko ponavadi kar dobro zavohaš, kje so v povišanih koncentracijah. Če pogledaš ...prikaži več umweltzone v Nemčiji so zaenkrat samo ozka središča velikih mest. Ampak je zadosti, da je ljudem neprijetno, da vozijo "smrdljivca", niti če so iz province in dejansko nikdar ne bi zavili od katerega od teh centrov (tam je tudi drag parkiranje itd). Največji štos pa je, da je avtoindustrija namesto da bi odslužila za goljufijo to uspela speljala na svoj mlin. Starih in še v tem trenutku prodajanih kao EURO 6 ampak dejansko neustreznih avtov ne bodo popravili, vnaprej pa bodo imeli krasen razlog da bodo lahko prikazovali dve leti stare avte kot zastarele.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.