Slovenija
10193 ogledov

Helikopterje kupili od Italije, ne od proizvajalcev

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 17:22 28.november 2023.

    Pametno... Če se že mora po direktivi EU namenjati več za vojsko, potem so helikopterji najboljša varianta.. Zadnje poplave so pokazale kako prav pridejo..Nekaterim seveda ne bo prav in bi raje videli vojaške oklepnike, da bi jih NATO roka trepljala po pleši..

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 17:23 28.november 2023.

    Kr na enkrat smo polni denarja za NATO vojsko. Čudno prej je bil problem kupiti par škatll municije za puške, zdaj pa kr naenkrat dva aviona za prevoz posadk, 4 gasilne avione in 6 helikopterjev. Pa, da ni ta vlada ...prikaži več sposobna - na teg nit folka

    • h4ck3r 20:20 28.november 2023.

      Hja vmes so se zgodile poplave in zakaj misliš, da so ocene škode rastle iz dneva v dan? Če se poraba financ za raznorazne ostale nakupe skrije pod preprogo poplav, bo pa ja menda vse ok. :-)

  • sandi76 19:16 28.november 2023.

    Zopet ene vreče peska ljudem v oči : "Ob tem na ministrstvu ocenjujejo, da je nakup prek italijanske vlade gospodarnejši, kot če bi se odločili za neposreden nakup pri proizvajalcu helikopterjev. " Niti enega argumenta za to "oceno" ! Zakaj ...prikaži večZakaj novinarji ne vprašate ministrstvo, kakšne argumente imajo za tak nakup ???

    • h4ck3r 20:22 28.november 2023.

      Ker zadaj so takšne ocene podali sami najboljši strokovnjaki na tem področju...kaj nisi dobro poslušal zagotovil in obljub PV pred volitvami...če bi potem takšnih dvomov sedaj ne bi bilo.

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 05:48 29.november 2023.

      Nakup helikopterjev prek italijanske vlade je racionalnejši kot nakup od proizvajalca iz več razlogov. Cena: Italijanska vlada je kupila večje število helikopterjev kot Slovenija, zato lahko doseže boljše cene. Slovenska vlada lahko prihrani do 20 % na ceni, če kupi ...prikaži večpi helikopterje prek italijanske vlade. Dobavni rok: Italijanska vlada ima že na voljo helikopterje, ki jih lahko takoj dostavi Sloveniji. To lahko pomeni, da lahko Slovenija helikopterje začne uporabljati prej, kot če bi jih naročila

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 05:48 29.november 2023.

      kot če bi jih naročila neposredno pri proizvajalcu. Garancija: Italijanska vlada zagotavlja 10-letno garancijo na helikopterje. To pomeni, da Slovenija lahko računa na to, da bodo helikopterji delovali brezhibno v naslednjih 10 letih. Zagotavljanje interoperabilnosti: Nakup helikopterjev prek italijanske vlade ...prikaži več zagotavlja, da bodo helikopterji združljivi z drugimi helikopterji v NATO-u. To je pomembno za sodelovanje Slovenije v mednarodnih operacijah.

    • sandi76 09:21 29.november 2023.

      luckyss : tole je tvoje mišljenje, mene pa zanima uradni odgovor vlade. Zakaj uradnega pojasnila ni slišati od vlade ?

    • Avatar Iuckyss
      Iuckyss 10:06 29.november 2023.

      Zato ker na vsako pojasnjevanje vlade, opozicija plane kot sestradan pes na kost in potem v parlamentu prestavljajo oslovo senco in ovirajo delo vlade...Zato je bolj preprosto biti tiho in delati naprej...Kljub vsem polenom pod noge vlada dela dobro in ...prikaži več tudi narodu gre O.K...

    • h4ck3r 14:48 29.november 2023.

      Luckyss...če so pojasnila utemeljena in strokovna, nobeden ne more oporekati, brez da bi škodoval lastnemu ugledu. Če pa se seveda izkaže, da so mnenja nestorkovna in brez prave strokovne podlage, pa je nekako prav in pričakovano od opozicije, da na ...prikaži več to tudi jasno in glasno opozori. Če bi povzeli samo tvoja pojasnila in le ta držijo ter dodajo strokovno podlago, torej izračune, potem se ne more nobeden pritoževati in je nakup res optimalen.

  • Ender3 18:40 28.november 2023.

    Spet ad hok nakup, ker se je nekomu zahotelo italijanske tehnoloije. Je nova preplačana afera na vidiku. Kdo bo prejemnik provizij lahko še ugibamo..Madonca Hrvati pa, z veseljem prejemajo donirane, sicer rabljene Ameriške helikoptarje. Kdo pravi, da ni denarja za orožje.?

    • atamama 20:48 28.november 2023.

      Nič ni zastonj, samo včasih so skrita pota gospodova (denar je bog)....

  • Friderik1950 06:42 29.november 2023.

    Res je, da so pri trgovini z orožjem provizije največje in tu so se v osnovi skregali še vedno aktivni odločujoči politični kljukci. Pri tem je za mene važno in smešno, da je moral priti za obrambnega ministra vaški vicfogel, ...prikaži večl, da je dozorela odločitev za nakup vsaj dveh helikopterskih eskadrilj in s tem tudi možnost šolanja in držanja posadk pod paro , ker je bil že davno tudi postavljen takšen koncept slovenske vojse. No endlich, bi lahko rekli.

  • atamama 20:49 28.november 2023.

    Vagončki se nalagajo z denarjem....

  • Plavi-mil 08:31 29.november 2023.

    Še pomnite tovariši, kakšne pizdarije je zganjala prejšnja opozicija, ko je hotela vlada JJ vlagati v vojsko, ta dvoličnost vas , vlade sedanjih posrancev mi gre na kozlanje.

    • alen04 08:52 29.november 2023.

      Podpis!!! Enako je bilo, ko je Janša in njegovi predlagali brezplačna kosila...ni bilo sprejeto, seveda ne, saj je bajsa iz 8 marca še na torticah bila. Kakorkoli obrnem, so zadeve, ki jih je prejšnja vlada že predlagala in niso bile ...prikaži več ne vem kako slabe, sedaj so isto sprejeli. Zanimivo.

    • Avatar Garancija
      Garancija 09:33 29.november 2023.

      Za nas balkance je vse dobro,pravijo italijani

    • Plavi-mil 15:32 29.november 2023.

      Pa še od desničarke so jih kupili, še jim je čisto odpeljalo?

  • franc64 08:38 29.november 2023.

    Ja narod ne ve da makaronarji že tri leta obnavljajo LADJO TRIGLAV

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.