Slovenija
2814 ogledov

Hitri testi: Minister eno, prvi imunolog drugo

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar ovca
    ovca 14:04 06.november 2020.

    Se vedno se dohtarji ne morejo zmenit med sabo,kaj in kako je. Doloceni bluzijo,kako so pcr testi natancni,hitri testi natancni,samo papirckov,ki to dokazujejo,pa nekako ni na spregled. Povzetek:se vedno bom trdila,da se ne ve,kdo pije in kdo placa. Ni dokazil,.ebite ...prikaži več se kajti,ce bi jih imelu,bi bili na vpogled!

    • blayo 14:26 06.november 2020.

      Ne vem, meni je vse jasno. Eni pač poudarjajo v katerih primerih PCR testi niso primerni oziroma učinkoviti, drugi pa v katerih primerih antigenski testi niso primerni oziroma učinkoviti. PCR testi so boljši za ugotavljanje prisotnosti virusa kar pomeni da ...prikaži več bolje odkrivajo asimptomatske prenašalce, antigenski so pa boljši za ugotavljanje pri simptomatskih (že) bolnikih in v kateri fazi je bolezen. Zdaj ne vem kaj tebi tukaj ni jasno? Kakšno dokazilo rabiš za to kar sem napisal?

    • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 14:37 06.november 2020.

      Res imamo shizofreno zradno situacijo. Namenoma ne testirajo vseh s "pravim" testom in tako imajo recimo največ do 80% podatkov o okuženih (a ne vedo, samo ocenjujejo), hkrati pa sami pravijo, da hitri testi zagotavljajo 80% natančnosti. Torej hitri testi ...prikaži veči niso najmanj nič slabši od netestiranja, a vsaj točno vedo koliko je lahko odstopanje. Res, ne nas hebat, sedaj vas je spodneslo še spoznanje da pred menda aprilom ne bo nobenega cepiva, niti za priporitetne. Ni čudno, da je mnogim dosti.

    • blayo 15:10 06.november 2020.

      Ne drži da je to enako kot netestiranje. Primarni namen antigen testa je drugačen od PCR. Antigen test je 80% pri odkrivanju virusa, ampak to ni njegov primarni namen.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.