Slovenija
179 ogledov

Izgovori zaradi neuporabe vinjet

Komentarjev 16
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Papaja Popi 13:28 04.februar 2017.

    odeVzporedne ceste niso vedno zraven avtoceste.Če pa je zate vzporedna cesta takšna, da moraš prevoziti 50 - 80 kilometrov več, potem ti ni rešitve.

  • ode 11:41 04.februar 2017.

    Uporaba avtoceste ni obvezna. Torej, če ne voziš po njej, je ni treba kupiti. Kamorkoli pelje avtocesta, pelje vsporedno tudi navadna cesta, brez cestnine. Vsakdo lahko izbira, ali se bo, npr, vsak dan v Trebnje in nazaj peljal po avtocesti ...prikaži več ali navadni cesti. Sicer pa tudi avtobusi in vlaki vfozijo. V čem je problem? Vinjeta je še prepoceni. Če imate denar za avto in gorivo, ga boste imeli tudi za vinjeto.

  • zdrej 09:54 06.februar 2017.

    Kje za vraga pa toliko več prevoziš, če greš po navadnih cestah. Vsekakor je AC dostikrat krajša pot, zato računaš vsaj 10% večjo razdaljo. Poraba goriva po večina manjša, ter povečan čas potovanja. Vinjeta je pa poceni. Nažalost je to ...prikaži več tisto, ko Slovencelj ne razmišlja. In ko izgubi tisto kar je dobro, začne jokat. Jokat pa boste/bomo začeli v par letih, ko bodo uvedli elektronsko cestninjeje. Vinjete so napram staremu sistemu pravi blagoslov v finančnem in praktičnem smislu. Tisti, ki pa vam je predraga, pa se še vedno lahko peljete po ostalih cestah. To prakticiram v Avstriji, katera vinjeta mi je predraga za tistih 100km in 15 privarčevanih minut. Pa da ne bo kdo mislil, da je vožnja po avstrijskih AC cenješa kot pri nas. Samo ena pot Šentilj - Salzburg je dražja, kot naša tedenska vinjeta. Malo preverite, kaj še je treba doplačati na njihovi AC.

  • zdrej 10:02 06.februar 2017.

    Zanimivi so ti minusi. Le kdo jih daje? Mladci, ki drugega kot vinjetni sistemi niso okusili? Ljudje, ki ne vejo razmišljati in jim plačilo v enkratnem znesku in ceneje pomeni slabo naložbo? Ljudje, ki še niso šofirali drugje, kot pa naši deželici?

  • Papaja Popi 11:15 04.februar 2017.

    V glavnem...............Pri nas so vinjete svinjsko drage ! ! ! ! ! ! !

  • Avatar Leon
    Leon 13:19 04.februar 2017.

    Prijatelj ODE ,ti si pa bolj lokalni voznik ! Poizkusi se peljati po ostalih slovenskih cestah in boš videl kakšne ceste imamo .

  • h3o 13:07 04.februar 2017.

    vinjeta 100EUR in zavarovanje 150 EUR. Tak bi moral biti celoten strošek, ne pa 500 EUR!!! Ne morem verjeti da je v 21 stoletju,pravica do uporabe JAJC na 4 kolesih in s pradavninsko tehnologijo LUKSUZ!!! Avto bi si moral privoščiti ...prikaži več vsak ne pa da delamo kot budale za to, da sploh pridemo do hebene službe! Torej; v službi delamo za to, da sploh lahko delamo v službi...

  • Božidar Dinič 13:32 04.februar 2017.

    tudi svinje so pri nas svinjsko drage

  • maresem 15:07 04.februar 2017.

    Si pameten, da ti ni para.

  • motorka57 17:32 04.februar 2017.

    ...zaradi mene si lohk tud doma,pa ne rabiš tlele kakat ...

  • Ernes Suljanović 09:24 05.februar 2017.

    zato pa kupi vinjeto in se pelji hitreje,ali pa pojdi po "vzporednih" cestah...

  • Avatar olor
    olor 10:21 06.februar 2017.

    Ampak je zanimivi: prvo sofinanciramo vsi za izgradnjo cest, avtocest, nato plačaš cestnino, plačaš vinjeto, pa še po slabih cestah se vožiš dokler jih ne popravijo za naš denar.

  • zdrej 12:12 06.februar 2017.

    Da. Imaš prav. Vendar tujci nam te ceste niso pomagali zgraditi, pa se vseeno vozijo po njej. In to v kar občutnem deležu. Sistem, ki si ga omenil, bi njim dal zastonj vožnjo. Sedaj pa jo pomagajo plačevati. BOljši bi ...prikaži več bil sistem, ki ga uvajajo nemci, vendar nam ga takrat niso pustili uvesti.

  • mucek4 15:30 04.februar 2017.

    Je pa cestninjenje z vinjeto svinjsko poceni. Na Hrvašekm, v Italiji in kar nekaj cestah v Avstriji plačuješ po kolimetru, kar hitro nanese 110€. S tem da je v Avstriji poleg plačila obvezna še vinteja.

  • Ludvik Miholic 17:14 05.februar 2017.

    vsako leto kupim letno vineto ali najraje vozim po navadnih cesta da vsaj nekaj vidim meni se nemudi nikamor ampak vidim dosta vasi in pokrajine tako je moj sef Sved potoval iz Svedske do Makedonije po navadni cesti in je ...prikaži več potoval do Makedonije 10 dni in rece ce hocem voziti po avtocesti lahko vozim na svedskem ce pa zelis kaj videti pa ti priporocam posredne ceste in amen brez diskusije

  • Zmago 09:17 05.februar 2017.

    Res je npr. MB-Split-MB 60€ pa če maš "srečo" še čakaš v koloni, da boš plačal.Torej za tiste, ki se bolj redko vozimo po AC, je ?drago?. Pa če pomislim, da bi moral ustavljat, pa na enih treh mestih ...prikaži več npr. do Ljubljane pa nazaj ustavljat pa plačevat, pa če bi seštel po prejšnjem sistemu, bi kaj hitro prišel na 110€.Za tiste, ki so pa vsak dan na AC je pa vinjeta ULTRA POCENI !!Za tiste, ki jim je tako DRAGO pa naj vsakič ko grejo na daljšo pot na AC vržejo v šparavček 5€, pa si na koncu leta poglejte, koliko vinjet bi lahko kupili.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.