Slovenija

Izvršitelj prišel brez predhodnega obvestila in v soboto, je to dovoljeno?

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
    Leon 07:21 27.junij 2026.

Sodni izvršitelj ima najraje malega človeka ,ki nima denarja za odvetnike . Pred leti so nekomu za 300€ zaplenili hišo !

• eeee 11:24 27.junij 2026.

Leon, v zacetni fazi izvrsbe odvetnika sploh ne rabis, če si malo vesč prava in znas brati predpise. Pred samim fizičnim rubezem se upniki praviloma poskušajo usesti na račun. Sodisce izda sklep o izvršbi, na katerega lahko v osmih dneh ...prikaži več das utemeljen ugovor. Sodisce preveri utemeljenost in ali so izkazani razlogi za ugovor ter sklep o izvrsbi razveljavi, zadeva pa se nadaljuje v pravdi. Tam pa mora dolžnik za začetek vlogo dopolniti z dokazi, jo vloziti v predpisanem stevilu izvodov in placati

• eeee 11:26 27.junij 2026.

... takso za tožbo. Če nima res dobrih dokazov za svojo terjatev, bo tukaj odstopil, ker ve, da bo v pravdi izgubil. Ni to tako, da te kar rubijo, kakor se komu zdi.

• eeee 11:39 27.junij 2026.

Tisti primer, ko so za drobiž rubili hiso je bil pa Vaskrsič. Tip je potem prikazoval, kaksna žrtev da je, ampak jaz ti povem, da je moral tip zelo dolgo vleci upnika za jajca, predno je prislo do tega. Je ...prikaži več pa kasneje tudi zaradi tega primera prislo do spremembe ZIZ v delu, ki govori o nesorazmerju med dolgom in vrednostjo izvrsilnega sredstva (nepremicnino).

malonaokoli 07:27 27.junij 2026.

ne išči izgovora, dolg je treba vrnit !

• eeee 11:10 27.junij 2026.

Eh, pozabil... Pajade. Preden se je izvrsitelj narisal pri njemu doma, se je moralo zgiditi se marsikaj. Skoraj zagotovo ni sel upnik direkt na rubež premicnih stvari, ampak je najprej poskušal z izvrsbo na denarna sredstva. Se pravi, da je ...prikaži več bil pred tem izdan sklep o izvrsbi, ki pa ni bil realiziran, ker je bil račun prazen. Sele potem je upnik poskušal z drugimi izvršilnimi sredstvi. Meni se zdi primer za lase privlecen, ker iz prakse vem, kako poteka izvrsba.

• eeee 11:28 27.junij 2026.

Seveda je bil sklep o izvrsbi na denarna sredstva poslan dolžniku, tako da je bil tudi na ta nacin "spomnjen" na njegov dolg.

• Plavi-mil 12:24 27.junij 2026.

Mene zanima kakšen človek si, da si pozabil dolg skoraj pol miljona 430.000.- EUR , ??? ne pozabim vrniti niti 10.- EUR, če sem komu dolžan.

Pretnar27 14:39 27.junij 2026.

Dolg je znašal 430€ in ne 430.000€.

• Plavi-mil 15:26 27.junij 2026.

Oprostite, se opravičujem, res je 430.- EUR, še vedno pa sem prepričan, da je treba DOLG vrniti !!!!

• Ender.3 09:08 27.junij 2026.

je pa eden enkrat tudi enega ali celo dva pihnil s pihalnikom Ja sodni izvršitelj je nevaren posel zato predlagam da imajo sodni izvršitelji ustrezna varovalno zaščitna sredstva, kot je zaščitna čelada in zaščitni brezrokavnik na katerem naj piše rad imam goloba

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.