Slovenija
16051 ogledov

Javnim uslužbencem za to ne bo več treba jemati dopusta

Komentarjev 20
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Skipi 10:59 18.oktober 2018.

    Sedaj pa naj še tisti iz gospodarstva iztožijo enako, če smo vsi enaki pred zakonom bo veljalo tudi za njih.

    • igorgeus 11:05 18.oktober 2018.

      Nismo enaki, v JS se začne dopust pri 16 dni, v gospodarstvu pa pri 20, če se dela 5 dni na teden.

    • kapibara 12:27 18.oktober 2018.

      @igor, a niso v tem primeru vštete sobote..??

    • matermila 17:39 18.oktober 2018.

      igorgeus da ne boš nabijal brez veze si preberi:ZDR-1 zagotavlja pravico do minimalnega letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni ...prikaži več čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca (159. člen). To pomeni, da ima delavec, katerega delovna obveznost je razporejena na pet delovnih dni v tednu, minimalni letni dopu

    • igorgeus 15:34 07.november 2018.

      Ne more biti, ampak se začne pri 16. Pač dodatki so do 20 dni. Isto kot pri minimalni plači, če so všteti dodatki, pa se ti plača sproti viša, ampak dejansko si 20 let na minimalcu.

  • kapibara 10:21 18.oktober 2018.

    100% IMA TA "PRIZADETI", ŽE TAKO ALI TAKO, PREVEČ DOPUSTA !!, PA SE MU ŠKODA ZDI, DATI EN DAN DOPUSTA, ZA VSE TE NABULOZE, KI JIH JE NAPIsALO SODIŠČE, KAKO JE TO POMEMBNO ZA OTROKA..!! RES PA JE, DA ČE ...prikaži več VELJA ZA KASTO, NAJ VELJA TUDI ZA RAJO !! - P.S. - SORČI, ŽAL NE BOM SPREMINJAL PISAVE :-(

  • ode 09:08 18.oktober 2018.

    Sedaj naj pa delodajalec babo pazljivo spremlja. In ko bo med službo "skočila" v bližnjo trgovino ali na Občino, naj ji da čevelj. Utopija?

    • Janez_53 09:45 18.oktober 2018.

      Na osnovi česa trdiš, da je "baba" tista, ki je sprožila sodni postopek??? Lahko je tudi "dedec".

    • Janez_53 09:50 18.oktober 2018.

      Še en privilegij zaposlenim v državnih službah??? Kakšno sodstvo pa imamo, za hudiča??? So res zaposleni v državnih službah višja kasta, zaposleni v gospodarstvu pa nižja kasta? Kako lahko sodišče dela takšno diskriminacijo, ki na Evropskem sodišču skoraj zagotovo pade? ...prikaži več Kdo bo zopet plačeval odškodnine zaradi nepravičnih sodb?

    • mph 09:58 18.oktober 2018.

      @janez_53, privilegij? A te ne bolj moti to, da nimajo enake pravice še OSTALI? A je res rešitev sosedu, ki ga ima psa tega odstraniti, če sam ne moreš imeti psa? Res smo en grozljiv narod vrtičkarjev, zato pa nam gre tako slabo.

    • igorgeus 11:07 18.oktober 2018.

      Ja, ni zastonj tista, da so v Dantejevem peklu Slovenci v bazenu lave edini brez ograje. Ko en ven spleza, ga ostali hitro nazaj potegnejo.

    • Janez_53 12:48 18.oktober 2018.

      Mph, kaj pa bluziš? To JE privilegij, pa če tebi to je všeč ali pa ni! Ker sem celo delovno dobo delal v gospodarstvu, dovolj dobro vem, koliko je potrebno delati, da podjetje normalno funkcionira in da se zadovolji apetite ...prikaži več države. Gospodarstvo je namreč tisto, ki poganja celotni sistem, zato bi državni aparat moral skrbeti, da se sredstva racionalno trošijo! Tvoje bluzenje o "grozljivem narodu vrtičkarjev" je brezvezno! Starš, ki mu je žal potrošiti en dan letnega dopusta, pa zame ni starš!!!

    • mph 13:04 18.oktober 2018.

      @janez_53. In zato si poln pelina, ker sam nisi imel tega ali tvoja žena?? In ne rabiš mi ti bluzit o delu v gospodarstvu, več službah, delavnosti, ... ker vem iz prve roke. Gre za socialne pravice. Če se ne ...prikaži več bi ljudje borili za njih, danes ne bi bilo ne šol, ne zdravstva ... bi bili sužnji in njihovi lastniki, kot klasično suženjstvo včasih. Če tega nisi sposoben razumet, da je denarja in dobrin dovolj za cel planet ljudi, da je problem samo v grozljivo slabi razporejenosti, kar diktira pohlep.

    • Janez_53 13:21 18.oktober 2018.

      Mph, dodatni dan dopusta za otrokov prvi šolski dan ni nobena "socialna pravica"! Socialne pravice so vse kaj drugega. Nakladanje o nekem "pelinu" je brezvezno. Raje poglej, kakšne mizerne dohodke imajo ljudje na nizko ovrednotenih delovnih mestih in kakšne bedne ...prikaži več pokojnine bodo imeli, država pa razmetava denar za privilegije zgornje kaste!A veš, da je državnega uradnika skoraj nemogoče odpustiti zaradi slabega dela? A veš, da državnemu uradniku ne more nihče nenapovedano preverjati bolniške itd?

    • mph 14:44 18.oktober 2018.

      Se strinjam glede bednih prihodkov in pokojnin, ampak za to so odgovorni drugi, ki si čez vsako mero polnijo žepe. Tudi ni ta država v K zaradi teh mam, ki bodo zdaj imele pravico do dopusta, zaradi ljudi z najnižjimi ...prikaži veči prihodki. Je zaradi tistih z najvišjimi. Glede zadnjih dveh stavkov pa ne bo držalo, preverjeno. So kar pogoste preverbe neupravičenih bolniških in podobnega. Možnosti še kako so. Če jih izkoristijo ali ne vodilni, pa je druga stvar.

  • Kocka 17:42 18.oktober 2018.

    Delavec ima legitimno pravico do dodatnega dopusta za vsakega otroka, ki ni dopolnil 15 let starosti, zato je absurd, da mu pripada še izredni plačani dopust iz naslova “neodložljivih opravkov”, saj ne gre za nek dogodek, ki ga ni mogel predvideti ...

  • Pepe007 11:43 18.oktober 2018.

    Vesel sem, da imamo to tudi pri nas, čeprav smo gospodarska družba. Res pa je, da takrat, ko sem jaz imel otroke, tega nismo imeli :(

  • joze63 18:59 18.oktober 2018.

    Če smo po ustavi vsi enaki potem to velja za vse. Res da birokrati nič škode če jih ni v službi in če so - le leglo parazi.. V gospodarstvu pa povsem drugače. Lepo da stariš pelje otroka v šolo ...prikaži več zato ima dopust in si ga naj zato rezarvira.

  • Jožef Koprivnikar 11:58 18.oktober 2018.

    Ponovno četrtkov večer v nedeljo ? Zakaj tega ni bilo v veljavi pred začetkom šolskega leta ko je bil ta prost dan takrat zaželjen ?

  • ode 08:58 19.oktober 2018.

    Zingari, ki prav tako spadajo v javni sektor, bodo zahtevali denarno nadomestilo za ta dan. In ga bodo tudi dobili, sicer sledi tožba proti državi na ESČP.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.