Avto
24170 ogledov

Črne skrinjice zdaj obvezne, kaj vam merijo med vožnjo?

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar luckyss
    luckyss 07:29 05.julij 2022.

    "Na primer, brez podatkov o lokaciji raziskovalec nesreče ne more vedeti, ali je na podlagi ostalih EDR podatkov vozilo potovalo z neprimerno hitrostjo, saj ne more vedeti, po kakšni cesti je peljalo," pojasnjujejo konkretno hibo".................................Kakšen kretenizem, avto verjetno počaka na ...prikaži veča kraju nesreče, če gre za kaj resnega in se lahko ve po kakšni cesti je pripeljal, mar ne ?!

  • zdrej 09:59 05.julij 2022.

    kolikor razumem, se bo zadeva brala zgolj fizično. No vsaj novinarčki se niso dotaknili tega aspekta. Vsaj zadnjih 100 metrov oz zadnjo minuto bi lahko shranjeval te podatke. Če so vsi udeleženi mrtvi, je potem težko ugotavljat. To bi ta ...prikaži veča tehnologija lahko olajšala, ampak zaradi pretiranega varovanje osebnih podatkov ta tehnologija ne služi namenu kot bi lahko. Plačamo pa jo.

    • vzev 16:28 05.julij 2022.

      In če so vsi udeleženci mrtvi, zakaj je potem sploh treba komplicirati in iskati krivca?

    • vzev 16:29 05.julij 2022.

      In če smo lahko bili 100 let brez tega, zakaj bi jih pa sedaj potrebovali?

    • zdrej 13:19 06.julij 2022.

      Torej praviš, da ne smemo uporabljat mobilnih telefonov, letal, računalnikov? Gre se za preiskavo prometnih nesreč v smeri, kot to pozna letalstvo. Včasih tak zapis sam po sebi razreši uganko.

    • vzev 22:49 06.julij 2022.

      Ja, to sedaj pravijo. Glavni razlog tega, pa je da se bo lahko kaznovalo ljudi. Bo policaj ustavil voznika in preveril, kje vse je prekoračil hitrost in začel pisati kazni. Seveda sedaj govorijo, da ne bo dostopa do teh podatkov, ...prikaži več toda samo počakaj kaj bo potem v resnici.

    • zdrej 09:18 07.julij 2022.

      Na kak način se bo lahko kaznovalo ljudi?? Črna skrinjica ima ime zato, ker se nekaj v njo Shranjuje in Prepisuje. Branje pa je mogoče zgolj z fizičnim dostopom po izrednih dogodkih. Uporaba samo za kaznovanje je zloraba. In če ...prikaži veče že pri slikah komplicirajo in brišejo meta podatke, potem je to treba tudi kaznovati organe, ki bi zlorabili tak podatek. Prometni policaj nima in ne sme imeti dostopa do tega elementa vozila in pika. Vse ostalo se lahko šteje kot zloraba. GDPR šit ipd.

    • vzev 16:39 07.julij 2022.

      Ja, saj sem ti napisal. Sedaj to velja. Toda hitro lahko spremenijo zakon. In to bodo tudi naredili.

    • zdrej 10:10 08.julij 2022.

      Kaj paničariš. Je ogromno delujočih sistemov, kjer lahko pride do zlorab, pa je le teh zelo malo. Varovanje podatkov mora veljati tudi, če bodo take zakone sprejeli. Saj veš, ustavno sodišče pa to pa take. Tu je v takem primeru ...prikaži veču potem jasen vdor v našo zasebnost, če se to uprabi v rednih kontrolah prometa. Se pa bodo potem kolesarji za nekaj upravičenega aktivirali. Te naprave so ponavadi montirane nekje, kjer niso lih dostopne vsakemu policaju.

    • vzev 17:37 08.julij 2022.

      Kot sem napisal. Boš videl. In zakaj bi paničaril? Saj si ne mislim kupiti avta, ki bo imel vse te sisteme. Nasploh ISA. Že radarski tempomat je moteč, ne pa da bi imel še to. Bom pač vozil star avto. ...prikaži več Če se lahko na kubi vozijo še s starejšimi, se bom lahko tudi sam.

    • zdrej 09:11 11.julij 2022.

      Glej ne bo se uporabljalo za splošno kaznovanje. Če pa bo kateri bulitik to sprejel, pa bodo izgredi.

    • vzev 17:07 11.julij 2022.

      Kakšni izgredi bodo? Saj vidiš kaj vse nam že sedaj vsiljujejo, pa ni nobenih izgredov. Saj zato pa gredo lepo postopoma. Po malem, da se ljudje navadijo. Potem pa samo dodajanje.

  • rd2dmk2 09:32 05.julij 2022.

    ko bo tole začel crkavat pa kaj ?ne gre čez tehničnega ? al bo avto obstal na cesti. in še neki prejšnji teden ste objavili da mora bit vgrajen sistem za uravnavanje hitrosti. mislim da je ISA. in ISA bo ...prikaži več rekla pazi znak za omejitev,brezamo, avto na ovinku, pamal listja jeseni pa gremo s ceste v jarek. pame res zanima a bosta ta dva sistema povedala da sta ga srala, šofer je pa tulil od jeze in nemoči.

    • ico8 14:28 05.julij 2022.

      Ti res ne razumes slovensko. Vsaj petkrat je bilo pojasnjeno, da sistem samo opozarja(z tresljaji na volanu, vizuelno ali z tonom dodatno). Novejsa vozila imajo vse to ze prisotno, le hranjenje podatkov v kriznem polozaju je novo. OK? Povrhu vsega ...prikaži več ni pa noben problem za "dolocene" specialiste, sistem dati v "Error"...

    • rd2dmk2 08:39 06.julij 2022.

      Ico8 je EU slučajno v teh mnogih letih uvedla da je komplet prve pomoči (PP) iz dveh delov tistega trajnega in tistega z rokom uporabe ? kako je danes z kopletom rezervnih žarnic ob vgradnjah LED ? in kaj porećes ...prikaži več na LED in žarnice z nitko. je to da moraš na servis po novo led luč ( ne sijalko ) v prid stranke, kupca avta ? men verjemi da ko bo to na cesti bo moja varianta veljala. aja pa še tole , a odkupiš pol ducata škarij za gazo . nerabljenih. poceni prodam. za pol ducata PP ti dam.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.