Slovenija
298 ogledov

Kakšen bo letos dvig minimalne plače?

Komentarjev 13
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • max 16:02 17.januar 2017.

    Vsi pozabljamo, in tudi novinarji tega raje ne omenjajo, da je bila minimalna plača uvedena kot ukrep za podjetja, ki so v finančnih težavah. Uvedla pa so jih usa,tudi državna podjetja, ki so med krizo cvetela. Država tiho,ovce tiho, sindikati ...prikaži več pa mlatijo prazno slamo in skrbijo zase.Varčujete na ramenih ljudi,ki vam dajejo kruh na mizo.Samo aktiven upor bo rešil to državo pred propadom. Pa ni nobene potrebe po tem, da gremo razgrajat na ulice. Dovolj je, če nek ponedeljek vsi manualci ostanemo doma do izpolnitve naših zahtev. Brez pogajanj in brez kompromisov z eno samo zahtevo. Dostojno plačilo za naše delo.

  • matermila 16:26 17.januar 2017.

    bo zaradi uskladitve rasti življenjskih stroškov najverjetneje prejelo že letos prejelo 3,95 evra bruto Pa kdo se tu zdaj dela norca iz delavcev?P...a vam majčina,4 € bruto in vi temu pravite povišanje plače?Cerar in njegova banda si z lahkot ...prikaži več dvignejo plačo za 200€,pa se nobenemu ne zgodi nič.Samo še malo,pa mislim,da bo počilo.Da pa se tak delajo norca iz ljudi,ki jih v bistvu hranijo,to je pa že malo too much.

  • mirror 18:17 17.januar 2017.

    Glede na baje dobro gospodarsko rast, bi pričakovali, da bo vlada dala kaj na stran za hude čase. Pa ne. Povišala je raje plače zdravnikom in JS. Za povrh pa še uzakonila nov praznik, ki bo proračun zmanjšal za cca. ...prikaži veča. 20 milijonov. Govori se tudi o povišanju minimalne plače, obenem pa bo vlada danes ali jutri izdala 1.3 milijarde obveznic, kar se lepše sliši, kot bi se reklo, da bomo najeli 1,3 milijarde novega dolga. Nič ne bo bolje.

  • alojzr 20:00 17.januar 2017.

    "Kakšen bo letos dvig minimalne plače?" Letos? A to je nek vsakoletni plan, vsako leto zvišamo minimalca za 1000€ ali kako? Država lahko predpiše minimalca 5000€, tri božičnice po 2000€, mercedesa za vsakogar in počitnice na Maldivih. Samo tega ljudem ...prikaži več ne bodo plačali politiki, pa tudi nihče drug ne.

  • jozicamurn 15:01 17.januar 2017.

    Za življenje ena družina z enim otrokom glede na današnje stroške rabi nekaj takega: Računati morate izdatke za šolanje, internet+tv+telefonija, obleke, hrana (jesti zdravo in raznovrstno a kaj ko je vse drago in imamo v Sloveniji slamo), stanovanje/hiša, ogrevanje, plin, ...prikaži več elektrika, avto (visoka registracija, drago gorivo, tehnični pregledi itd., servis), šola v naravi, malice v šolah recimo izpiti na fakulteti in pa mesečna vozovnica. Pri tem jim moramo dati še kaj žepnine in na koncu meseca kupiti še kako tehniko ali manjši gadget, ki ga nujno potrebujejo in ne ostane nič že preden pridemo do tega, da si privoščimo boljši televizor brez kredita ali boljši računalnik, ne da bi se zadolžili na 2 leti plačevanja obrokov in visokih obresti pri bankah plus že tako visoke obresti DVIGA LASTNEGA DENARJA. Koga vi zezate s tako plačo in minimalcem? Plača bi morala biti najmanj 1500 eur za solidno življenje v tej gnili EU. Za počitnice komaj našparamo na vsake 2 leti odidemo in večina jih nima

  • jakec1575 15:04 17.januar 2017.

    Resnicno je smesno. ker so podjetja polna denarja in ne vedo kam investirati. A priloznost se jim ponuja kar sama. Če vlagas v zaposlene si avtomaticno dobis zvestobo in visjo dodano vrednost cez 3-5 let in se vec denarja. matematika, ...prikaži več ki vecini lakomnih ne potegne. Da ne govorimo o vecji potrosnji, ce so place visje. Celotno gospodarstvo bi melo vec od tega. Za to je potrebna ze visja matematika in pogled 10 let naprej.

  • Tupamaros 15:08 17.januar 2017.

    V sistem plač naj uvedejo v JS razmerje najvišja proti najnižji plači 3/1 v ZS pa 5/1.

  • Avatar praufo
    praufo 14:54 17.januar 2017.

    ta minimalna plača je čisti nateg, zato ker je uzakonjena,se vsi nanjo obešajo, le kako bi bilo, če tega ne bi bilo ...

  • jozicamurn 15:02 17.januar 2017.

    *božičnice, ki bi jih lahko rešila utapljanja v dolgovih!

  • MihaPu 15:12 17.januar 2017.

    +1 Lepo povedano. Denar se mora obračati in to samo pametni šefi in pametne firme ali pametne države vedo. Slovenija je daleč od vsega povedanega.

  • Pepa 06:58 18.januar 2017.

    Zato pa ljudje iz severnih držav nimajo politikov, kateri še zmeraj živijo v leto 1945. Bodi ponosen, da se lahko kregaš kdo je zmagal drugo svetovno vojno. Vsi ostali na svetu, so to že zdavnaj pozabili.

  • MihaPu 15:08 17.januar 2017.

    Pozabila si kredite v bankah in visoke obresti, ki jih moramo državljani vrniti. Nategujejo nas na vseh koncih tudi z visokimi davki in podražitvami. V 20-ih letih ne vem če sem kdaj slišal, da se je kaj pocenilo in da ...prikaži več je mesečni strošek nečesa bil nižji, razen morda pri ponudnikih internet storitev kot so recimo T-2 (the best of pa ne delam reklame), ki so fer in naj takšni tudi ostanejo. Ostalo je vse striženje ovc na vseh koncih in nekateri za 30 let delovne dobe tukaj nimajo nič, ko bi pa naprimer z delom v Nemčiji ali Švici že imeli 2 vile na morju in pa porscheja parkiranega pred hišo in bili veseli, da so vsaj nekaj ustvarili v življenju ter vnukom podali dobro zapuščino!

  • LukaMB 15:34 17.januar 2017.

    Dom za starejše je npr. 800 eur, penzija je ponavadi 650-700 eur. Torej zakaj se sploh trudimo in delamo in s katerim namenom, ko pa si ne moremo ustvariti nič kaj preveč. Vse kaže na to, da bomo glede ...prikaži več na druge države prav mi najbolj siromašni upokojenci na sociali, ki bomo namesto da bi potovali v svojih najboljših letih prej jedli ričet in doma polnili wc školjko. Nimamo se čemu veseliti in tudi volje več nimamo za delati. Vemo da z našim delom ne bomo izpolnili določenih sanj, tako kot tudi nekateri nimamo sploh napredovanj v službi in plača je zamrznjena že od leta 2004 medtem ko so se stroški življenja povečali za vsaj 2x. Pa ni to jamranje ampak je dejansko žalostno, ko vidimo ljudi iz drugih severnih držav kako uživajo in so ponosni na svojo državo, mi pa tukaj gnijemo in smo kot rastline z nekakšnim upanjem v boljšo prihodnost katere ne bomo nikoli dočakali.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.