Slovenija
6258 ogledov

Namesto raja vse več pohlepa, odtujenosti, nezadovoljstva

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • PasjaProcesija 07:31 21.maj 2023.

    Človeštvo še nikoli v zgodovini ni živelo v takšnem blagostanju. Vedno je bila količina hrane tisti dejavnik, ki je narekovala rast številčnosti prebivalstva in napredka. V zadnjih desetletjih pa smo od kruhove pijanosti postali nesrečni. Očitno nam kot družbi prevlada ...prikaži več živalska nrav in moramo biti vôdeni, saj imamo probleme s preveč svobode, t.j. prostostjo, možnostjo odločitve in izbire. Zato ni potrebe po slabi volji, ki jo množica narekuje. Bodite drugačni, poglejte kaj imate, ne česa nimate.

    • PasjaProcesija 07:38 21.maj 2023.

      Velika napaka je, da črnogledost prenašamo na mlade. Zdravi mladi lahko dosežejo vse. Ni jim treba čakati na 30 m2 velikih socialnih zajčnikov, pač pa si lahko streho nad glavo in družino urejajo sami. Sledi socialno osemenevanje? Naučena nemoč se ...prikaži več je vtkala v družbo, ker se tako brzda številčnost prebivalstva. Bolje kot vojna ali kuga, vseeno pa ni čustveno osrečujoče. Bodite koristni in boste srečnejši. Sreča je v majhnih stvareh in, prosto po Smolarju, sreče ne pr'nese d'nar ali 20 ljubic.

  • Avatar karjola
    karjola 09:17 21.maj 2023.

    To je kapitalizem. Tekmovanje kdo bo imel več, sosedu pa naj pocrkajo vse krave. Ne za koji k smo silili v to evropo in njihov monetarni si tem ki deluje zelo podobno ameriškemu. Smo živeli v socializmu. Dobro, priznam da ...prikaži več nismo imeli vsega na dosegu, ampak smo imeli odnose, nismo se kregali, srečni smo bli. Aja izkoriščanja ni bilo. In predvsem smo imeli sitem ki nas je ščitil pred kapitalizacijo. Vsi smo imeli vse, tudi srednji razred je obstajal. uuuuu kako me bojo JJ verniki popluvali.

    • rd2dmk2 09:30 21.maj 2023.

      mislim da si nanekaj pozabil.. koliko hiš se je zgradilo udarniško s pomočjo znancev, sodelvcev in prijateljev. sobote, no bolj nedelje, kajti sobote so bile še dolvne smo namesto na nekih izletih v "mondenih" krajih preživeli ob ropotanju mešalcev in dobre družbe..

    • rd2dmk2 13:47 21.maj 2023.

      kz, mislim da smo imeli vse.. kar zelo dobro šolstvo, ki te je naučilo precej več, kot si rabil da bi bil gastajbarter v nemčiji čist na fnu lestvice, bolj obratno cenjena izučeni mojstri, zdravstvo na nivoju, služba in predvsem ...prikaži večm plača, pa tud kruha ni nikolj manjkal. in še neki ponoč si lahko mirno taval po mestu in policaj te je , če mu nisi ravno partije in staršev preklel lepo domov pospremil,, nasmulce so pa pozimi v snegu, kar v šolo vozil v 1300-tici

    • rd2dmk2 21:05 21.maj 2023.

      Kz problem je da imamo premalo spominov sploh.. praviš ni bilo banan.. hm danes gre polovico banan v smeti ker ljudje mislijo da so tiste zeleno rumene užitne, v resnici so pa užitne rumeno rjave. po 30 letih kapitalizma se ...prikaži več še tako osnovne stvari nismo naučili. ja pa ni bilo cocacole, imeli smo cocto, ni bilo milke smo pa imeli gorenjko, ni bilo kneisel, imeli smo elan, ni bilo HH , adidas smo pa imel toper in alpino. in hvala bogu nismo imeli ne pop tv ne nore tv.

    • rd2dmk2 06:19 22.maj 2023.

      ja Kz praviš slaba roba.. ja no stoenka že, ampak smučke so bile ta boljš, tud no mura, toper, dtr so bili dobri, peko, alpina bata, borovo, na morje sem s starši šel vsako leto, omejitev vožnje ni bila problem, ...prikaži večm, se spomnim preprodaje bonov in celo drugi avto je prišel k hiši, se spomniš gasilskih tombol, in kakšne nagrade so bile, firma je uredila za ozimico in seveda vsi smo kurili na kolm, ki je bil bolj težko dobljiv kot danes čip za avto.

  • Avatar NickMason
    NickMason 08:11 21.maj 2023.

    Ti rečejo ,kaj počneš doma ko si večinoma doma,kar želim in uživam odgovorim ,ko pa vprašaš nazaj zakaj ne uporablja vse tri hiše ki jih ima ,pa ti odgovori ,da nima časa.In to naj bi bil neki smisel .Ni treba ...prikaži večba imeti več kolikor potrebuješ.Ne vem zakaj bi bilo kopičenje imovine ki ni konca ne kraja smiselno.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:30 21.maj 2023.

    Nič ni narobe če imamo različne želje in sposobnosti. Narobe je, ker država nima jasnega zakona z pravili, ki bi preprečevali in onemogočali skrivanja lastnika, goljufanja sredstev, oškodovanja državne družbe ali zasebnika...sledenju denarju v državi. Nekaj zdrave pameti iz Švice ...prikaži več in njihovega reda bi nam prav prišlo na vseh področjih. Sicer pa, na srečo ima človek kratko življensko dobo.

  • nada48 22:39 21.maj 2023.

    Tisti, ki imajo veliko premožnja in vse česar se dotaknejo in delajo povečujejo bogastvo. Ali verjamete, da so srečni? Ne. Ali brez problema spijo in so vedno nasmejani? Ne. Nikoli jim ni dovolj. Nimajo časa za družino, sprostitev in prijatelje ...prikaži več (ker jih nimajo. Z ničemer niso zadovoljni. Mi navadni smrtniki pa naredimo s tistim kar imamo veliko, ker moramo.

  • rd2dmk2 09:34 21.maj 2023.

    tukaj me moti nekaj... kako je lahko pol slovenije padlo tako daleč da dela zadrobiž cele dneve, s katerim ne more normalno preživet, istočasno pa dela pri sosedih in znancih, skaterimi so njihovi starši skupaj gradili socilazem in družebeni kapital ...prikaži več in ti prijatelji so danes eni v RR drugi pa na tomosu. je komu jasno kako tole "prijateljsto" lahko delovalo 30, 50 let nazaj.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.