Slovenija
11488 ogledov

Kdaj lahko tožba doleti uslužbenca osebno

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 10:51 06.februar 2018.

    Kdaj lahko tožba doleti uslužbenca osebno ..................ko bo Slovenija PRAVNA država in ne država pravnikov .

    • izRODEk 20:55 06.februar 2018.

      Saj lahko. Uslužbenca lahko tožiš, če mu dokažeš, da je "namerno škodoval". A glej ga zlomka, doslej kaj takega niso odkrili še pri nikomer. Vsi so vse zajebali zgolj po naključju... :) Lej, nima smisla. Narod kot večina je podlegel ...prikaži več in zdaj si lahko samo želimo, da vse skupaj čim prej eskalira do norosti in se potem sesuje. Normalne rešitve ni več. Tako je zdaj celo zakonsko opredeljeno.

  • dd 12:13 06.februar 2018.

    Tole z odgovornostjo bi morali spremeniti, sicer korupcije ne bomo nikoli izkoreninili.

  • Ivo 19:42 06.februar 2018.

    Kdor neha verjeti v pravičnost države, bo pravico vzel v svoje roke. To je možno v vseh državah, razen v državi polni ovc, pi... in ostalih podrepnikov in priliznjencev.

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 11:04 06.februar 2018.

    če bi kolhozniki osebno odgovarjali, bi s tujim veliko manj po koprivah mlatili, tako pa nima veze, ker vse časti kuća

  • izRODEk 19:55 06.februar 2018.

    Janez Zalaznik, ob tem, kar zgoraj izpostavljaš, je pomembna še ena, zelo pomembna tema: Državni uradi odškodninsko NE odgovarjajo za storjene krivice, ki so jih z izdajo izpodbite odločbe povzročili upravičencu (npr. pravnomočno ugotovljeno, da je bil nekdo nezakonito črtan ...prikaži večn iz evidence brezposelnih oseb in je zaradi posledic denimo stresa, utrpel škodo). Hec je v tem, da tako govori sodba Vrhovnega sodišča, Ustavno pa temu nasprotuje. A kar je za bralce zanimivega: (nadaljevanje spodaj)

    • izRODEk 19:58 06.februar 2018.

      Kar je za bralce zanimivega je, da uradnik in tudi državni institut NE odgovarja za povzročeno škodo. Navkljub pravnomočno dokazanemu proti pravnemu ravnanju!! Dvomim, da ljudje razumejo, za kakšno svinjarijo tukaj gre: Še posebej, ker tako po členih iz ustave ...prikaži več kot tudi stališča Ustavnega sodišča temu ni tako, Delovna in socialna sodišča pa venomer presojajo v korist državi oziroma pritrjujejo državnemu pravobranilstvu. Seveda je to tudi vprašanje za varuhinjo človekovih pravic, (v nadaljevanju)

    • izRODEk 20:01 06.februar 2018.

      Torej, gre za vprašanje človekovih pravic, saj gre tukaj za vprašanje enakosti pred zakonom (a je jasno, da od nadute in ošabne Vlaste ni nobene koristi, saj je "njihova"). Državne institucije se v upravnih postopkih postavljajo nad Ustavo, nad zakone, ...prikaži več ki sicer veljajo v RS. Tudi, če ti storijo krivico, za njo ne odgovarjajo in sodišča pravijo, da je tako prav. PS: Vse napisano lahko dokažem s pravnomočnimi sodbami in navedbami precedenčnih sodb Vrhovnega ter mnenjem Ustavnega sodišča.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.