Slovenija
25474 ogledov

"Ker nimam zvez, je moj otrok prikrajšan, a ne bom se dala!"

Komentarjev 19
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • onyxx 07:50 01.avgust 2023.

    Odločbe bi bilo potrebno ukinit, otroke z učnimi težavami pa vpisovat v posebne šole. Potem bomo pa videli, kako se bodo mame hvalile s čim več diagnozami...to, kar se dogaja, je že prav bolano!!

    • Ogledalce 08:56 01.avgust 2023.

      Ne, določeni troci iz različnih razlogov potrebujejo samo pomoč. Ne vidim razloga da se jim to pomoč ne bi nudilo. To niso omejeni otroci ali otroci s težavo razumevanja, čemur so namenjeni posebni programi.

    • mojglas 13:24 01.avgust 2023.

      Onyxx se strinjam s tabo. Težava je v tem da se je začelo to izkoriščati in starši izsiljujejo prvo zdravnike potem se zavode in dejansko delajo iz otrok otroke s posebnimi potrebami. Koncentracija....pa dej no kaka finta da se otrok ...prikaži več ne more učiti? Malo bolj pametne vzgoje pa bo imel koncentracijo. Dejansko otroke z polno diagnoza mi na posebne šole, pa bodo otroci kar naenkrat zdravi. Težava je v starših ne otrocih,ampak ti otroci se učijo od staršev tak da bog pomagaj kaj bo ko bodo oni odrasl

  • Ogledalce 08:54 01.avgust 2023.

    Kako hitro je gospa postala strokovnjak za vse druge otroke. To pove veliko o njej. Naj se bolj briga za svojega in za svoje težave in preneha obsojati druge. Drugače pa mislim da bi usmerjanje lahko bilo bolje organizirano. Nekateri ...prikaži veči otroki potrebujejo pomoč

  • endrug 09:20 01.avgust 2023.

    Kako sploh ve, kaj vse ima drug otrok? A je z vezami prišla do teh podatkov?

    • pulse 10:18 01.avgust 2023.

      Morda je otrok v isti šoli, morda je otrok sosed, ... sicer pa: klepeta se o vsem možnem in tako lahko vse mogoče zveš...

  • Avatar MK_KING
    MK_KING 11:59 01.avgust 2023.

    lahko bi se starši malo zamislili, kako so v otroštvu "čuvali otroka" s TV-jem, tablicami, raznimi pojočimi digitalnimi jajci... zdaj pa vsi jok in stok glede odločb.... TV pa prižgan nonostop.... otrok ni imel niti minute tišine v svojem otroštvu ...prikaži več (vsaka čast izjemam in staršem otrok, ki imajo dejansko zdravstvene težave).

  • miho 08:05 01.avgust 2023.

    Naj vas malo potolažim: Po mojih izkušnjah sodeč se mnoge izmed odločb o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami sploh ne izvaja in so le mrtva črka na papirju.

  • Facja 09:19 01.avgust 2023.

    Vedno več "defektnih" otrok, ki rabijo pomoč, pripomočke, bergle, vato za zavijanje, poseben program, odločbe, asistenta...sprijaznite se, družba je zašla. Vlagamo in podpiramo tiste, ki zaostajajo, ne pa v normalne in nadpovprečne...gledano celostno izgubljamo kot skupnost. To je resnica, a ...prikaži več danes je pač treba biti "korekten"...

    • pulse 10:19 01.avgust 2023.

      Naj se vlaga v nadpovprečne, pa tudi za tiste s posebnimi potrebami ne smemo pozabiti!

    • Facja 11:18 01.avgust 2023.

      Seveda, saj nisem rekel, da je prizadete treba odpeljati v peči, kot je to delal Hitler. tega nisem zagovarjal. Narobe je, da standarde družbe postavljajo tisti z omejitvami. ko sem jaz hodil v OŠ ni bilo niti enega s posebnimi ...prikaži več potrebami. V tretjem razredu pa je šel en na posebno šolo, ker je zaostajal. V celi generaciji treh razredov po 33 učencev je bil en. To je 1%, danes jih je pa 75%...umetno ustvarjenih, ki cuzajo družbo.

  • AN27 09:30 01.avgust 2023.

    Take domnevne primere zlorabe uradnih položajev, korupcije, konflikta interesov, lahko najbolj raziščejo kriminalisti. Zadevo je v takem primeru treba prijaviti Policiji. S preiskovalnimi metodami lahko Policija ugotovi, ali v ozadju deluje neka dobro organizirana kriminalna združba ali pa gre za ...prikaži več nekega skorumpiranega posameznika za odgovornem položaju. Če v takih primerih ne bomo nič ukrepali, se tudi nikoli nič ne bo spremenilo!

  • mojglas 13:30 01.avgust 2023.

    Te dodatne strokovne pomoči ukiniti, saj se iz zdravih otrok dela bolnike. Oz.starsi jih delajo, ker te pomoči prinesejo dodatne ugodnosti katere se otrokom zdijo vredu jim pa.to zelo škodi. Tak da ta sistem poneumlja otroke. Le majhen delež bi ...prikaži več to pomoc resnično potrebovali, ampak takšne so včasih dali potem v posebno šolo. Zdaj pa bo vsi imeli odlicnjake, če pa se ne uči vredu pa DSP...starši ukvarjajte se več z otrokami in jim vi nudite dodatno pomoč.

  • bi_ba 15:38 01.avgust 2023.

    Posebne šole so obstajale z razlogom. Danes bi pa vsi bili normalni, ampak pomoč pa rabijo. V posebnih šolah jo dobijo kolikor hočejo. Aja, tja pa ne bi šel njihov otrok, je sramota, Država je zašla že zdavnaj na vseh področjih.

  • Avatar jate
    jate 17:51 01.avgust 2023.

    tipično slovensko....prvo kot prvo to matero nima kaj brigat koliko ima drugi otrok ur....potem takem če bi imel tudi drugi otrok 2 uri,tako kot njen , potem ne bi dala pritožbo?prava mati bi dala pritožbo ,če smatra da je 2 ...prikaži več uri premalo ne glede na druge otroke

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:51 01.avgust 2023.

    "Mamo je razjezilo tudi, da je uslužbenec zavoda o njeni pritožbi obvestil mater otroka, ki je dobil maksimalno število ur pomoči."......To je dovoljšen razlog da uslužbencev ostane brez službe in se sproži preiskava...Če ne bo sprožena po službeni dolžnosti, naj ...prikaži večj ta mama poda prijavo na policiji, če ima dokaze..

    • miho 10:02 01.avgust 2023.

      Če stranka v postopku navaja, da je prišlo do napake v postopku pri drugi osebi, potem uradniki po uradni dolžnosti sprožijo obnovo postopka. Da se ugotovi pravilnost odločbe. Preberite ZUP - izredna pravna sredstva.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 10:38 01.avgust 2023.

      Govorim o kaznivem dejanju korupcije, ki bi ga po moje morala sprožiti policija po službeni dolžnosti, saj gre za oškodovanje mladoletne in hendikepirane osebe...

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:40 02.avgust 2023.

    Dragi državljani, jaz pa imam polen kufer vaših zahtev za vaše otroke !!! Ko se rodi dobi paket in denar za otroške doklade, vrtec subvencija, OŠ subvencija hrane, šolske potrebščine zbira Slovenija, na počitnice gredo od donacij, prevoz subvencija, bivanje ...prikaži več dijaški dom ali študentski dom subvencioniran, rep.štipendija, dodatek za veliko družino, pomoč Karitas in RK, vmes pa še CSD in akcije iz TV oddaj za nabiranje sredstev ! Oprostite, jaz vas imam dovolj, prenehajte rojevat !

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.