Slovenija
11097 ogledov

Prednosti pogodbe o zaposlitvi s krajšim delovnim časom

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:14 02.april 2024.

    Škoda, da avtor ne zapiše glavne prednosti zaposlitve za krajši delovni čas! Ta je, da lahko, ker itak ne boš izpolnjeval pogojev za polno pokojnino, potem namesto 40 let, delaš doživljenjsko! No razen, če ob skrajšanem delovnem času dobivaš plačo ...prikaži več zdravnika specialista ali odlično plačanega poklica in se potem upokojiš pri 65ih pa 2 in 1/2 jurja penzijona!? Ali pa če država, kot npr. pri opernih pevcih, baletni plesalcih, tudi za zaposlene za krajši delovni sprejme posebni upokojitveni pogoj...

  • rd2dmk2 08:49 02.april 2024.

    ima prednosti - pa vi ste NORI ! ker delaš za 4h/dan. prihod in odhod in greš k drugemu delodajalcu za 4h/dan. samo prihod in odhod k obema je lahk tvoj šiht. pri 8h zaposlitvi lahko odpreš popoldansko obrt. JUHU. ...prikaži več pri manj kot 8 - NE MOREŠ. in hec delovna doba se šteje polovično. in hkrati imaš manšo plačo in s tem osnovo za izračun pokojnine. si 2x udarjen. ker moraš naredit 2 delovno dobo, ampak osnova pa ni dvojna. in še konkurnčna klavzula. kaj imate dva poklica ?

    • rd2dmk2 08:52 02.april 2024.

      in potem ne smeš delat nadur pri skrajšanem delovniku. prima zakon. zakaj ga ne popravijo in omogočijo da ljudje za sezonska dela dobijo pogodbe za celo leto- recimo planinski domovi. pogodba za 4h/dan potem pa dobiš zavarovanja za celo letoker ...prikaži več koristiš ure iz neenakomernega delavnika, tako kot se da v turizmu. ampak tu ne gre. in tako ljudej delajo po 5 mesecev v planinskih kočah in potem iščejo službe, vmes pa izgubljajo čas z iskanjem in postopki.

    • rd2dmk2 08:55 02.april 2024.

      in še tole tolk ubogi penzionisti lahko delajo brez težav za 10000€ bruto na leto poleg penzije. človek, ki ni v penziji ne more nič. ali ima službo ali pa je podjetnik. namesto da bi lahko odprl popoldansko obrt brez ...prikaži več zaposlitve in začel z poslom počasi. ne! lahko pa grabiš na 2 koncih pri polni zaposlitvi in popoldanski obrti- kajne dohtarji. matr sistem je krasen !, sam ne od včeraj in ni kriv tič na drevesu.

  • Avatar lopov
    lopov 19:44 05.april 2024.

    NEupošteva delodajalec... imel 4urni delovnik. iz zavoda zpiz . pa delodajalec ni tega dovolil rekel 8ur .. z 8 ur prešel na 10 ur... iz 10 pa na 16 ur... dve izmeni drugi dan prost potem spet 16ur... sob, ned, ...prikaži večd, praznike, starega na novo leto.. itd Mafija hvala bogu da šlo v stečaj... nikakršna odločba ti tega ne jamči če te delodajalec terorizira..

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.