Slovenija
37027 ogledov

Kreditna sposobnost: bolje je, da je eden brezposeln

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • popokatopetl 09:42 24.januar 2023.

    Kateri banksterski genij in kdaj se je že spomnil čudežne formule, po kateri je kreditna sposobnost vezana na višino minimalne plače?

  • rd2dmk2 09:38 24.januar 2023.

    tole je čist zgrešena politika države in BS. naj povem zakaj ? katera banka pa je še čist slovenska ? DH , LON, Vipa . same malenkosti. velike banke so v lasti tujcev, prodali smo celo poštno hranilnico. in ko ...prikaži več vzamemo kredit , dajemo velike denarje za obresti tujcem. država bi morala spodbujat varčevanje. tudi znekakšnimi obrestmi na varčevalne vloge. ker obresti bi postale last državljana in bi lahko kupil dobrino, ja obresti od kredita so pa last tujcev in grejo pa-pa z lastovkami.

    • zdrej 10:12 24.januar 2023.

      In misliš, da bodo banke to podprle? Če pa hočejo zaračunavat denar, ki je na računu.

    • rd2dmk2 15:02 24.januar 2023.

      zdrej, sajimamo neko varčevalno shemo ali nekaj podobnega za nakup stanovanj. ljudje so v teh letih postali preveč pogoltni in preveč nepazljivi. kaj ti pomaga kredit, če si ga sposoben odplačevat samo tako da si cel čas na robu bankrota. ...prikaži več in danes se to takoj zve in te izsiljuje kdorkoli, od delodajalca naprej. in če se samo malo spotakneš si pa ob vse. me zanima kako bo čez leto z kreditojemalci v švicarjih, če bo šlo takole. kolk jih bo na cesti. ampak, še vedno vse na kredit.

    • zdrej 16:55 24.januar 2023.

      Ampak bank to ne zanima. Ker potem si ne bodo mogli direktorji izplačevat milijonskih nagrad.

    • rd2dmk2 19:17 24.januar 2023.

      zdrej, meni je jasno da tega bank ne zanima, saj tud ne zanima trgovca s cigareti o tvojem zdravju sam za en primer. ampak država se vtakne v cigarete, pa čeravno ima edin država izgubo, ko nima davkov od cigaret, ...prikaži več tukaj pri bankah , pa milo rečeno se ji jebe. ko pa državljani z zvezanimi rokami delajo za miloščino in potem hodijo od rdečega križa do karitasa pa do CSD-jev po pomoč , potem je pa joj. naj banke delajo ( harajo ) po svoje, lahko bi kaj storila država. sam ne z poplačilom kreditov.

    • popokatopetl 23:54 24.januar 2023.

      Formula za računanje kreditne sposobnosti je slovenska tudi za tuje banksterje pri nas. Je malo drugače, če greš najemat kredit čez mejo.

  • jakec1575 02:13 25.januar 2023.

    Pri druzini bi moral izracun upostevati zgolj druzinski proracun. Tako pa sistem de facto obravnava partnerja ozkot moza in zeno kot samski osebi. 2xminimalc+otroci. Nic. Eden dela, drugi dela na partnerjev s.p. placa je minimalc za eno osebo, drugi si ...prikaži več placa max. Penzija je problem. Dogovor o rentnem varcevanju partnerja, ki je prevzel minimalca. Za zaposlene je edina resitev sprememba ureditve

  • bobubob 09:31 25.januar 2023.

    Socializem, katerega se s tako miselnostjo volilcev še dolgo ne bomo znebili. Človek, ki se tule zmore preživljati sam, brez pomoči države, je zarotnik, je praktično za oblast neuporaben, je sovražni element družbe. Čiča Janko je globlji smisel tega znal ...prikaži večnal povedati zelo razumljivo.

  • Presvetli 11:14 24.januar 2023.

    Potem pa naj rečejo, da naši šolani ljudje, niso kreteni brez primere!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:27 24.januar 2023.

    "Par, kjer ima eden 2600 evrov neto plače, drugi pa je brezposeln, pa lahko dobi 208 tisoč evrov, kar je skoraj dvakrat toliko, čeprav ima družina enake prihodke."...Avtor nima pojma o čem piše...Tudi brezposelni del para prispeva v družinski proračun, ...prikaži več tako posredno kot neposredno...Neposredni del so izplačila raznih socialnih transferjev na tej osnovi, po drugi strani pa posredno zmanjšuje stroške, če nima potnih stroškov, ne rabi drugega avta, lahko čuva otroke, lahko si prideluje hran0, itd

    • rd2dmk2 09:33 24.januar 2023.

      pa sobr, pusti višjo in zelo visoko matematiko pri miru. si pozabl da lahko brezposelen še fuša.

    • rd2dmk2 09:39 24.januar 2023.

      oprosti tipkarska napaka : ni "pa sobr" ampak je "pa dobr"

    • Kojak 19:24 24.januar 2023.

      Lepo pišeš "lahko" čuva otroke, "lahko" si prideluje hrano... lahko ni pa nujno. Lahko tudi da ljudje z nizkimi dohodki lažje plačujejo kredit, kot tisti z malce višjimi. Sicer pa socialni transferi SE NE ŠTEJEJO pri kreditu, sicer bi se ...prikaži veče pri vseh teh ki imajo minimalca.

    • rd2dmk2 19:34 24.januar 2023.

      kojak socilni transferji se res ne prištejejo, k kreditu, ampak pomagajo da se kredit lahk hitreje ali pa lažje odplača. tisto s pridelano hrano, pa že spada v področje fuša. lahk imaš čas za eno ali dve kokoški. zdej lahko ...prikaži večo znižaš prorarunske izdatke za hrano, lahko pa če imaš dobre kure na tedn še za kakšen čik zaslužiš.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.