Slovenija
1843 ogledov

Lahko vas olupijo

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • ZM 13:08 20.julij 2011.

    še bolj kot to pa, kaj zavarovanec za to ceno dobi. Pri zavarovanju stanovanja in opreme je paleta kritij tako široka, da se mora vsako zavarovanje skleniti glede na individualne potrebe zavarovanca. Zavarovanja za stanovanje in opremo lahko namreč vključujejo ...prikaži več do 60 različnih rizikov.

  • ZM 13:09 20.julij 2011.

    5. Premija potresnega zavarovanja je odvisna od starosti objekta in lokacije zavarovanega objekta (ker nič od tega ni navedeno, lahko pride do velikih razlik v premiji (cca. 30€ med prvo in drugo cono ter okoli 60€ med 1. in tretjo).<br ...prikaži več />6. V članku je zapisano, da moraš biti zavarovan 3 leta, da ti potem ne poračunajo popustov ob prekinitvi. To ne drži. Po obligacijskem zakoniku 3 leta dolgoročne police (10-letne) zavarovanec ne more prekiniti; popuste, ki jih zavarovanec prejme zaradi dolgoročnosti zavarovanja, pa lahko zavarovalnica s poračunom zahteva vračilo ob vsaki prekinitvi pred potekom dobe 10 let.

  • ZM 13:10 20.julij 2011.

    7. Ponovno smo opravili izračune zavarovanj na danih predpostavkah. Naredili smo ponudbo stanovanja in opreme, vse na novo vrednost-nadstandard; dodajali nismo nobenih rizikov kot doplačilo (zadostili smo navedenim pogojem), dodali smo še potresno zavarovanje in dobili premijo za stanovanje 148,57€ ...prikaži več in za potres 16,17€ (priložene ponudbe). V članku je naša "enaka" ponudba s ceno 215,22€ za stanovanje in 57,05€ za potres. Skupaj je torej že pri naši ponudbi 107,53€ razlike.ssZavarovancem v vsakem primeru svetujemo, da se pred sklenitvijo zavarovanja posvetujejo o najbolj primerni obliki zavarovanja; tako bo njihovo zadovoljstvo v primeru škode največje, saj bodo krite točno tisti riziki, ki zavarovanca lahko ogrozijo.

  • ZM 13:06 20.julij 2011.

    Kot smo po zadnjih neurjih lahko videli, je v Sloveniji še vedno okrog 30 do 40 odstotkov premoženja nezavarovanega. Zato ne preseneča, da mediji predstavljajo pomembnost tovrstnega zavarovanja, hkrati pa predstavljajo primerjavo ponudbe in posebej opozorijo na pomen posameznih rizikov ...prikaži več oz. oblik sklenitve zavarovanja premoženja.Zato nas veseli, da se je tovrstne primerjave lotil tudi žurnal. Zavarovanja so kompleksna, zato k tej primerjavi sodi nekaj pojasnil, da bodo zavarovanci lažje in uspešneje zase presodili, kaj potrebujejo in kaj za posamezno ceno (premijo) tudi dobijo. Žal je primerjanje cen le na podlagi podatka o kvadraturi stanovanja (in ničesar drugega) podobno, kot da bi si zavarovanec želel kupiti avto, pa bi rekel le, da želi avto s 130 kw, opredelil pa se ne bi o nobeni drugi lastnosti avtomobila. Glede na podatek (le) o kvadraturi stanovanja, lahko povpraševanje pošljemo še desetkrat in vedno bi prišla premija drugačna. Zagotovo je pomembna cena

  • ZM 13:09 20.julij 2011.

    3. Zavarovanja na 1. riziko: Ena od zavarovalnic: poplava na opremi do 2.500/5.000€, ZM do celotne zavarovalne vsote (pri opremi). To pomeni, da v primeru poplave oškodovanci po ponudbi te zavarovalnice prejmejo škodo le do višine 2500 oz. 5000 evrov, ...prikaži več pri ZM pa do celotne zavarovalne vsote ( 21.945 eur).4. V tej ponudbi, ki je v primerjavi v članku, ena od zavarovalnic nima zavarovanja odgovornosti. Zavarovanje odgovornosti ima precejšen vpliv na višino premije; po drugi strani pa je – kot poudarja avtorica članka – zelo pomembno zavarovanje (npr. kritje odškodnine zaradi nepočiščenega snega; ali zaradi padca suhe veje mimoidočemu itd.).

  • mitja66 11:09 09.maj 2018.

    Hja, težko je primerjati. Veliko okoli cen zavarovanja hiše / stanovanja je zapisanega tudi tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/zavarovanje/zavarovanje-hise-stanovanja-primerjava-paketov-zavarovalnic-cena-zavarovanja-nepremicnine/

  • mitja66 11:11 09.maj 2018.

    Res je, primerjati zavarovalnice je težko. Veliko je okoli cen zavarovanja hiše / stanovanja zapisanega tukaj: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/zavarovanje/zavarovanje-hise-stanovanja-primerjava-paketov-zavarovalnic-cena-zavarovanja-nepremicnine/. Velja nekako takole (zelo posplošeno): V povprečju znaša cena zavarovanja hiše med 14 do 40 EUR na mesec; cena zavarovanja stanovanja pa med ...prikaži večd 7 do 25 EUR na mesec.

  • ZM 13:08 20.julij 2011.

    1. Za zavarovančevo varnost je pomembno, da se odloči za zavarovanje na novo vrednost, kar pomeni, da se ob škodi ne obračuna amortizacija. V konkretnem članku je zavarovanje opreme pri eni od zavarovalnic predstavljeno za vse rizike na dejansko vrednost ...prikaži več (samo zavarovanje na dejansko vrednost ponujajo na internetu) in je zavarovano samo za temeljne požarne rizike. Dejanska vrednost pomeni, da če bi npr. zgorel kavč, bi zavarovanec zanj dobil izplačilo vrednosti kavča, od katere bi se odštela obraba kavča, njegova starost … (amortizacija). Če je zavarovanje sklenjeno na novo vrednost, lahko zavarovanec kupi enakovreden kavč, kot ga je imel prvotno. Pri drugi od predstavljenih zavarovalnic je oprema prav tako zavarovana na dejansko vrednost, ko je amortizirana več kot 60% za vse rizike (npr: to je za avdio video opremo in računalnike že pri 3-4 letih), ena od predstavljenih zavarovalnic pa ima opremo na dejansko vrednost, ko je amortizirana 50% za vse rizike (torej še prej kot prej ome

  • ZM 13:09 20.julij 2011.

    Eden od ponudnikov zavarovanj ima določene rizike zavarovane na dejansko vrednost v vsakem primeru (indirektni udar strele na aparate, mehanski lom opreme,... ). V ZM smo edini, ki imamo pravo novo vrednost, kar pomeni, da vse rizike zavarujemo na novo ...prikaži več vrednost, če zavarovanec izbere tak paket.2. Zavarovalnice določene rizike zavarujejo s franšizami. Ena od zavarovalnic: izliv vode 100€, strojelom vgrajenih instalacij 75€, indirektni udar strele na aparate 100€,... , pri ZM je brez franšiz. Franšiza pomeni, da bo zavarovanec vsako škodo v tej višini (do 100 eur, do 75 eur) moral pokriti sam.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.