Slovenija
155 ogledov

Lekcija slovenskih prostovoljnih gasilcev ameriškim profesionalcem

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • vzev 19:34 23.avgust 2015.

    Je pa večina poklicnih gasilcev tudi prostovoljnostih. In tudi večina poklicnih gasilcev se je začela s gasilstvom ukvarjati že kot otroci in to pri prostovoljnih.

  • blueone 21:16 23.avgust 2015.

    vse čestitke za tako dobre uvrstitve...kapo dol...super ste :-)

  • Mirko Švajger 18:48 24.avgust 2015.

    Janez 35 let sem delal v poklicni enoti in z tvojim komentarjem se ne bi strinjal ,ker ne poznaš dela enih in drugih in tipično slovensko ocenjuješ o plačah gasilcev pa sploh ne bi komentiral ,ker bi se zjokal

  • jakec1575 18:06 23.avgust 2015.

    Nasi gasilci so motor civilne zascite, tako ali drugace in jedro druzbene stabilnosti, ko pride do naravne nesrece. To me res veseli. Vsem prostovoljnim gasilcem, ki jim seveda to prostovoljstvo ni zgolj neko druzenje ampak tudi znak volje do druzbene ...prikaži več vpetosti in prevzemanja odgovornosti, en velik HVALA. vedno darujem za prostovoljce. Mislim tudi, da gasilci in resevalci ne bi smeli biti vkljuceni v placni sistem javnega sektorja. Ker so njihova specialna znanja druzbeno veliko bolj pomembna kot marsikatera uradna diploma. Vescine in iznajedljivost v kriticni situaciji ne mores ocenjevati po uradni izobrazbi. Delo v Sloveniji je povsem napacno ovrednoteno, ampak to je ze druga tema. Marsikdo je za tipkanja, ki so sama sebi namen vcasih ornk preplacan. Pa nisem gasilec, da ne bo pomote.

  • Papaja Popi 18:49 23.avgust 2015.

    To mi delaj.Odlični so.Tudi jaz menim, da gasilci in reševalci ne bi smeli biti vključeni v plačni sistem javnega sektorja.

  • jakec1575 21:06 23.avgust 2015.

    Ne mešam. Le nejasno sem napisal, ker so znaki komentarja omejeni.. Vem, da obstaja poklicna brigada, ki pa je prav tako precej na udaru. mislim, da si zasluzijo vec kot 21 razred. Kot resevalci in tudi policisti. Kot izobrazenec si ...prikaži več pluvam v skledo, ampak sem resnicno mnenja, da bi se morala bolj ceniti specialan znanja, ne pa splosna izobrazba v JS. Ker iskreno je razlika med diplomo inzenirja, matematika ali pa pedagoske in fdv-ja in prava. Tako v obsegu, kot v tehtnosti. Specialna znanja iz strokovnih poklicev pa sploh izginjajo, pa so se kako potrebna druzbi, ker so grajena na izkusnjah. 40-50 let. Ko gre elektrika ti app nc ne pomaga. razen, da poklices gasilca ali pa strojnika, elektricarja.

  • Janez_53 18:56 23.avgust 2015.

    Mešaš poklicne in prostovoljne gasilce, kar pa je vseeno razlika! Prostovoljni delajo z dušo in srcem za ljudi, potrebne pomoči, medtem ko pa so poklicni gasilci plačani za svoje delo in ni rečeno, da imajo enak odnos do svojega dela kot prostovoljci.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.