Slovenija
157 ogledov

Medicinske sestre, ki se ograjujejo od sindikata

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Klemen Šuligoj 12:30 08.november 2014.

    "Peticije ne pozna, komentira pa jo z besedami, da gre le še za eno medijsko bombico, ki ne bo nikjer rezultirala, saj druge opcije, kot da se v imenu medicinskih sester pogaja njihov torej reprezentantivni sindikat, preprosto ni."Kaj ...prikaži več se šopiri z neko reprezentativnostjo. V Sloveniji so štirje reprezentativni sindikati, ki združujejo medicinske sestre. Jelka M. je le ena od njih - IN NE EDINA. Je pa edina, ki se pogaja - pogaja o zniževanju plač. Njo je pa res treba ukinit.

  • mirko 18:35 07.november 2014.

    Izvirni vzrok za vse probleme v našem javnem sektorju je popolnoma zgrešen plačni sistem. Zaposlenemu v javnem sektorju se osnovna plača določi po delovnem mestu. Nato na to osnovno plačo vpliva opravljeno število ur, izmensko delo, nato delovna doba, razni ...prikaži veči dodatki kot so dodatek na izobrazbo (kar je velik nesmisel, saj je za to že pogoj za delovno mesto) in še in še. Ampak zelo malo ali skoraj nič, pa na njihovo plačo ne vpliva merilo-delovna uspešnost.

  • Hi5 12:01 09.november 2014.

    Ana, vsi občutimo krizo. Da ne bo pomote. Gospodarstvo jo je že precej bolj. Priporočam, da ne bo bolelo vseh v JS, da se dogovorite, komu gre koliko v JS. Če se boste, potem ne bo uravnilovke, se ...prikaži več pravi da ne bodo vsem enako rezali.Pričakovat, pa da bo gospodarstvo za vas opravilo še to nalogo, je pa smešna stvar. Na voljo je X denarja in sami se dogovorite kako in kaj. Vašim šefom odrežite plače, pa bo že veliko narejenega.

  • Hi5 11:12 08.november 2014.

    Kaj pa če mi zahtevamo odstop teh medicinskih sester?

  • maresem 12:39 08.november 2014.

    Kreten!

  • Ana Loznik 23:07 08.november 2014.

    Jelka Mlakar kot sindikalna "reprezentativka" ni našemu poklicu prinesla še nič dobrega! Ona vedno popušča! Vedno!

  • Ana Loznik 23:19 08.november 2014.

    dodatek na izobrazbo? Kje si pa to slišal? Delovna uspešnost je tudi v javnem sektorju. Ocenjen si po mnogih kriterijih, po katerih lahko napreduješ. Napreduješ pa lahko samo, če dobiš oceno 5. Vse ostali 4,3,2.... ostaneš v istem razredu. In ...prikaži več zopet, ne enači javne uprave z javnim sektorjem.

  • SiriuS 19:30 03.december 2014.

    Če zaposleni podajo ovadbo na sindikat zoper glavne sestre,ki jih šikenira,izvaja mobing,laže o njih,podtikajo se napake,... in sindikat glavne sestre kazensko ne ovadi oziroma je ne odpusti,pol res tu nekaj ne štima.Celo ko izjave izginejo in se vse pod preprogo ...prikaži več pomete,kot da se ni nič zgodilo,pol res marsikaj ne štima.Drugače pa ogromno pritožb,pripomb čez sindikatepo spletu je bilo umaknjenih zaradi EU sodišča o varovanju pravic.Sindikat pa rabi glasove glavnih sester,da ostanejo še naprej predsedniki,zato jih kazensko ne ovadijo.Vsak sindikat se je iz medicinskih sester norca delal. Nazadnje je neka predstavnica rekla,da so medicinske sestre nevarne pacientom.Očitno zaradi ljubosumja,ker imajo več znanja,kot pa nekdo s 7 stopnjo ali več.

  • Tupamaros 12:13 08.november 2014.

    Sindikati v Sloveniji še vedno delujejo po ukazu poveljstva iz ozadja in ni debate proti čemu, komu in kateri vladi se bodo bojevali. Na kakšen način? Vedno sledijo ukazom. Tako bo tudi naprej vse do spremembe delovne zakonodaje v smislu ...prikaži več normalnih političnih sistemov, kar pa slovenski ni nikoli bil. Brez kakršnekoli odgovornosti režirajo usodo države in njenega prebivalstva. Podpiram ograjevanje medicinskuj sester od impotentnega sidikata, ki skrbi le za svoje privilegije in apanaže. Štrukelj , Semolič in posedi naj javno objavijo svoje letne prihodke. Ne bodo. Niti slučajno.

  • Hi5 18:08 08.november 2014.

    Enako! Vsak, ki ima 5 minut časa in žuto minuto res ne more zahtevat odstop ministra.Delam v gospodarstvu in pri nas je še slabše - slabše plače, bolj izkoriščevalske razmere in ne zahtevamo odstop ministra. Tako da ne ...prikaži več jokat. Če je pa komu hudo, pa naj gre delat v zasebni sektor. Dobrodošli.

  • Ana Loznik 23:11 08.november 2014.

    Dragi Hi5, očiten si, da nimaš pojma o strukturi poklicnih skupin. Prvo! Krize nismo povzročili zaposleni v javnem sektorju (zdravstvo, policija, šolniki, gasilci). Povzročili so jo naši "gospodarstveniki" s prevzemi firm, pranjem denarja, utajo davkov! In če pogledamo trend: plače ...prikaži več v gospodarstvu realno rastejo, v javnem sektorju pa padajo že od leta 2009! In to kar propaganda poskuša, neti sovraštvo preko TVja, da ima javni sektor prevelike plače, je samo pot, da bodo lahko še več pokradli iz proračuna. Drugo pa, treba je razumeti, da prikaz povprečne plače v javnem sektorju je tako visok, ker imajo uradniki v javni upravi(!)-torej v državni upravi po najmanj 2500€ neto in več plače. Res je tudi, da so v javnem sektorju povečini zaposleni ljudje z visoko izobrazbo (pravniki, zdravniki, med.sestre, učitelji) zato je tudi plača višja... in pod črto: marsikje nekdo v gospodarstvu z srednjo stopnjo izobrazbe dosega toliko (ali več) kot v javnem sektorju (zdravstvo, policija, gasilci, šoln

  • Ana Loznik 23:17 08.november 2014.

    ...in pa to bi še rekla. Zakaj so v gospodarstvu tako nizke delavske plače, medtem ko si direktorji firm zidajo vile, imajo doma vozni park najvišjega razreda terencev, njihovi otroci prejemajo štipendije, brezplačno prehrano v šoli, v davčnih oazah pa ...prikaži več se polnijo sefi?! Javni sektor vam tega denarja gotovo ne jemlje! Ti zdravstveno zavarovanje plačuješ - in od tega se financira zdravstvo, a kaj ko zavarovalnice delajo dobičke, namesto da bi bolnicam plačevale za opravljene storitve?! ZZZS (Samo Fakin) je tisti, ki odžira denar in tebi pravico do kratkih čakalnih vrst. Preko davkov plačuješ tudi policijo, šolstvo, gasilce... ampak ti tega denarja ne dobijo, ker ga prej nekdo preusmeri drugam - ...naši politiki, ki brišejo sledi za sabo, dokapitaliziral si NLB - oz. je nisi, ker NLB tega denarja ni nikoli videla, plačal si račune tajkunom, ki jim nič niso pobrali, tebi so, njih pa so pustili pri miru. Javni servis (zdravstvo, gasilci, policija, šola) niso krivi za tvojo slabo plačo in da

  • Hi5 12:07 09.november 2014.

    Ana, jaz ne bi rad plačeval dodatnega davka zato, da bomo spet vzeli milijardo kredita zato, da bomo dali plače 158.000 zaposlenim. S tem, ko imamo manj denarja, se je treba sprijaznit tudi s tem, da bomo imeli manj zaposlenih ...prikaži več v JS in posledično slabšo oskrbo. Pač to je danes nažalost realnost. To nam mora biti vsem tudi jasno. Je pa to trenutna situacija. Gospodarstvo ne proizvede dovolj, da servisiramo vse skupaj na enak način, kot pred leti. Kako se bo pa vse uredilo znotraj JS, pa mene, ki dela v gospodarstvu, ne zanima. Razumeš?Ne jokat zato, ker neki birokrati v JS vlečejo večje plače kot bi morali. Reorganizirajte se pa na način, ki vam ustreza. Saj vi delate tam. Rezultat mora biti tak, da bo pač JS manj porabil. Enostavno.

  • Klemen Šuligoj 19:11 09.november 2014.

    delovna uspešnost v JS oz. v zdravstvu????? To pa je vic stoletja. Če bi si malo pogledali akte, bi videli, da so nam naši sindikati izpogajali zamrznitev napredovanj - in ta zamrznitev bo trajala očitno dlje, kot zadnja ledena doba.<br ...prikaži več />Medicinske sestre delovne uspešnosti nismo videle že od leta 2008 (od virantovanja dalje). Si pa res v gospodarstvu delijo ob koncu leta dobičke, namesto, da bi ta denar preusmerili v nova delovna mesta. To je point problema. Pa to, da se npr. zdravstveni denar ne zbira v isti "vreči" je tudi problem - si pač raje Vzajemna, Triglav in AS delijo dobičke od "zdravstvenega denarja" vseh državljanov. Bo temu sedanja vlada naredila konec???Je pa res, da smo v javnem sektorju vsakoletno ocenjevani (sicer nekateri le po simpatičnosti šefu in ne po dejanski učinkovitosti). Vendar to je le nepotrebna potrata papirja in časa šefov, ki to morajo delati - to so le ocene na papirju, ki se nikjer ne odražajo v denarju.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.