Avto
8004 ogledov

Menite, da znate z zagonskimi kabli zagnati motor vozila?

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mucek4 12:01 27.januar 2016.

    Če je akumulator "mrtev" (kot strokovno rečemo, da ga je kap) ga nobena stvar ne bo napolnila nazaj. Če je akumulator samo globoko izpraznjen (recimo pozabljene luči, itd) se prvih nekaj minut - ali celo ur - ne bo nič ...prikaži več polnil. Enostavno bo napetost narasla, polnilni tok bo pa nekaj mA. Šele po nekaj urah bo globoko izpraznjen akumulator oživel in se pričel polniti. Tako da 10 minut je včasih močno premalo.

  • marko30 08:14 27.januar 2016.

    Sam sm s poceni kabli užgal že na desetine avtomobilov... brezvezen članek, ki podpira slovenske ,marževske trgovce!

  • eosss 11:25 27.januar 2016.

    Seveda, sej tudi kabli z dovolj velikim presekom so lahko poceni, itak pa ne vžigaš avta takoj, ko priklopiš kable, ampak počakaš, da se ispraznjen akumulator najprej napolne in šele nato vžgeš avto, tako da večina toka za zagon pride ...prikaži več iz akumulatorja, ki je bil prej prazen in ne preko kablov iz drugega avta...

  • Žurnalček 12:27 27.januar 2016.

    Kakorkoli zopet nekaj novega . Do sedaj sem bil prepričan , da gre najprej - na - in šele nato +na + , pa tudi samo klema na klemo.

  • McClain 08:37 27.januar 2016.

    seveda, tudi jaz ze velike motorje, pac mora avto teci nekaj minut, da se malo napolni, nesmiselno je pa res takoj po priklopu poizkusati vzigati, sploh ce so kabli slabi. A to se ni razlog da kupujemoprofi kable ki jih ...prikaži več seveda naj ima AMZS, za 5x toliko denarja. Je pa hudič,če akumulator raznese, meni ga je že... V glavo,v mraku, bil sem 30cm oddaljen od njega, na drobne koščke se je razletel, lahko bi me ubilo, lahko bi bil slep od kisline. A ocitno sem oci ob blisku zaprl, predno je prislo v oci, v 10ih sekundah sem bil ze z obrazom pod vodo... Noro slaba izkušnja.Zgodilo pa se je, ker sem v avtu vozil komplet kljucev, takrat kupil se v avstrijski zamejski trgovini, iz katerega je nek verjetno slovenski frajercek sunil kljuc st. 13. Vzel sem 15 in vmes podlozil navaden kljuc od stanovanjskih vrat, pa se je nekje sop kljucev dotaknil ohisja akumulatorja ki je na tistem mestu slucajno prebijal in je slo vse v luft. Seveda bi moral nekje iskati originalen kljuc 13 in ne ga

  • Merkava4 18:42 27.januar 2016.

    Akumulator preveriš koliko je star..če ima 6, 7 ali več let greš in kupiš novega. Drugače ga dač na polnilec (sposodiš pri kolegu) in vidiš koliko časa dela...Potem greš v trgovino z akumulatorji in tam preveriš - če je sploh še mat.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.