Slovenija
34 ogledov

Ministrstvo bo ponavljalce kaznovalo okoli ovinka

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • girl36 12:24 26.april 2016.

    In tudi če delaš pri enem podjetju kot študent pa upaš na zaposlitev, ko diplomiraš, je to zelo redko. Ko izgubiš status, greš in pride drugi študent. Ali pa delaš naprej preko honorarne pogodbe. Kako si s tem kupiš stanovanje, ...prikaži več ustvariš družino, ne vem ...

  • Avatar Leon
    Leon 08:43 26.april 2016.

    Ministrstvo bo ponavljalce kaznovalo okoli ovinka.............če bi takšno prakso uveljavili že takrat ,ko je sedanja akademska srenja pohajkovala po univerzah,potem bi nas prikrajšali za takšne extreme kot jih imamo v parlamentu.

  • MK 09:16 26.april 2016.

    čimprej rdečkarske lenuhe in študentske funkcionarje in večne študente udart po žepu. če sem jaz lahko gradbeno naredu v 4+1 letih (tastar študij, ne ta pionirčkov) bojo pa tud oni fdv spacal....

  • Sandi 10:48 26.april 2016.

    Res je. Ampak močno dvomim da je kaj dosti takih v parlamentu, ki so študij (samostojno) zaključili. Prej bi rekel kupili.

  • Zverca 11:19 26.april 2016.

    To je ok in fer. Če ne končaš v roku, šolnina. S tem, da bi jaz še v celoti obračunala šolnino tistim, ki študija ne zaključijo, temveč 'študirajo' zaradi ugodnosti.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:38 26.april 2016.

    Zakaj rajš ne skrajšajte programe pa vržte vn za 2 let akademskosti v zameno za praktična znanja?

  • Tone Mihelčič 08:03 27.april 2016.

    Škoda da se ne uvaja plačilo šolnine za ponavljalce saj bi sigurno malo pomislili ali naj resno študirajo # brezplačno " Tako pa podaljšujejo status na račun davkoplačevalcev in ne počnejo nič Zato imamo ogromno " študentov " ki bodo ...prikaži večdo šli z študija kar v pokoj

  • Pepe007 09:31 27.april 2016.

    Prav bi bilo, da bi tisti, ki smo imeli možnost študirati, več prispevali za študij kot ostali. V mislih imam kak % pri dohodnini toliko let, dokler svojih študijskih let delno ne izplačam. Kdor je vlekel status, je dodatno obdavčen ...prikaži več pač dalj časa. Država je cel čas po tihem vzpodbuja status študenta, ker je slika brezposelnih tako veliko lepša. Malokdo v politiki lahko upa na obstanek, če v enem letu nenadoma brez dodatne zunanje krize pridela dodatnih 20.000 brezposelnih. Tudi v EU bi tak rezultat čudno gledali.

  • matermila 11:25 28.april 2016.

    Ja eden takih je un Čegevara,ki bi rad mel Venezuelo v Sloveniji.Iz dolgoletnega študija direktno v parlament,brez ene minute delovne dobe.Pa še bi se jih našlo.

  • girl36 12:23 26.april 2016.

    So se že kdaj vprašali, zakaj se toliko časa "študira"? Koliko prednosti imaš kot študent, ker povsod potrebujeo študente? Ko enkrat izgubiš status, si pač brezposeln brez možnosti pridobitve službe, ker imajo prednost študenti al pa hčerke, sinovi, nečaki ... ...prikaži več In seveda hočejo imeti vsi status v nedogled. Kar seveda ni prav, sem bila tudi jaz del tega.Ampak naj rešijo dejanski problem zaposlovanja in naj zaposlijo osebe z diplomo, da si pridobijo izkušnje, ne pa samo študentov, čeprav je to najceneje. Ampak ne bi smelo biti. V ZDA recimo imajo že med študijem pripravništva pri različnih podjetjih, ki jih pozneje tudi zaposlijo. A je kakšna boljša motivacija za dokončanje študija kot to? Neeee, pri nas so v prvi vrsti za službo študenti, z izkušnjami ali brez. In seveda vsi delajo med študijem, ker kako pa naj bi drugače dobil izkušnje? Potem pa si lahko z izkušnjami samo rit obrišeš.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:58 27.april 2016.

    Sam je pa mal razlike med tistimi ki se ne najdejo , si izberejo faks pa ugotovijo da so se zafrknl. Ni lahko vsakmu vedt katera smer mu bo ustrezala. Na informativcih ti tak ne dajo prave slike o tem. ...prikaži več Najbl veš če probaš. Na žalost. Na drugi strani imaš pa tiste ki izkoriščajo zarad ugodnosti kot je npr študentsko delo. Ko sprejemaš zakonodajo moraš imet oboje v mislih. Prvič ko se šolaš imaš lahko ugodnosti, naprej pa jih ne bi smel imet več. Nikakršnjih. Ampak mogl bi pa dat priložnost da če nekdo ugotovi da smer ni zanga da lahko večkrat spremeni smer. Seveda brez ugodnosti, in v primeru da ostane kej prostih mest po tem ko tisti ki prvič študirajo zasedejo mesta. Konec koncev več ne bi stal, odsekal bi te k se napajajo od koristi študentskega staža, pa več mladih bi lahko probal še kak študij in bi tako lažje našli prespektivo za prihodnost. Pač lahko smo strogi do mladih pa ne bomo pobiral davka od njih al pa jih zrihtamo pa bomo pobiral davke od plače.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.