Zdravje
7480 ogledov

Ministrstvo v nadzor izdajanja napotnic

Komentarjev 19
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • abfall 09:26 01.februar 2018.

  Neumnost. Družinski zdravnik bo pod stalnim pritiskom, da ne bo imel preveč "nepotrebnih napotitev" zato te bo do zadnjega pacal in ugibal kaj je narobe s tabo, ko bo prepozno pa te bo poslal specialistu. Prepozne napotitve se že sedaj ...prikaži več pojavljajo, potem jih bo samo še več. Posledično lahko to pomeni nepopravljivo škodo na zdravju posameznika ali celo smrt. Sprašujem se, ali lahko minister kazensko odgovarja, če vpelje ukrep za katerega se izkaže, da škodi zdravju ljudi?

  • Avatar Leon
   Leon 09:40 01.februar 2018.

   Prepozno napoteni in zdravljeni postanejo tempirane bombe ali pištole in nevarnost za vso osebje ! Kadar je pacient postavljen pred dejstvo ,da je zanj prepozno izbere prvo žrtev in ga popelje s seboj med angele .Spomnimo se smrti zdravnika v Izoli .

  • mph 12:52 01.februar 2018.

   Ja, ampak takrat je ravno nič krivega za tak sistem in odličnega zdravnika. Bi moral nekam drugam it.

 • Avatar Leon
  Leon 09:37 01.februar 2018.

  "Ob povečanem napotovanju na sekundarno in terciarno raven želimo zmanjšati delež neupravičenih napotitev. Izvajalci pa tudi drugi deležniki (npr. ZZZS) so nas pogosto opozarjali na visok delež neupravičenih napotitev oziroma neustrezno določenih stopenj nujnosti na napotnicah," pravijo na ministrstvu za ...prikaži več zdravje, ki ga vodi Milojka Kolar Celarc . Povejta kako je uspela ministrica pod nujno na UKC preko vrste z napotnico pediatra ?

 • jakec1575 09:18 01.februar 2018.

  Samo v KC vam je racunsko sodisce dokazalo za 70 mio nepravilno porabljenih sredstev mimo razpisa, na tako imenovane male vrednosti. Torej je sla polovica denarja prevec po izkusnjah teh malih narocil, ki jih izvajajo "prijatelji". Potem pa sparate na ...prikaži več zdravju ljudi. če bi znali zatesniti odtekanja, bi lahko placali vec specializacij in vec pregledov in cakalnih vrst ne bi bilo. Spet ministrstvo varcuje na zdravju ljudi, ceprav imamo eno najvisjih prispevnih stopenj v eU.

  • Avatar Leon
   Leon 09:44 01.februar 2018.

   V pravni državi to ni možno ! Seveda Slovenija je koruptivna država s krivosodjem ,kjer je vse možno .

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 11:39 01.februar 2018.

  najboljš da krepnem da ne bom v napoto zdravstvu, banda lopovska

 • Majazmaja 13:02 01.februar 2018.

  Danes je bila tema na Valu 202 rak trebušne slinavke, ki je slabo neozdravljiv prav zato, ker v ozdravljivi fazi ne povzroča težav in ga je težko odkriti. Neka zdravnica je rekla, da moramo težiti, pa čeprav gremo 10 x ...prikaži več na pregled in ne najdejo ničesar ... Zadeva je namreč ozdravljiva le, če jo odkrijejo dovolj zgodaj - ko še ni metastaz.

 • brencl 08:22 01.februar 2018.

  Lahko je ministrskim parazitom in nakladačem pametovati in daleč od ljudi sprejemati bebave ideje. Bolje bi bilo v kolikor bi povečali primarno mrežo ambulant družinske medicine in ne zavirali koncesionarstva. Tudi opremljenost in sam obseg dela onemogočata podrobnejše diagnostične preglede ...prikaži več - ultrazvok, EKG, ki bi se lahko izvajali že na tem nivoju. Samo potem bi na višjem nivoju zagnali halo zaradi upada poslov in "nelojalne" konkurence.

  • Avatar Leon
   Leon 09:47 01.februar 2018.

   @brencl .........kolikokrat si šel na ulico protestirat zoper takšen sistem ?

 • Avatar Leon
  Leon 09:46 01.februar 2018.

  @brencl .........kolikokrat si šel na ulico protestirat zoper takšen sistem ?

  • brencl47 09:01 02.februar 2018.

   Ti si verjetno eden tistih, ki tedensko postopajo okoli ljubljanskega sodišča in protestirajo ... !

  • Avatar Leon
   Leon 09:42 02.februar 2018.

   @brencl47.........TEŽKO JE TISTIM, KI SO SPREJELI OBLAST ZA RESNICO, NAMESTO RESNICO ZA OBLAST !

 • Avatar olor
  olor 14:29 01.februar 2018.

  Majazmaja, vprašanje v katerm ZD delajo zdravniki 7 ur. Ob 8. začnejo, delajo do 10. ure nato 45 mnut malice in končajo ob 14. uri.

 • batom 12:12 01.februar 2018.

  po mojih izkušnjah te osebni zdravnik pošlje k specialistu, da se te reši, da te ne rabi sam pregledovat, dajat nasvetov in iskat rešitev. itak te mora v petih minutah obdelat in vrečt ven iz ordinacije, drgač ne more it ob dveh domov.

  • Majazmaja 13:07 01.februar 2018.

   Ne zato, pač pa zato, ker zunaj čaka 40 pacientov, ki jih mora ena oseba pregledati v 7. urah. Potem vskočijo še urgentni in vrsta se podaljša. Problem je v premajhnem številu vpisnih mest na medicino in v tem, da ...prikaži več družinska / splošna medicina ni vabljiva za diplomirance. Ministrstvo ne naredi ničesar, da bi to spremenilo. Briga jih. Gre za težko specializacijo in eno najbolj zahtevnih del v zdravstvu. Sama nikoli ne bi izbrala specializacije splošne / družinske medicine ...

 • gogfra 21:05 01.februar 2018.

  Niso vsega krivi splošni zdravniki. Primer 23.12.2016 sem padel iz 4 m višine. Na urgenci so me zavrnili ker nisem bil polomljen. Dobil sem napotnico in ponovno obiskal urgenco. Po moji navedbi kaj me boli so slikali samo komolec in ...prikaži več opravili punkcijo. Kolena in gležnja pa ne saj ni zlomljen je bila ocena. Po večkratnih napotitvah k specialistu je ugotovitev poškodba kolena in sklepa ter imam že datum za operacijo gležnja za koleno pa še dobim datum. Kdo je tu kriv sam ali osebni zdravnik.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.