Slovenija
2568 ogledov

Miti in zablode o kolesarskih pravilih: Zaradi alkohola odvzem vozniškega izpita?

Komentarjev 14
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Johnny13a 10:38 14.avgust 2016.

    Kolesarksa hinavščina: Ko kolesar prečka cesto, kjer vozijo avto, naj avti pazijo nanj. Ko pešec prečka kolesarsko pot naj pešči pazijo. Skratka, kolesarji naj bi imeli kar vedno prednost? No, tega ne piše v zakonu. Pa zelo lepo bi bilo, ...prikaži več če bi policisti in redarji kaznovali kolesarje za divjanje v peš conah in za prekomerno hitrost na kolesarski stezi. Pa mimogrede: Vsak udeleženec v promet je dolžan skrbeti ne samo za svojo varnost ampak tudi za varnost drugih udeležencev, ogrožanje peščev ker slučajno stojijo na kolesarji stezi torej predstavlja ne samo prekršek ampak tudi še kaj...

  • Skippy 01:01 15.avgust 2016.

    Slovenci smo res posebneži. Nemci sploh nimajo kazni za pijane kolesarje, ker drugemu kot sebi pač ne morejo storiti ničesar. Slovenci vožnjo v nasprotno smer jemljemo kot hud prekršek (le kaj hudega se ti lahko zgodi, če nisi do konca ...prikaži več neroden), v Avstriji prometna signalizacija sporoča, da so kolesarske pač dvosmerne. Pač, iz počasnega vozila, kjer večina ne preseže 15 km/h, smo jih naredili, da so bolj nevarni kot vozniki formule 1.

  • tomaz 10:50 14.avgust 2016.

    Mene pa najbolj pogreje, ko na magistralki ovirajo promet, imajo pa vzporedno široko kolesarsko cesto, vendar je za njih "kao" preveč prometna in zasedena in zato vozijo po magistralki, da jih začetniki kolesarji ne ovirajo, sami pa ovirajo normalni promet ...prikaži večmet na magistralki....

  • tomaz 11:52 14.avgust 2016.

    Ja poglej, od Mojstrane do Trbiža in naprej do Podkloštra je urejena kolesarska pot. V Italiji in Austriji ne smejo kolesarji uporabljati na tej trasi drugih cest razen za dostop, pri nas se pa lepo furajo kar vsporedno po magistralki.

  • tomaz 14:49 14.avgust 2016.

    ja wsings...sam najprej postaviti ustrezne znake na osnovi katerih bi jih lahko kaznovali...tako jim pa nič ne moreš, edino pošricaš jih lahko z tekočino za brisalce, k mim pelješ...

  • Kolesar___777 17:21 14.avgust 2016.

    Ko pešec pomotoma zaide na kolesarsko stezo , se mu jaz previdno približam in pocingljam z zvončkom , takrat se mi le ta dostojanstveno umakne !

  • KOJAK 22:14 14.avgust 2016.

    Drugič samo nastavi komolček... pa boš ti ujel Pokemona!

  • Avatar Leon
    Leon 18:37 16.avgust 2016.

    Obvezna obravnava kolesarjev s strani policmanov in redarjev 3+1 je pravo razmeje . Ob spominu na obravnavo mlade kolesarke na prešercu jih ne morem več jemati resno .

  • kapibara 20:36 16.avgust 2016.

    Od pešcev edina korist... ko jih ni na kolesarski stezi.. so na dopustih..

  • anonymous0123 10:11 14.avgust 2016.

    kr zmišlujte si... v zakonu jasno piše, da mora kolesar na kolesarski stezi upoštevat bodisi semafor na katerem je kolesar oziroma v primeru da le tega ni mora upoštevati semafor za pešca. če ste novinarji bi lahko tut sami kej ...prikaži več preverl in ne kr vse verjel in potem še zavajal. pa še neki kolesarji morjo dat prednost pešcem ki želijo prečkat kolesarsko zgolj tam kjer je prehod označen tudi preko kolesarske steze... drugod pa morjo pešci preverit da ne ovirajo kolesarjev...

  • wingspan15 11:45 14.avgust 2016.

    Mogoče bi bilo dobro kaznovati tudi nesramnost kolesarjev. Včerajšnji dogodek na sprehajalni poti ob Bohinjsekm jezeru, ko se je kolesar, medtem ko je dobesedno prinorel, da ne omenim, da kljub temu, da je bilo veliko mamic z vozički in ostalih ...prikaži več sprehajalcev, ni zmanjšal hitrosti niti malo. Je pa kričal nad sprehajalci, kot npr. naj se mu pokemoni umaknemo. Sprašujem se, ali je sploh še kaj športne kulture.

  • Bozidar.Frelih 08:15 14.avgust 2016.

    V primeru, da je kolesarska steza speljana mimo semaforja, pa semafor kolesarjev ne vključuje.Aha, zdaj mi je jasno zakaj kolesarji ne upoštevajo semaforjev. Ker semafor ne stoji na sredini kolesarske steze.

  • kapibara 16:43 14.avgust 2016.

    Pešec na kolesarski stezi je res problem kolesarja (če ga zbije ima samo škodo na kolesu ).. pešec ja pa v tem primeru problematičen..

  • kapibara 20:35 16.avgust 2016.

    Maš pa srečo.. to se na Miklošičevi redko zgodi.. Je pa res, da sem v sled cinglanja pešcem,ki imajo večinoma "porobleme" z gsm in ne gledajo, kje se gibljejo, zamenja že DVA cinglna..

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.