Slovenija
1019 ogledov

Mladim s fiktivnim statusom bo odklenkalo

Komentarjev 11
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Gigiiinjo 11:02 20.marec 2017.

    tako bom rekel. a se sploh zavedate koliko mladih bo potem pristalo na borzi oz na socialni? a resnično mislite da bodo zaradi tega delodajalci začeli zasposlovat? ker če ja, potem mi dajte to kar jemljete ker mora biti ...prikaži več ena fina stvar da živiš v taki iluziji.preprosto bodo naredili da bo namesto enega ki je nonstop delal dali pač dva ki imata šolo in lahko delata ravno 2-3 dni na teden.tisti ki pa je delal do zdaj pa mu druga ne bo preostalo kot da gre na socialno. ker službo brez vez je praktično nemogoče dobiti.s tem bodo naredili še sranje državi ki bo morala dati (se grem stavit da tu gre cifra tudi čez tisoč) tem mladim socialni prispevek.. kdo bo tukaj potem profitiral.ne razumem tega. kaznujmo če tako sprejebane mlade ker se pač znajdejo in HOČEJO in MOREJO delat.

  • mirac 19:09 20.marec 2017.

    Edino pravilno. To bi morali narediti že veliko časa nazaj. Če si študent - študiraj. Danes so kadrovske, državne, Zoisove in ne vem kakšne še štipendije. Eni pa kar "študirajo in študirajo", pa jim nikakor ne gre.... Se bo malo ...prikaži več skristaliziralo, kdo je za študij in kdo ne. Ne se zgovarjat, da morajo delat, če hočejo študirat. .. Tisti, ki resno študira, bo v predavalnici, ne pa na kofetkih, pa vsepovsod ... pa tudi avta ne rabijo takoj, ko gredo študirat ...

  • Presvetli 14:50 21.marec 2017.

    Giginjo,ne nikar ni bolje.Saj to izkoriščajo delodejalci in s tem prišparajo veliko denarja. Ti pa nikol ne boš dobil stalne zaposlitve,ravno zaradi tega,zaposlovanja preko študenta!To kar oni nakladajo v zvezi z tem,da je njim približno vseeno sploh ni res! Dal ...prikaži več ti bom samo en primer! Mene zelo moti ,da v večini lokalov z hrano strežejo že skoraj sami študenti!? Postrežba je izredno slaba,odnos do strank še slabši! Ti se lahko pogovarjaš in deluješ tako v študentskih menzah,nikakor pa se nemoreš tako obnašat v neki resni restavraciji! Mogoče ti sedaj tole se bo še zdelo tralala vendar čez nekaj let boš videl,ko boš želel z ženo it nekam na resno kosilo,kaj sem ti povedal! Ta zakon je narejen točno za določen sloj ljudi,z določenim namenom in potrebno ga je čimprej spremenit

  • jakec1575 09:01 20.marec 2017.

    naj se napise ime direktorja firme s 1000 zaposlenimi, ki ni sposoben redno zaposlovati in projektirati zaposlovanje za naslednjih 5 let. Tak nima kaj tankerja vozit.

  • svašta 10:14 20.marec 2017.

    isto je bilo pri meni..delala v podjetju s 1.000 zaposlenimi več kot 2 leti prek študenta..ko sem diplomirala, mi ''nikakor'' niso mogli ponudit pogodbe, lahko so me zaposlili le prek agencije...ko sem bila tam 3 mesece prek agencije, pa je ...prikaži več po političnih vezah priletela cvetka takoj za določen čas + dosti višja plača...

  • Presvetli 10:57 20.marec 2017.

    Zanima me,samo kako dolgo boste potrebovali,da boste ta zakon kateri sedaj velja spremenili.Tisti kateri je predlagal ta obstoječi zakon, je lahko imel samo osebne interese ali pa klientelistične interese.Zakon o fiktivnih vpisih so določeni konkretno izrabljali! Predvsem šole, saj dobivajo ...prikaži več od države denar po številu vpisov! V Mariboru je šola SERŠ za katero vsi srednješolci vedo, zakaj se pri njih vpisat in nebo nikakršnih problemov.Kljub temu,če ne hodiš v šolo!Gre se samo za denar ,pri tem zakonu!

  • Gigiiinjo 11:08 20.marec 2017.

    vsaka večja firma ti bo to rekla :) ista izkušnja.

  • Gigiiinjo 11:08 20.marec 2017.

    in še. resnično me zanima zakaj 'vojna'' kot ste sami napisali proti temu?

  • Gigiiinjo 19:15 20.marec 2017.

    tisti ki nočejo študirat po večini delajo kot da imajo normalen šiht..a ni to bojše da delaš preko študenta kot pa da si na socialni? a ste res tako neumni pizdo al kaj? in ni to da morejo delat ...prikaži več če hočejo šudirat. nekateri hočejo samo delat in preživet pa drugače ni variante da bi službe dobli...

  • miki1234 15:12 20.marec 2017.

    vse one stare voluharje, ki so zreli za penzijo upokojit. ne pa da se vlačijo po javnih ustanovah in kradejo tako delo kot denar. žal mi je, ampak z zastarelim znanjem in nazori ne delajo koristi družbi, ampak samo škodo. ...prikaži več pa se bo rešila marsikatera težava v tej državi.

  • samo.jst 07:18 21.marec 2017.

    Največja neumnost je, da se še vedno upravlja študentsko delo preko zasebnikov namesto da bi za to skrbel zavod za zaposlovanje. Poleg večje urejenosti in nadzora, bi država pokasirala še miljone ki se danes stekajo v takšne in drugačne podmladke. ...prikaži več Sicer bi bilo to potrebno storiti že pred deset in več leti, vendar bolje pozno kot nikoli.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.