Slovenija
1114 ogledov

Mučenje živali? Od 22 glav goveda 8 poginjenih

Komentarjev 42
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:39 13.marec 2023.

    Pa kaj takega mučenja res ne vidijo sosedje, mimoidoči,...? Kje so inšpekcije in ustrezni orgrani, da bi mučitelje živali kaznovale, najbolje kar z enakim mučenjem.

    • mph2 20:09 13.marec 2023.

      Točno to, tega gnoja bi morali s ketno k truplom živalim pritrdit do konca.

  • robi2107 02:02 14.marec 2023.

    Taje stvari se bodo dogajale tako dolgo, dokler bodo sodišča zanje dosojala bagatelne kazni. Niti eden se v tej kurčevi drzavi ni usedel zaradi mučenja živali, čeprav je predpisana tudi zaporna kazen in čeprav je živalim povzročal še tako trpljenje. ...prikaži več To je norčevanje in žalitev za vse tiste, ki nam ni vseeno za nemočna bitja, ki so na milost in nemilost prepuščena človeški krutosti in sadizmu. Bo treba vzeti pravico v svoje roke, če se je sodišča branijo.

  • leonardo 07:21 14.marec 2023.

    Berem komentarje in mi ne da žikica, da ne bi povedal svojega mnenja. Torej najprej. Ne vem, če je verjeti statistiki, da ljudje " požremo" toliko kg mesa na mesec? Tudi jaz sem ljubitelj živali in se z marsičem ne ...prikaži več strinjam v vzreji , ne smem pa pomisliti, kako malim piščančkom zavijajo vratove. Torej tudi jajc ne bi smel uživati. Občasno pojem kakšen manjši košček mesa, takrat ko mi telo pove,(tako je rekla moja mama) da ga potrebujem. Sedaj pa k tistemu kar sem hotel povedati in vprašati.

    • leonardo 07:27 14.marec 2023.

      Prebavni trakt se precej razlikuje od rastlinojedca do uživalca mesa. Nekaj dni nazaj pa sem prebral ( ne vem pa če je res), da marsikdo preneha z vegetarijanstvom zaradi potrebe po živalskih proizvodih????Imamo pa tu še vegane, ki pa sploh ...prikaži več ne vem kako preživi samo z zelenjavo?Čeprav robi pravi, da je zdrav s celo familijo vred po toliko letih vegetarijanstva, ne vem komu bi verjel?

    • robi2107 08:29 14.marec 2023.

      Si me zamesal z burjo. Jaz ga res ne jem in res mi nič ne manjka, nisem pa vegan. Jem jajca in mlečne stvari. Žena pa (ponovno) jè kadavre in tamalo (12) sili z njimi, čeprav mala pizdi. Jaz bi ...prikaži veči tamalo podprl, samo ji pravim, da dokler ne je drugih stvari, bo pač mogla jest meso, ker od zraka in cukra ne bo zrasla. Zbirčna metka, kot je. So pa pri mojem bratu vsi trije vegiji in so isto vsi zdravi. Za meso lahko mirno zatrdim, da ga ob vsej tej drugi hrani ne rabimo, ker se da živalske ...

    • robi2107 08:31 14.marec 2023.

      ... beljakovine nadomestiti z rastlinskimi, tudi mikrohranil je drugje dovolj. Za veganstvo, se pravi tudi nič jajc in mleka, he treba pa že kar precej vedeti o prehrani, da telo dobi vse kar rabi.

    • robi2107 08:35 14.marec 2023.

      P.S. pod zelenjavo spadajo tudi stročnice in notri je boga in pol. Pri meni so poleg jajc glavni vir beljakovin in mi mišice dobro služijo. Vozim bajk na klanec brez težav, hudo dolge ture, fizično sploh nisem švoh, imam pa 50+.

    • robi2107 10:25 14.marec 2023.

      P.S. kar se tiče fiziologije: ljudje smo imo vseeno bolj prilagojeni na rastlinsko kot na mesno hrano. To smo začeli bolj resno uživati takrat, ko smo odkrili ogenj. Surovo meso za nas ni ravno primerna hrana in tudi zobje niso ...prikaži več preveč primerni za trganje. Tudi telesno nismo preveč sposobni dobiti meso na križnik. Nismo posebej močni ne hitri. Do mesa lahko večinona pridemo le zaradi naše zvitosti in pameti. Seveda tudi trave ne moremo jesti, ker nimamo vampa kot prežvekovalci in od tega ne bi..

    • robi2107 10:35 14.marec 2023.

      ... imeli nič. Drugo zelenjavo pa že. Da ne govorim o sadju, semenih, oreških. Pa seveda insekti, črvi in druge živali, ki se jih da pobrati in ne zahteva dosti truda, da pridemo do njih. Iznajdba ognja je stvari precej spremenila

    • Burja 17:43 14.marec 2023.

      Leonardo V moji družini nihče ne konzumira mesa, jajc.. 26 let sem vegetarijanec, zadnjih pet let vegan, no ne ravno vegan, ker zadnje leto po prebolelem covidu porabim kakšno žlico medu. Ni neke posebne razlike v jedilniku v veganski prehrani, ...prikaži več vse se dobi od dobrih jogurtov, sladoledov... z druge strani od pic, pašte do nešteto namazov vseh vrst. Sploh ne razumem, da se nekdo, ki je pričel z nemesno prehrano, obrne nazaj k mesu.

    • Burja 17:45 14.marec 2023.

      ....kvečjemu slisim izjave v smeri ( škoda, da nisem prej spoznal svoje zablode glede hrane)

    • robi2107 17:58 14.marec 2023.

      @burja Kar se tiče teh nadomestkov, ki imitirajo mesno hrano, se jaz rajši držim natur in čim manj predelane hrane. Prisegam na osnovna živila in mi je vseeno, če niso imitacija mesa oz. mesnih izdelkov. Tako da se razne vegi ...prikaži več hrenovke in salame skoraj ne znajdejo več na jedilniku. Zato pa veliko stročnic, sadja, zelenjave, semen, oreškov, pa tudi jajc in mlečnih izdelkov. Glede jogurtov bi sicer preferiral veganske, vendar priznam, da me odvrne visoka cena. Druga nemesna hrana pa ni draga oz. je

    • robi2107 18:00 14.marec 2023.

      čisto primerljiva, če ne cenejša. Delikatese pa so bile vedno drage. Mesne ali nemesne.

    • Burja 18:13 14.marec 2023.

      Robi..Drži, govorim samo, da ni prav nič odrekanja v smislu " raznolikosti " kot si ljudje predstavljajo. Zame ni boljšega od ajde, leče, riž, domač kromir , se pa najde občasno kakšen pohanček, hrenovka zraven, priznam sem grešnik😁.

    • robi2107 18:27 14.marec 2023.

      Popolnoma se strinjam s tabo, burja. Pri nas se sicer ob priložnostih pocrkljamo z indijsko. Ko sem bil tam, sem v celem mesecu samo 1x jedel pico in zahodnjaške hrane nisem niti malo pogrešal. Sicer ja, kakšen šnicelj iz sejtana ...prikaži več tudi jaz občasno ruknem, čeprav res redko. Je pa zato tofuja kar precej. Ga zmečem v solato iz stročnic (leča, fižol, čičerika), pa čebula, bučno olje, kamut ali pira v zrnju... Liga. Poceni in najem se ful, nikoli pa se ne počutim nažrt. Kakšen kruh me pa napihne.

    • Burja 19:42 14.marec 2023.

      Ma, kombinacij kolikor hočeš. Evo danes za kosilo. Juha, za tem, ajda z omako + mariniran tofu, domač motovilec iz vrta. Malo kasneje posladek, veganska palačinka z arašidovim maslom. Z malo truda in volje, se najde vsak v veganski prehrani, ...prikaži več brez da bi mu karkoli primanjkovalo. Res pa je, dokler človek ne dozori in ne preklopi svoj etično, moralni kompas, bo njegov pogled ostal stisnjen v okvirje stare in ovenele tradicije.

    • robi2107 20:00 14.marec 2023.

      Word!!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 18:03 13.marec 2023.

    Dokler bodo obstajale klavnice, bodo obstajala tudi bojišča.. ...Tolstoj..

    • Burja 18:57 13.marec 2023.

      Dejal je tudi.. Če čutite bolečino, ste živi. Če čutite bolečino drugih ljudi, ste človek.

    • mph2 20:08 13.marec 2023.

      Čisto mimo tokrat. Klavnice so žal nuja, ni bolj zdrave hrane za človeka kot je meso (pa jajca in to), tako smo se pač razvijali milijone let. To v zgornjem primeru pa je zločin, ta bi lahko imel krdelo psov ...prikaži več doma vseh izstradanih. Očitno gre za moteno osebo, ki je že imela dosti na grbi v preteklosti. Take probleme bi delno ublažila res poštena kazen za tiste, ki niso izvajali preventivnih problemov, ko so poznali zgodovino.

    • Burja 20:21 13.marec 2023.

      Nobena nuja niso, saj ponekod že tisočletja poznajo nemesno prehrano. Samo izkrivljena " tradicija" prinaša besede " kri je potrebna za preživetje". Res je, po večini že milijone let živimo na temeljih krvavega nasilja, a pravo življenje teče mimo nas, ...prikaži več kot lepe sanje, ki jih nikoli ne pričnemo živeti.

    • mph2 20:26 13.marec 2023.

      @burja, ne obstaja v zgodovini. Pa ne samo zaradi B12. Kaj pa je ogromna poraba ogljikovih hidratov naredila Egipčanom pa je tudi znano, ena najbolj bolnih civilizacij ever. Nešteto dokazov, ne samo zaradi izotopov. Kjer je bilo kmetijstvo predominantno je ...prikaži več sledilo poslabšanje zdravja vseh članov. To se točno ve. No, še ta mimogrede, 30 let vegetarijanstva mi je naredilo postopno ogromno škode in posledic na zdravju. Večina popravljena na obratno od tega hrani.

    • Burja 20:59 13.marec 2023.

      Ne obstaja v zgodovini??? Določene skupine v Indiji prakticirajo nemesno prehrano tisočletja. O tem je govoril Buda pet tisoč let nazaj, Jezus dva tisočletja nazaj. V moji družini smo vsi brez mesa že desetletja, prav tako, lahko rečem že odrasla ...prikaži večla otroka.Človek vidi, kar želi videti in skladno s tem sprejema odločitve. Če bi razumel duhovnost, bi vedel na čem temelji naše zdravje in mimo tega dejstva ne more nobena človeška " filozofija".

    • mph2 23:10 13.marec 2023.

      Eno je domišljija, drugo je realnost. Ne samo B12, ki je življenjsko nujen, v rastlinah manjka ali pa je res v mikro količinah a1, d3, k2, EPA+DHA, heme železo, ...Ko že omenjaš Indijo bi se morala pozanimat, kaj je res ...prikaži več in kaj ne. Ja, prakticirajo veganstvo, če so meso, jajca, ribe, vegi. Zanimiv članek od BBC-ja o realnosti. https://www.bbc.com/news/world-asia-india-43581122

    • robi2107 01:20 14.marec 2023.

      Burja, podpišem.

    • robi2107 01:41 14.marec 2023.

      Mph, kaj boš pa rekel na to, da sem imel ob zadnji krvni sliki 160 pmol/L vitamina B12 nad zgornjo mejo, ki je 569? Pa Fe skoraj na zgornji meji (25 od 28)? Pa sem vegi 30 let? Ena sama ...prikaži več vrednost ni prakrično izstopala, razen B12.

    • robi2107 01:52 14.marec 2023.

      Mph, ti vztrajno mešaš mesožderstvo in low-carb prehrano. Low carb je lahko tudi brez mesa. Pac iz maščob in proteinov nemesnega izvora (proteini so v mleku, jajcih, stročnicah, maščobe v mlečnih proizvodih, čeprav niso priporočljive, ker so nasičene, jajcih, semenih, ...prikaži več oljih, oreških). Če pa k temu dodaš še ribe, pa sploh ni panike. Rdeče meso pa je krvavo. Dobesedno in figurativno. Rezultat brezobzirnega izkoriščanja in trpljenja živali. Zato sem se mu tudi odrekel in ni mi žal. Drugačna možnost

    • robi2107 01:52 14.marec 2023.

      .. tame sploh ne obstaja.

    • robi2107 02:30 14.marec 2023.

      Še to: pred ww2 so meso jedli na kmetih bolj na vsake kvatre. Ob nedeljah kakšen majhen košček, rezino gnjati ipd. Pa so bili veliko bolj zdravi, kot so ljudje danes. Nobenih civilizacijskih bolezni. Ok, te so predvsem posledica preobilnega ...prikaži več žretja, preveč kalorične hrane in premalo gibanja, ampak v vse to spadajo tudi nenormalne količine mesa, ki ga danes folk poje. Še nikoli toliko.

    • Burja 17:04 14.marec 2023.

      mph2. Res je, generalno živimo v navidezni "realnosti", kjer domujejo razna zgrešena prepričanja o prehrani človeka. Imamo nešteto shem, kaj in kako. Podobno kot neskončne vede o smislu oz. nemenu našega obstoja. Ne razumem, kako naj bi ti vegetarijanstvo pustilo ...prikaži večo posledice, saj ta način prehranjevanja pokriva vse, kar potrebujemo. Omenjaš določene vitamine, a že par klikov dematira tvoj dvom od k2, d3, železo...

    • Burja 17:12 14.marec 2023.

      Glede Indije.. Dzainizem je star nekje 4000 let in prakticirajo strogo vegetarijanstvo, celo nekatere ratline so izvlečene iz njihove prehrane. Ja famozni b12, ki ga proizvajajo samo bakterije in posledično nima povezave z mesom, ma, a je smiselno nadaljevat argumentiranje??

    • mph2 18:02 14.marec 2023.

      @robi, mislim, da smo že enkrat na to temo. Očitno nimaš sploh razčiščenih mnogih pojmov. Če si vegi 30 let potem lahko samo napišem, če bi ljudje se lahko pogovorili z verniki, ne bi bilo vernikov. Nima veze ali vegi ...prikaži več verniki ali verniki v bogove. Keto, do 20 g hidratov na dan, cca 75-80% iz maščob, razlika proteini. Hidrati so še enkrat v gramih. Tako stanje te spravi v prehrambeno ketozo. Imaš "dirty" keto, kjer te ne briga vir maščob, in zdravo. Carnivore=keto, kjer ni nobenih rastlin. Pika.

    • mph2 18:05 14.marec 2023.

      Pa še ta, mimogrede, prva 3 leta cca sem bil vegetarijanski keto z malo mesa in rib, ... že to mi je sicer odpravilo sladkorno, zdaj imam 4.5 večinoma, hba1c pa okrog 5. Tudi zamaščena jetra so bila bistveno boljša. ...prikaži več Na carnivore sem šel za test in ugotovil, da se počutim še drastično bolje, vse se mi je še hitreje popravljalo, presenetljivo po 30+ letih zlorabe na račun vegetarijanstva in veganstva. Te ne zanima, vseeno dr. Antony Chaffee: https://www.youtube.com/watch?v=a_zSIpUjfS4&t=3s

    • robi2107 18:10 14.marec 2023.

      Sva, zato pa niti ne bi pogreval. Ker kar nočeš razumeti, da ni samo meso keto, ampak je to vsaka low-carb hrana. In če ta bazira na mlečnih izdelkih, jajcih, rasltinskih beljakovinah.... je to še vedno keto, ker je OH ...prikaži več komaj za vzorec. Da je mesožderstvo keto brez rastlinskih beljakovin, pa itak nikoli ni bilo sporno in tega nisem nikoli zanikal. Saj to je menda vsakomur jasno. Če si tako me razumel, se nisva dobro razumela. To modrovanje z verniki je pa mimo. Isto lahko jaz rečem za zagrizene

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 18:11 14.marec 2023.

      Mater komplicirate...Če imamo tretjino Indije vegetarijanske in najbolj dolgoživa ljudstva kot so Hunze, ki samo izjemoma (dvakrat letno ob praznikih) uživajo nekaj piščančjega mesa., potem pametovanje okrog tega ali rabimo meso v prehrani seveda odpade...Razen, če bi se radi prerekali ...prikaži večli o oslovi senci..Da ne naštevam znanih športnikov veganov..Ali intelektualcev..

    • robi2107 18:15 14.marec 2023.

      .. mesojedce. pa ne bom, ker nočem biti nesramen. Si pa sicer že sam ugotovil, da je vegi keto lahko isto OK kot tvoja mesojeda varianta. Jaz mesa iz etičnih zadržkov pač ne morem jesti. Ne morem, pa da ga ...prikaži več jebeš. In tako mi čisto ustreza. Glede cukra pa tole: že en daljši sprehod ti ga lahko spravi na normalo, če nisi ravno hud cukeraš. En dober trening ga meni zniža tudi na 3,5. Tvoj problem ni bil ta, da si bil vegi, ampak da si kot vegi preveč baziral na OH. "Zdrave" žitarice pa ta jajca. Ki

    • robi2107 18:16 14.marec 2023.

      .. so v resnici larifari. Sam cuker. Če bi jedel plain otrobe z navadnim jogurtom in malo sadja, garantirano cuker ne bi šel gor, ker imajo vlaknine nizek GI, pa če maščoba v jogurtu zavira skok cukra.

    • robi2107 18:17 14.marec 2023.

      Lu.ckyss, takoj podpišem. Isto trdim sam.

    • mph2 16:02 15.marec 2023.

      lucky, robi, ... v indiji na veliko jejo meso, sem nedolgo nazaj postal obširen članek bbc, najmanj cvd, raka, sladkorne ... imajo ljudstva, kjer je osnova prehrane lov, nekaj nabiralništva. dokler se ne preselijo. @robi, zelo jasno sem ti razložil, ...prikaži več kaj je keto, kaj je carnivore, kaj je dirty in clean keto. Zelo jasno.

    • Avatar lu.ckyss
      lu.ckyss 16:56 15.marec 2023.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism_by_country

    • robi2107 19:45 15.marec 2023.

      mph, prav na veliko ne. Niso vsi vegiji, to zagotovo drži. Je pa vegijev ogromno. Toliko, da te recimo na notranjih letih takrat, ko servirajo hrano, vprašajo "veg or non-veg". Vem, kaj govorim, ker sem bil tam. Glede terminov, ki ...prikaži več jih omenjaš na koncu odgovora, pa ne bi dalje modroval, ker je vse jasno. Vsaj meni in ne od včeraj.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.