Slovenija
109 ogledov

Na 400 tisoč računov bo kapnilo povprečno 228 evrov

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • marialorca 16:32 01.junij 2017.

    ****** Na 400 tisoč računov bo kapnilo povprečno 228 evrov *****Upam, da to "NAVDUŠENJE" pravilno razumem. Najprej so nam celo leto vsaki mesec "vzeli" prevelik davek (s tem gospodarili), ko smo jih prepričali, da naj vrnejo, to naredijo ...prikaži več čez pol leta "brez zamudnih obresti" .... Ampak, s tem se še lahko sprijaznim, saj je SLOVENIJA MOJA DEŽELA. Kaj pa EU? Menda ji mesečno nekaj nakazujemo, oni pa nam VRAČAJO NAŠ DENAR, če naredimo uspešen projekt TIR2 in podobno.

  • miho 10:45 01.junij 2017.

    Po vsem razvitem svetu poznajo vračila dohodnine, ker je dohodnina socialni korektiv (in zaradi tega v večini držav progresivna), marsikje pa so priznane tudi različne davčne olajšave za ljudi, ki imajo posebne izdatke (pri nas npr. za otroke, za otroke ...prikaži več s posebnimi potrebami, za vplačilo v dodatno pokojninsko zavarovanje,...) in vse te olajšave se zdaj na koncu leta upoštevajo in poračunajo... Poleg tega nekateri so bili zaposleni samo del leta, so plačali polno akontacijo dohodnine, v preostanku leta pa niso bili zaposleni in je torej njihova letna dohodninska osnova prenizka za znesek dohodnine, ki so ga plačali in imajo pravico do vračila. Kaj je tu spornega?

  • Avatar praufo
    praufo 12:26 01.junij 2017.

    glede na napisano ti lahko rečem samo to, svaka čast, ti si rojen birokrat in slovenija je pravo leglo birokracije, kjer se komplicira do nezavesti ... kakšni socialni korektiv, če bi bilo tako, bi moral biti hruh za nekater bolj ...prikaži več obdavčen, za druge manj, to to je socialni korektiv, čeprav ga bogatun prav tako malča, kot pa siromak, ampak za vse je isti ddv in enake trošarine in še kaj ... no največja bedarija je pa "akontacija dohodnine" ... analogija s tistim kar sem napisal, torej kupiš izdelek, ga plačaš z ddv-jem, dobiš prihodek, plačaš davek državi in basta, ne vem a je to tako komplicirano (za birokrate še kako, ker za njih je življenje ustvarjanje dela, ki nimkomur ne koristi)

  • Avatar praufo
    praufo 09:53 01.junij 2017.

    spominjam se, da so nam govorili "cesarju kar je cesarjevega", v srednjem veku v dobi fevdalizma in tlačanstva so baje kmetje plačevali desetino ... moram priznat, da nikjer nisem zasledil, da bi cesarji, kralji ali grofje komu kaj vračali ... ...prikaži več ko plačaš, plačaš, kaj je za vrnit? ... se pa strinjam je to odlična iznajdba za slovenske birokrate, da opravičijo svoje delo (lar pur lar) ... ŽIVELA BIROKRACIJA!

  • bP 13:21 01.junij 2017.

    Še pomnite tovarišiV Jugi ni bilo napovedi in plačila dohodnine. Zajebani komunisti.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.