Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
9 ogledov

Na čigavi strani boste v sredo?

Komentarjev 6
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • hrenroman 20:48 17.april 2012.

Niso problem visoke plače v javnem sektorju, problem je, da si jih nekateri ne zaslužijo. Med nezaslužnimi niso snažilke, vzdrževalci, medicinske sestre, policisti, gasilci, učitelji,... ampak ministri, poslanci, sodniki, uradi, direktorati, agencije,...,...

• babi 21:43 15.april 2012.

Ljudje smo proti stavki....kako naj realni sektor stavko podpre, če so ljudje v javnem sektorju mirno gledali, kako so delavci izgubljali službe, niso dobivali plač, regresa, nadomestil za na delo....za njih se niso zmenili sindikati, politika, razen humanitarnih organizacij...Ljudje v ...prikaži več javnem sektorju pa so redno dobivali plače, imeli zagaranirane službe, ker se jih pač ne da odpustiti kar tako....kako lahko ga. Tjaša iščete podporo teh ljudi????Istočasno še niste sprejeli dejstva, da je država v globokem d.....u, vi pa govorite o histeriji politike, verjetno ste bili premladi, da bi dojeli, da se nam je to že dogajalo v prejšnjem sistemu, ki nas je prekomerno zadolžil...Sama z možem sva upokojenca, mož bo dobil mali regres, jaz nič, ker presegam za nekaj evrov cenzus, ampak se zavedava, da je to le majhen doprinos za dobrobit države. Ko govorim z ljudmi, boste s stavko in poslednično delanjem škode postali osovraženi del prebivalstva, to pa ne bo naredila politika, ampak sindikalni li

• babi 21:53 15.april 2012.

...liderji, ki jim slepo sledite. Če bi se malo poglobili v parket varčevanja, bodo tisti z višjimi prejemki plačali več. Bremena so pač enakomerno porazdeljena, se pa strinjam, da bi morali zarezati tudi v "izredne pokojnine", ki niso posledica vplačevanja ...prikaži več prispevkov. Te so posledica raznih nagrad, "izjemnih dosežkov", dobivajo jih člani SAZU, seznam najdete na njihovi spletni strani. Zanimivo koliko jih je in kdo so....ravno tisti gospodje se najbolj upirajo vsakršnim spremembam, ki bodo morale slej ko prej doleteti tudi njih. Upam, da vlada ne bo ostala le pri teh ukrepih....

• a. 23:42 15.april 2012.

Ha, Žurnal, you got me, tale komentar me je ravno prav zživciral, da sem se prijavil in vam lahko čestitam za izjemno pavšalen pristop pri komentiranju varčevalnih ukrepov. Sem takoj za pravično kaznovanje tajkunov in proti bogatenju elite, ampak tudi ...prikaži več z zaseženim premoženjem ne ne bi mogli dolgoročno financirati previsoke javne porabe. Če je zategovanje pasu "histerija", je ravno zato, ker se je doslej o njem le govorilo, zdaj se pa končno dogaja. In javni uslužbenci da so rekli "dovolj" - joj, to zveni, kot da bi se rezalo že leta in leta, ne pa da se šele zdaj komaj nekaj premika. V resnici je pa število zaposlenih v javnem sektorju tudi še med krizo naraščalo in tudi zato bodo zdaj ukrepi toliko bolj boleči in nujni. "Histerija" je pa ravno panično nasprotovanje vsem spremembam, brez širšega uvida vanje, kot smo doživeli že ob zakonu o malem delu in pokojninski reformi.V Sloveniji smo res blazno pametni. V bistvu res ne rabimo volitev, če smo na koncu itak proti vsakršnim spre

• Andrej Zidanšek 10:31 16.april 2012.

mal premislite....javni sektor vsi vidite kot delo v pisarni....fajn plačo... itd.. a ne??noben pa ne vidi med. sester, zdravstveno negovalnega osebja..policajev, gasilcev, vojakov..to se malo vprašajte..stavka učiteljev???no ja.... lepa plača... 5 tednov skup dopusta... ja js bi tud stavkal....

• Komentirajte

Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.