Slovenija
110 ogledov

Na urgenco k specialistu

Komentarjev 6
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • MZupan 12:00 17.februar 2014.

  Pred kratkim sem bil v bolnišnici, ker sem po hudem notranjem vnetju dobil sepso. Z urgence so me 2x poslali domov, tretjič obdržali v bolnišnici, ker sem skoraj umrl (no, če bi bil kakšnih 15 let starejši verjetno bi). <br ...prikaži več />AMPAK! Zahvalil se bi vsem na urgenci, ker so se VEDNO res potrudili z menoj. Ja čakal sem prvič tudi 6 ur, drugič 8 ur, tretjič 12 ur skoraj na sprejem v bolnišnico, ampak so poskrbeli zame. Še posebej triažni bolničar (torej tista "sestra" ki mora presoditi), se je zavzel zame in mi zelo pomagal, ker sem bil v zelo klavrnem stanju. Bi pa rad povedal, da RES ogromno ljudi hodi na urgenco kar tako (v nasprotju z njimi sem jaz skoraj napol mrtev kolebal, če bi šel). Za menoj je prišla ena punca, ki je rekla, da ima "napade panike", en tip , ki ga je želodček bolel, pa je čisto lepo razlagal, kako je jedel še probiotični jogurt, ena teta, ki malo kašlja itd... Zaradi takih pa je tako kot je tam.

 • Skipi 10:30 17.februar 2014.

  To da ne računajo seveda ni res. Sicer je to pravilno ker danes se že vsak spomni iti na urgenco že če ga grlo boli. Ni pa vedno tako. Moja sestra je imela operacijo nosu zaradi zvitih nosnih pretinov. ...prikaži več Dva dni v bolnici nato je šla domov. Ob odhodu smo zdravnika vprašali zakaj ni dobila antibiotikov...odgovor da jih ne potrebuje. Seveda ni bilo potrebno veliko......zvečer visoka vročina takoj nazaj na urgenco in takoj antibiotiki. Ob odhodu smo dobili še račun. Najraje bi ga poslal dohtarju na polikliniko naj ga on plača.

 • mia 09:44 17.februar 2014.

  večina populacije si ležanja v bolnišnici, stalnih odvisnosti od aparatov in zdravil ali operativnih posegov, ob drugačnem sistemu sploh nebi mogla privoščiti. mislim, da celoten sistem deluje v redu, osebje po ZD in bolnišnicah je preobremenjeno, kot povsod pa je gnil vrh.

 • vrtnica 10:45 17.februar 2014.

  Medicinska sestra presodi v katero skupino nujnosti bo opredelila bolnika! Torej hude bolečine v trebuhu - se lahko presodi kako nujen je primer?!Lahko je zelo nujen - razlitje slepiča....,ali pa samo napenjanje.Zato ni čudno ,da pogosto slišimo,da je nekdo umrl ...prikaži več zaradi neustrezne obravnave.

 • driving46 10:44 17.februar 2014.

  Kaj pa bolniki? Ko sem na urgenci čakala z potrganimi križnimi vezmi, so zraven mene sedeli res "nujni" primeri: eden je bil prehlajen, eni je bilo slabo, eno pa je bilo zelo strah, da ne bi zdehidrirala, ker je imela ...prikaži več drisko. In vsi so glasno bentili, ker so šli v modro skupino. Urgenca poka po šivih tudi zaradi bolnikov, ki tja res ne sodijo, k sreči pa triaža funkcionira in pač nenujni primeri čakajo dlje. Edino pravilno.

 • maresem 08:11 17.februar 2014.

  To slovensko zdravstvo je res vedno bolj gnilo. Gnije skupaj z državo in oboje bo vzel hudič slej ko prej.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.